Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, April 4, 2014

Majlis Mengejut Namanya

Assalamualaikum...

Kali nih kami berkumpul (my family - my adik) tak cukup korum jugak.. ada dua org tak dpt jumpa dan sorang dpt jumpa sekejap jew..

Sorang ada kat klang (nih selalu jugak me jumpa sebenarnya.. cuma tak dpt berkumpul kat umah tokma).. takleh balik sebab hubby dia ada hal.. sorang lg gi panjat gunung kat terenganu mengikut rombongan kolej.. sorang lagi balik rumah tokma dalam dua jam kot.. takleh tidur umah tokma sebab dlm on-call bertugas.. huhu

Gitu la uols.. adik beradik ramai pun takde la dpt nak meriah-riah ramai2 cam zaman kecik2 dulu.. dulu dok bergaduh yg selalunya bila dok dekat2.. skrg baru rasa nikmatnya zaman gaduh2 dulu.. haha - apa daaaa.. kiki

Bulan March nih.. rupanya (br perasan) ramai rupanya yg sambut berday bulan dlm family kami.. Ada maman, ada moksu (my sister), ada adik darwisy (anak saudara - anak my adik), ada adik siffa (anak adik ai yg kedua) dan tiba2 jew terpanggil nak buat acara potong2 kek.. kahkah.. lagi2 ngan cadangan tokma nak bakar ayam (bbq) -  dia suka benar bab bakar ayam nih.. oh my tokma.. dah tu dia sibuk nak masak bihun jugak nnt.. dah jadi majlis berday lak uols.. haha - bersungguh kan my mum.. huhu

So akhirnya.. demi takmo menghampakan sesiapa.. so jom kita sama2 potong kek.. haha

menu of the day.. ada bbq chicken by tokma, kek (sharing between me and my sis), kuih sponsor by my makcik, kuih by tokma, air mangga prepared by me (hehe. sedap angat tau..!!!), air tebu by papa & buah tembikar tembikai by me (beli masa on the way balik kg)

sebahagian yg tak malu nak bergambar.. haha

lain position but same person.. ahaks

yg nih hanyalah lakonan.. first dah tiup lilin but tak sempat nak snap pic.. nih suruh anak2 berlakon buat2 tiup.. nmpk kan cam pelik maman tuh.. haha

nih skandal dia.. hahaha

Sila abaikan jika ada pemandangan tak semengah.. almaklum.. Kami org kampung... :p

5 comments:

Fiza Rahman said...

Sedapnya kek tu ☺

Lyaa Suriany said...

sedap nyaa nampak ayam tuuu.
telan air liurrr lg tgh hari ni

Norma NML said...

Bestnya...sama la..adik beradik ramai..ssah nak berkumpul sekaligus..rindu masa kecik...gaduh2 syg gitu ;-). Anyway Slmt Hari Lahir bagi yg celebrated tu..semoga dipjgkan umur dan dimurahkan rezeki..

che mid said...

Buah tembikar?? he he wrong spelling kan...gambar latar tak penting..yang penting majlis jalan dan semua kenyang dan happy...

Tihara said...

best, sedapnya ayam iteww :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...