Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, March 13, 2014

Gula-gula Asam Jawa

Assalamualaikum....

Sekarang rasanya mejaku dipenuhi ngan gula2.. bdk dr thailand cukup rajin bawa gula2 dan berbagi2 kat setiap kwn office... hihi

murah gamaknya gula2 dari sana (thailand)... lelaki tau yg bawa.. selalunyer lelaki takdenya rajin nak beli atau bawa benda gini nih khennnnnn




nih sebahagiannya saje.. ada dah masuk perut... ada kasi kat kwn...



nih lak aktiviti blajar bahasa malaysia -filipina - english... :-)

Asam jawa - sampalok - tamarind

Sebabnya hampir semua gula2 yg dikasi berperisa asam jawa... ada yg masam-manis... ada yg masam-manis-pedas...

Dari situ bermula la perbelajaran bahasa aka peralih bahasa aka perterjermah  yer tuan2 puan2.. dan sy la teachernya... haha.. teacher tak berbayor.. juga perterjemahan yg tah apa2 tah janji dia faham sudah... sebab sy pun bukan la teacher bertauliah yer... kiki





Office korang camner lak eks..???




2 comments:

n O e s u h a i m i said...

kawan noe kt office semua rajin kasi keychain...pegi mana2 mesti bagi key chain...penuh key chain kt meja...coklat n sweet pun ada gak

Tihara said...

Takde opis..duk umah miahahah
Sedap gula2 ni buat ubat tkak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...