Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, April 18, 2014

Malu

Assalamualaikum...

Mengingatkan peristiwa semalam mmg geli hati sgt.. malu pun ada...

Alahai yana.. kiki  #geleng kepala itu bro #thanks bro

Ok.. nih nak cite.. gini

Balik keja singgah kedai runcit sebab my big boss suruh beli satu barang iaitu old town white tea 3 in 1 .. fav dia la tuh...


Sejuujurnya skrg me mmg rasa cukup malas nak menyinggah kedai runcit wlpun brg dapur mmg terlebih menyusut... bayangkan... skrg dah tgh bulan kann.. kalu org lain maybe dah dua tiga kali ke kedai topup brg dapur me baru sekali itu pun beli lauk, beli bawang dan sikit2 sayur. Serba sedikit. Done.

This week beras dah abis... xde hal me masak bihun... ayam abis.. kita mkn ikan kering... done for 1 week tp tuh pun berselang seli ngan mknn kedai la  - bungkus sudah... gilir2 sebab kesian ngan diorg - takut tak cukup khasiat... haha


Tp semalam gi la jugak.. bukan beli satu barang la bila gi kedai kannn.. huhu..

first2 nak beli bawang... me tunggu jew sorang mamat nih sebab nampak dia dulu yg pegang plastik tuh..



tgk2 dia kasi me dulu... gentleman eks... me senyum sambil ckp terima kasih.. dia yg ambik plastik pastu pun me tgk dok memilih bawang dah... sedangkan me masih terkial2 nak kasi plastik tuh terbuka... dia nmpk me terkial dia gak ambik plastik me, keromokkan plastik tuh dan bukakan then hulur balik kat me... haha... malu ok... bagus mamat tuh... haha.. 

kesian katanya... kahkah

Rasanya muka me nih masa tuh dah merah menyala kot... nak-nak si anak lak menbebel dok ckp 'nape mama nih..tuh pun tak leh buat..' 'mama penat la sayang' boleh tak pakai alasan tuh.. kiki  

Ok.. selama nih pun selalu suruh anak yg bukakan utk ai... haha.. ai anjer eks.. haha.. sian la wei.. binik sapa la tuh.. kannn

Korang pun pernah tak alami peristiwa gini.. malu eks.. hahaha



4 comments:

Tihara said...

baguih nye mamat tu kan,ekeke :)

suhaila abdullah said...

Alhamdulillah...hehe dgn tak diduga Allah turunkan pertolongan mamat tu sebagai asbab...so masak apa arini? hehe..:))

eelobor said...

keno belajar caro nok khonyyok supik

n O e s u h a i m i said...

heheheheehe..mmg sah penat tu...x per..tenaga lelaki kan lg kuat nk keronyok kan plantik tu... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...