Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 22, 2014

Kisah Banjir - Sangkut 2 jam

Assalamualaikum...

Stress bila diingatkan.. hampir2 atau mirip2 nak bertukar dah.. penat dow.. 

Satu dua benda yg me buat dalam kereta masa sangkut semalam.. nak tau apa benda..?? 

1. Menyumbangkan suara dan lagu org tanpa dok berzikir.. type mmg lagho.. 

2. Menbelek phone.. kejap2 tangkap pic keadaan jem semalam.. hasilnya mendapat hampir 50 keping pic.. mmg mabeles sgt.. oh sesak nafas ok..

Sakit kepala semena2 datang.. rasa cam nak langgar jew kereta2 yg dok menghimpit tak kenal nak beratur.. nak2 me terkejut sebab salah sendiri dok syok layan phone - pusing belah kiri sebuah taxi dah cam nak langgar keta me dah sebab dia nak masuk depan me.. faham tak..?? mmg dekat gila dan boleh rasa nak gugur terkejut.. aduhai..

Lagi lak bila dr kul 6.15ptg smpi ke pukul 8.15 masih bergerak slow.. buat me cam nak pitam sebab penat dan rasa celaru ngan lampu2 yg menyala menyinarkan mata.. ok me nih mata tak tahan silau.. lagi2 malam terasa lampu mengigit2 berbola mata ini.. aduhai.. 

Lapar tak yah ckp la.. cam nak gigit2 jew stering tau..

Dari kul 6.15ptg berjalan cam tak reti aka tak jumpa jalan pulang.. sampai rumah kul 9lebih malam buat badan cam takleh nak describe dah.. busuk dan lapar.. aduhai..
















Penah kena gini (lupa bln berapa dah) tp takde la berejam2 gini.. tension kalu asyik menempuh jem gini.. ada gaya ke me bertahan jika me kena keja arah2 KL nih.. tak sanggup ok..

Niat dihati nak pulang awal.. tp nampak gaya cam tak pasti gak la.. hujan lagi uols petang nih.. aduhai..

:(

4 comments:

Ms Haslina said...

salam kenal,

ya allah, kecian awak. saya yg tgk pic full banjir tu pun rasa, ya allah kecian pada org2 yg balik dr kerja, stuck tanpa tahu apa yg terjadi depan.

Fiza Rahman said...

Memang stress kak klo jln sesak tak bergerak nih. Tak accident pon sesak. Accident kat seberang jalan sana, tapi jalan kita pon sesak gak. Kalao hujan lagi lah sesak. Bertambah sesak hati jadinya. Bertabahlah kak. Ni tgh hujan. Sesak lagi lah jalan ☺

n O e s u h a i m i said...

kt mines ke ni Yana??? mmg stress klu kena mcm ni...klu ada kawan sebelah x per...ni sorang2...

msredcheesecake said...

jem kat kl ni mmg kena byk sabar... itu yg tak sanggup keje kl... akk kalau tersangkut dlm jem, zikir je la...kalau tak kang mulut asik nak menyumpah je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...