Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, April 8, 2014

Kisah Hujan

Assalamualaikum...

Hari jumaat lepas.. hujan lebat selebatnya.. tp me harungi jua hujan lebat itu.. tak kuasa nak menunggu.. hehe

nih masa kuar dari office.. dah lebat gak.. nmpk keta kat highway dah sangkut..
slow moving.. huhuhu
jom jalan jugak.. sajer jew nak mengamatkan jalan raya namanya.. kita terjah..

ini la pertama kalinya.. me driver dalam keadaan hujan lebat.. huhu
berdebar tak hengat.. tp tuan degil.. biasa la..

ada masanya hilang juga pemandangan sesaat dua.. me risau dah.. mmg jarak jah kat depan tp org belakang cam doket je.. aduhai jang.. jgn cium keta kita tau..



nih berhampiran hospital serdang arah nak ke putrajaya..

ada eksiden.. keta cam dah panjat bukit sikit.. peliknya tp bontot keta tuh yg panjat.. bahagian depan mengadap jalan.. maybe berpusing  laju dan terlajak sampai la terpanjat bukit.. ada kesan langar pada kota elektrik yg ada kat tepi jalan tuh..

sori tak dan nak snap pic.. dah gigil kepala lutut dah masa nih..
huhu

tp cam takde yg cedera jew.. eksiden sendirian berhad.. tak melibatkan keta lain..

abaikan penerangan itu jika tak faham.. ok.. haha

jgn nak senakkan kepala.. sila jgn nak berhenti keta time gini.. teruskan ajer.. ok


Sampai kat umah MIL (gi ambik anak) pun tetap hujan tp dah renyai2 la.. huhu

Alhamdulillah takde jadi apa2.. selamat.


Persoalannya.. adakah entry ini adalah entry yg baik..?? kahkah..



4 comments:

Fiza Rahman said...

Ha'ah kak. Jumaat haritu hujan memang lebat. Nervous klo drive time hujan lebat, angin & petir yg kuat dan jarak penglihatan yg sgt terhad. Memang slow lah drive kan.

Kak...saya hari2 lalu SKVE masuk tol sg ramal. Lalu laluan kontra. Memang tgk accident tu. Pelik kan mcm mana keta tu bley naik atas bukit sket.

Kisah Si Dairy said...

bila hujan mesti jalanraya jammed..tapi bersyukur sebab hujan kan

Kesuma Angsana said...

but KA suka hujan2 ni.. kalau salji lagi best hehehe

n O e s u h a i m i said...

klu hujan lebat sgt mmg kena berhati2 sungguh...tp kan...klu hari jumaat...mana2 mesti jem...walaupun hari x ujan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...