Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 1, 2014

Melepas rindu

Assalamualaikum...

Dari 25hb march - last update sampai la hari nih.. tak terasa nak update pun.. haha.. petanda tuh adik kakak.. kahkah

pic fr cik google. pinjam jew yer


Sebenarnya kami balik kampung.. balik hari khamis pagi.. dan tenet takde langsung kat kampung.. kalu nak surf mmg takde harapan.. nak check gaji kat maybank2u pun seksa.. jadinya ptg2 sikit kuar la dr kepopong sekejap mencari line tenet.. Dasyat tak.. rumah sy betul2 dalam - sayup kedalam hutan kebun getah org.. so kena kuar ke jalan besar (bkn laluan utama lg tuh puan2..) jalan alternatif kalu nak ke kota bharu bg org yg mengelakkan sesat jem.. hehe

Dan sampai la hari ahad (hari balik dari kelantan sampai la di puchong) gaji tak masuk2.. seksa nak shopping.. dan mmg tak shopping apa pun uols.. baik sungguh kali nih.. hahaha

Tapi.. seronok tetap seronok.. wlpun kali nih tokma cam busy sampaikan nak masak fav food anak menantu pun tak sempat.. byk betul kenduri sampaikan satu hari dua kenduri.. meriah uols.. hehe.. tp kami attend kenduri arwah bapa mentua sy jew.. kenduri yg ke 40hari buat kat rumah nenek husband.. kenduri hari jumaat malam.. tengahhari tuh gi meriahkan majlis (tgk2 org masak.. boleh..?? hahaha)

Belah malam jadi juru-menyibuk-dapur kat dapur.. haha.. apa daaaa.. juru susun makanan yg dah siap masak.. masukkan dalam pinggan dan susun mengikut kategori.. kira cukup tak satu hidangan (satu hidangan utk 5org makan..) yes.. makan berhidang uols.. very classic tp itu la yg best tuh.. hehehe.. kalu takde buat hidang2 nih nnt makcik mati kutu tak tau nak buat apa.. kahkah

Well.. dari takde benda nak cite.. tgk2 dah dpt dua perengan.. kahkah.. cuma maaf tak ada pic.. mmg tak bawa tipon atau kamera pun gi kenduri.. cuma bawa gula dua kilo jew.. :P


2 comments:

msredcheesecake said...

kekdang balik kpg atau bercuti di tempat tersorok sket, mati kutu tak pat on9...hhee

Fiza Rahman said...

Seronoklah dpt makan lauk kenduri ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...