Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, June 7, 2014

Entry Rumah : Pindah Rumah Sendiri

Assalamualaikum...


Pindah rumah nih mmg stress uols.. kerja sebelum pindah.. masa pindah dan selepas pindah.. huhu.. nih pun brg ada lg sikit2 kat umah lama.. aduhai.. penat.. smpikan me nih demam la sakit urat.. {Tersimpan di DRAF berapa lama.. korang bayangkan la betapa penatnya me...:)}

Kami angkut barang pada 24hb May 2014 (hari sabtu) setelah sekian lama menunggu urusan rumah nih bertahun2.. kiranya nih angkut semua barang yg berat2 la.. seperti katil, tilam, almari dan serba maknenek sampah2 yg berkotak2 dan berplastik2 itam yg penuh kain baju.. huhu.. in fact takde la betul2 settle lg.. masih ada dua tiga perkara yg masih tersangkut ngan owner dulu.. so sabar sekian lg jawabnya.. huhu

Sebelum pindah tuh.. aktiviti mengecat rumah.. hari minggu dah jadi satu kerja dah menunggu papa mengecat... sambil2 sumbang tenaga semampunya jew la.. huhu.. tp cerewet sikit sebab air takde.. owner hold byr hutang air umah tuh sebab nak tunggu diorg dpt cek.. sebabkan diorg tak byr hutang air tuh.. meter umah kena clamp.. aduhai.. mmg sabar jew la.. lastly papa ckp.. dia tak larat dah.. satu bilik pun tak siap kalu harapkan dia.. so upah jew indo.. cepat dan pantas.. hhhmmm..

Satu setengah hari jew indo tuh cat.. settle wlpun kalu ikutkan bukan la cantik sgt diorg cat.. ada la sikit2 yg tak cermat tuh tp mama malas nak bising2 janji bercat sudah.. berbayar tau.. bukan free.. hhhmm (kalu bising2 karang papa suruh me cat sendiri.. sudah.. jgn cari pasal eks..huhu)

Nak basuh rumah pun satu hal.. air takde.. tunggu dan tunggu.. lastly 17hb May diorg bayar hutang air umah tuh.. dan meter air pun unclamp.. sila la kami bermain air kat umah tuh.. satu kepuasan dapat basuh rumah.. hahaha

Dan esoknya.. sofa baru pun dpt la masuk umah.. kami hold utk hantar sebab nak basuh umah dulu.. susah kalu ada barang kami nak main air nnt.. kannnn

Merapu kat entry INI

Dan hasilnya pilihan mama..












Nih pic pd ahad 17mei2014.. hehe.. hari sofa dpt bawa masuk rumah kami.. cantek tak..?? tak cantek pun kami ligan gak.. haha

Akan sambung sikit2.. bertabah bagi yg sudi membaca kat sini.. hehe


2 comments:

sue zainun said...

pindah rumah memang memenatkan..tapi bila dah siap mmg seronok kan

eelobor said...

wowww....best nya. cantik la rumah tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...