Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, September 4, 2014

Rezeki Tanpa di Duga dan Ujian di Sebaliknya

Assalamualaikum...

Pernah meroyan kat sini.. jiwa parah.. pasal kerjaya sekarang.. wlpun berhari2 positifkan diri.. tp ada gak masanya ku rasa ku dah pecah dah kepala sakit berdenyut.. sampai tekak loya nak muntah.. betul2 cabar kekuatan diri utk tidak marah atau titiskan airmata.. mudahnya airmata nih mengalir.. tp takmo depan semua org.. rela tahan utk diri sendiri jew.. ku bukan nak meraih simpati.. ku taknak dikatakan manja dan mengada2.. ku seharusnya matang utk hadapi kerenah 'bossy dan berlagak bagus' diorg2.. bertabah.. bertabah..

Yer... bertabah sampai la terbuka ruang rezeki ditempat lain.. bertabah..

Dan setelah dikecewakan dr offer yg kunun2 beriya 'nakkan kita' lastly jadi kiv.. huhu.. bertabah dan bersabar lg.. Usahaku giatkan.. sambil2 cuba 'ubat hati' utk lebih redha ngan dugaan ini.. mungkin ini utk membersihkan nilai2 kotor dlm diri.. insyaallah.

Cuba perbaiki diri.. semua kata2 ku terima ngan senyuman.. kata2 sindiran ok.. xper.. ku terima.. sabar. Ku belajar terima semuanya dengan senyuman.

Dan

Kali ni ku dijemput utk ditemuduga.. rasa hati pada mulanya.. "hmmm.. betulkah ini peluangku??.." Tapi takmo cepat mengalah.. ku google.. ku cari segala benda yg perlu utk ku hadapi temuduga ini.. ku pujuk papa pergi survey tempatnya.. dan berkali2 kami pusing tempat yg sama.. berkali jugak gi menjenguk dicelah2 grill besi.. tak jumpa signboard company tuh.. buat me sakit kepala.. nak muntah tak semena2.. lg jd takut nak dtg sendirian utk temuduga tuh.. huhu.. mcm2 dlm kepala.. 

Dan jujur mlm sebelum temuduga.. ku takleh lena.. terbangkit dr tidur.. teringat cv tak print.. aduhai.. lg menambah gusar dikepala.. ini pertanda..?? lg2 bila maklumat company tuh sikit sgt ku jumpa.. hanya nama owner company tuh.. dan company tuh kecik sgt (dr company yg pernahku bekerja). kalu korang mesti rasa kurang yakin kan..??

Dan pg td, ku gagahkan diri gi temuduga, lepas sarapan yg tak tertelan.. lepas minta tolong my sis ipar (printing my cv - alhamdulillah) dan jugak dihantar oleh hubby sebagai penguat semangat.. (takut terduduk kecewa kena tipu) me lalui temuduga sebaik mungkin. 

Memang kecil skala companynya.. tak sampai 10 org pun staff included the bos.. tp me rasa seronok time bersemuka dengan ini bos.. owner yg ku rasakan mesra dgn staff (me guess... sebab ngan me.. dia react as a bos yg bertimbangrasa dan adil -hasil temuduga tuh yg berjalan hampir 2 jam) Me rasa diperlukan dan rasa beliau mmg suka memberi peluang utk sesiapapun utk lebih maju.. Beliau tegas ttg masa.. ttg hasil kerja.. well semua bos pun gitu kannnn.. ;)

Tapi (ada tapinya.. this company will moved to taman tun dr ismail (that mean if me accept this job.. me kena travel quite far)..Offer if ok so far.. well... mmg offer yg agak reasonable  jugak.. hhhmmmm.. so me minta masa utk fikir..

Masuk keta.. dan of cos my hubby happy sebab me dpt that job.. but.. hehe.. panjang gak la menerangkan kat dia.. mcm panjangnya me tulis diatas.. surprising me.. dia suruh me terima.. hhhmmm.. company skrg pun akan pindah gak dlm masa terdekat.. ke pj8 (dkt federal highway).. pindah tetap pindah katanya.. cuma dia tak nak tgk me dok sakit kepala hari2.. mood tak menentu-stress ngan company yg dok skrg..

hhhmmmm...

Tadi semasa sendirian (papa gi kerja blk) me tengah sental baju putih anak.. me rasa.. if me nekad so me mmg kena buat keputusan... dan keputusannya.. me call that company dan ckp.. me nakkan offer letter soon.. hihi

Happy lepas buat tuh.. happy wlpun masih celaru nak gi kerja jauh2 nih.. hehe.. xmo sakit kepala lama2.. wlpun ada kerugian (duit.. tp kata org duit blh dicari.. ketenangan bukan boleh dijual belikannnn.. hehe)


"i just need a HAPPY!!!"


 ;)












3 comments:

Anonymous said...

itu la antara duit dengan kebahagian, kebahagian lagi penting. penah terjadi pada saya juga.tp kes saya bos ok.tp senior2 yang lebih2 plak.kita baru masuk keja trus kena buat compile data record.tanpa tunjuk ajar mereka terus push saya siapkan dlm masa terdekat.bila time lunch saya xkuar makan sebab nak siapkan cepat.balik rumah tension n moody ja.last sekali saya ambik keputusan berhenti.ada rezeki lain menunggu saya iaitu saya mengandung anak kedua.sekarang saya jadi suri rumah saja.walaupun xbergaji n berduit saya bahagia

SSulieana said...

yeaaa dpt kerja baru...tahniah mama yana

eelobor said...

besar nyo bungo.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...