Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, September 3, 2014

Percutian : Manisnya Seketika Pahitnya Menanggung Kesakitan

Assalamualaikum...

Korang baca tajuk dan pastu cuba selami maksud mendalam dalam ini entry.. ahaks..

Hari sabtu ptg kami bertolak melalui lebuhraya karak yg penuh ngan kenderaan.. lori terbakar berhampiran laluan ke genting highland dan ke genting sempah... huhu.. Sejam gak la tersangkut.. ngan masalah perut lapar.. ngan pundi kencing full.. stress nak abiskan jem tuh ok.. 



Lepas pada tuh ok jew jalan.. tp hujan lebat pulak..


Eh.. cam blog kaji cuaca lak.. kahkah..

Pendekkan cite.. kami sampai kat Arenaa Boutique Hotel, Kuantan lebih kurang kul 6.00ptg.. huh.. penat ok.. kiki


kami dok kat bilik Tatami Room (pic curi dr web diorg.. haha..)

My sis yg book utk kami.. bila masuk jew.. 'Wah.. cantiknya..' hehe.. papa ckp nih bilik utk org honeymoon nih ma.. kahkah

Lepak2 sat.. jumpa my adik.. diorg pun baru balik dari berjalan2.. diorg awal sehari dr kami kat kuantan nih... lepak2.. kami kuar cari makan.. lapar ok..






Hmmmm... masa bayar nih.. target mesti around rm100 (kalu selalunya gitu la harganya..) tgk2 kena rm59.40 dan dia ambik rm59 sajew.. murah kannnn

Kami makan area ke Teluk Chempedak.. Restoran Mesra Seafood (kalu xsilap yer).. hehe.. tp bila cite ngan my sis.. dia ckp.. dia pernah mkn lg murah.. siap ada udang (kami tak ambik udang), sotong dan ikan.. dia kena rm40++ jew.. wah... murah dooo.. kiki

Belah malam lak.. gi bawak my sis nak shopping kat pasaraya around bandar kuantan.. huhu.. papa tersangkut ngan satu baju.. aduhai.. datang bershopping ke datang berjalan2.. huwahuwa

pastu kami merendek ke Tg Lumpur.. ramai giler org ok.. kami gi makan sotong kat Ana Ikan Bakar Petai.. sotong jew pun.. sejam menunggu.. giler punya sanggup.. nak dikatakan jodoh papa.. dia terserempak ngan ustaz yg mengajar dia masa darjah rendah.. boleh gitu.. hahaha

Balik dan tido..

Esok kami ke.......



Kalu bercuti mesti la harapkan relax dan berhappy2 kann... happy2 pun kalu dah tertulis takdir jatuh tangga kat entrance bukit gambang waterworld dan terseliuh.. nak ckp apa.. bertabah la sambil2 tahan sakit.. huhu..

Pujuk ini budak ngan beli selai baju.. dan chow balik.. ngan kaki berdenyut2.. tak tahan do nak berliburan lagi.. sampai jew cepat2 gi berurut.. aduhai.. sakit tak reti nak cite..

Alhamdulillah tak bengkak.. berdenyut jew la sari dua.. harapkan hari isnin masih lagi cuti.. so baring dan jadi princess frozen jew la.. kiki

:)


3 comments:

Kakcik Nur said...

Dalam seronok ada juga peristiwa yang terjadi....

Diana Rashid said...

seronok nye ke kuantan..kat sana ramai rakan blogger..tak jumpa sapa2 ke??

eelobor said...

seronok nya....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...