Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, April 14, 2014

Hijau

Assalamualaikum...


Setelah hampir dua tahun.. akhirnya.. dapat jugak memiliki rumah.. walaupun rumah secondhand dan takde la besar mana.. tp hati dah cukup berbunga2.. hehe

Kami dalam proses pindah.. sejak kami dah kena bayar rumah nih papa dah bising nak pindah sebab serabut kena bayar dua buah rumah.. nih baru bayar interest jew pun tp dah sesak tak hengat dah nih.. bila dia dah mengelabah nak pindah.. mama lagi double mengelabah.. pening nak pindah camner.. barang berlambak2.. proses mengemas wlpun belum start pun dah bikin me sakit kepala.. bayang kan la time mengemas.. haha

Tp bila kami gi tgk balik rumah tuh.. sebelum beli dah tengok tp lepas tuh disebabkan proses makan masa yg teramat lama.. owner kasi sewa kat org.. so nak kena tgk dulu gak camner keadaan rumah tuh khenn.. hhhmmm

Gamaknya bila tgk kondisi rumah.. dan-dan papa ckp hold dulu pindah.. kita cat dan baiki dulu rumah tuh baru boleh pindah.. so terhold gak niat nak mengemas.. ngek-ngek-ngek (suka mak..)

Last week bawa MIL tengok rumah dan tak tau guano.. papa ajak gi cari sealer or cat undercoat.. katanya - cat undercoat dulu baru la fikir nak cat kaler apa lak.. tp dalam pada itu jom la kita gi survey kaler.. sebelum tuh gi cari mentol lampu sebab mentol yg ada nmpknya dah banyak mati tinggal satu jew nyawa2 kita.. haha..

Gi beli kat Houses of Lighting kat puchong.. kat situ me cam nak terbeli jew lampu yg cantik2.. ingat kalu yg lip-lap tuh mahal.. tp ada jew dalam 2-3ratus.. oh me dah terbayang2 dah.. nasib papa tak layan.. tak sempat nak layan kemeroyangan mama sebab ramai giler orang.. terlanggar2 bahu ok.. nak tengok pun kena ikut turn... sah2 la nak byr pun kena ambik no ok.. dasyat.. huhu

kunun gi survey cat.. me nyer kepala bukan reti nak survey.. dah la sakit kepala berbalah nak pilih kaler pastu taknak beli.. no-no-no... takper ini cat me yg pilih so me bayar.. haha.. takmo kalah katakan.. terima jew la.. kiki

Pilihan me sekarang manyak terarah pada hijau.. huhu

Pilih cat warna hijau.. dan of coz langsir pun hijau nnt.. papa mengeluh.. dia nak warna biru TURQUISE tp mama tolak senang2 jew idea dia.. kahkah..

pastu tgk umah org warna turquise cam cantik jew.. haha.. kena smash ngan papa jew la.. haha



kredit pic from SINI


me dok fikir sofa nnt susah nak match.. dan warna sofa pun masih samar lg.. sesamar duit yg nak beli sofa tuh.. acener..?? haha

Eh.. pasti sofa warna Hijau la kannn...


3 comments:

n O e s u h a i m i said...

wahhh...tahniah Mama Yana...masuk umah baru la tak lama lagi...

Mar Mansor said...

macam kami dlu, cepat2 pindah sebab dah start bayar umah..bayar sewa umah lg?poning..

diana said...

kalau gitu buat hijau hitam la..sofa dan perabit warna hitam..yang lain hijau..cantik jugak..
tapi hitam kalau berhanbuk dari jauh dah nampak..hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...