Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, June 30, 2014

Live

Assalamualaikum...









Live dr Mines Waterfront... seronok uols... jadi wartawan kita arini (kunun) hahaha

Terbakar dekat setengah jam br bomba sampai.. dan punca kebakaran nnt kena tanya staft mines (management) or nnt kuar tv.. kiki

Ok la.. bye..


Friday, June 27, 2014

Jumaat punya kisah.. ;)

Salam semua...
Pg2 dijamu ngan handmake yg last day arini... Katanya resepi dr jerman dan dicampur adukkan ngan resepi org malaysia... Maka kita pakat ramai2 mencuba.. Sedap gak arrr... 


But tak manis... So susah gak org kelate nih nak abiskan.. Haha..
Ambik tak hengat org belakang punya.. Kiki
Arini lak ditakdirkan me free sesangat.. Kalu gi shopping kat the mines tuh abis semua kedai la me borong (tuh over sikit perumpamaan me bershopping.. Realitinya duit takde.. Belum gaji nak oiiitt... Haha)
Tenet pulak takde sepanjang harini.. So cam kucing nak beranak (buhsan) me tau... Kiki
Belek phone lak nak kena sorok2 nnt kena sound.. Tgk sale berlambak skrg eks.. Aduhai.. Nak shopping.. Nak shopping.. Hihi
Ok la.. Take care semua.. Selamat berpuasa tau dan selamat tabah dan cekal mengutip pahala di bulan ramadhan ini. Jgn ponteng kecuali terpaksa.. Nnt penat lak nak ganti.. Kiki
:)

Posted via Blogaway

Thursday, June 26, 2014

Sembang

Assalamualaikum...


Me akui.. me tak terer masak sgt.. kekadang boring gak ngan masakan sendiri.. haha

Tp boring gak asyik makan luar.. Camner tuh..?? sengal eks..


Semalam gigil masak wlpun dlm kepala.. 'huh.. tak sedap nih tohok dlm tong arrrr...' 

Korang tgk pun takde selera eks.. haha..

Alhamdulillah semalam semua makan wlpun ada balance sikit..its mean boleh tahan kot masakan semalam dan pagi nih me bawa bekal.. jimat mak ok.. hehe

Papa ckp me masak banyak sgt.. oooppss.. me tak reti nak 'budget' nak masak banyak mana.. main campak jew khennnn.. 

'bersyukur jew la papa.. janji bini masak.. haha'

dok gitu..??



_Tahniah JDT menang tipis ngan sarawak.. Sedih kelantan kalah awal.. kiki_


Tuesday, June 24, 2014

Happy Berday Hayfa & mama Hayfa

Assalamualaikum...




Aktiviti hari minggu lepas kat umah mentua.. huhuhu.. makan2 sebelum kita berpuasa.. :P

Entry simple buat panaskan blog.. hahaha.. realitinya mama tak reti nak cite apa.. Pic kat atas tuh pun kipnap dr fb adik ipar.. haha.. tp pic tuh semua me yg snap.. dia rajin make-up pic.. so kasi dia jew la.. hahaha

Ok la.. tuh jew la buat masa nih.. nnt kita up entry lain lak yer..

:P


Saturday, June 21, 2014

Follower 600 bangkit semangat.. yeah..

Assalamualaikum...

Yeah... tocey.. tocey buat follower ke 600... hihi.. kalu tak silap beliau ialah blogger umie artoqiemie.. hihi...

hai umie..^_^







Me tau blog nih tak semeriah mana.. malah rasa cam tak reti nak tulis apa dah.. ceh..!!

Tp dalam gitu.. pernah la tertengok follower blog nih.. klik2.. bc2 tp mostly tak tinggalkan komen pun.. tah.. masa takde.. mood cam tak stabil.. so me blogwalking gitu2 jew.. 

Dalam gitu.. terdetik dihati.. "if follower blog nih jd 600 cam best jew.." haha... ceh.. kompom kena carot kau nyah.. kiki

Me suka tgk nombor genap atau berganda.. cam habit tah apa tah.. kiki

Cam tak best jew no 599 tuh tak berganjak.. hihi... [sedangkan blog kau nih yana takde yg besh utk nak org baca.. dah kau pun xberupdate... haha]

Sejak pindah nih.. br this week me dpt relax2 kat umah.. br boleh menikmati hari sabtu sendirian.. haha.. poyo angat eks..



Harap2 ngan follower bertambah ngan nombor cantik nih buat tuan blog lebih bersemangat dan rajin update.. hihi.. ada jew sebenar benda nak cite.. cuma cam mood tak mari.. insyaallah me buat nnt.. throwback pun throwback la yer.. ;)





Thursday, June 19, 2014

Tuesday, June 17, 2014

Masuk Air

Assalamualaikum...

Last week my tipon Lenovo masuk "ward" pada 6/6/2014.. katanya minimum 2 minggu dan maximum 2 bln.. Diorg kata masih dlm warranty sebab br 2 minggu beli.. mr beli pada 13/5/2014.. so  me tinggalkan tipon ngan hati sayu dan hiba.. takper la janji dia 'sihat' kembali me redha..

Sementara tuh kita ligan balik Blackberry papa.. hahaha

Dan pd 14/6/2014 me dpt sms.. (cam tau jew kita rindu.. ahaks.. hadiah berday ke..?? kiki)







Dan dlm rela tak rela.. kena kuar juga duit sendiri.. tak dpt cover warratty sebab rosak oleh air.. huhu.. 

Nnt la kita cite bagaimana lak tipon tuh rosak sebab air... huhu...


Saturday, June 14, 2014

Happy berday to me.. ;)

Assalamualaikum...

Hari ni berday kita.. kita tak harapkan sangat apa2 sambutan... sebabnya anak br kebah demam.. berjangkit lak kat hubby demam.. so kita diamkan jew.. hihi..

Pagi td my sis tipon nak dtg umah.. so me goreng nasi jew.. hihi

Tgk2 ada surprise upernya.. hihi.. terharu sungguh.. ;)







pic berday girl tak sesuai nak letak.. kiki..

Apa-apa pun bersyukur, dlm keresahan hati dan minda.. si adik sentiasa ada memahami dan bagi semangat utk terus berjuang demi kehidupan ini.. terima kasih adikku sudi membahagiakan kakakmu ini.. bahagia melihat anak buah yg cumil dan senyuman insan2 yg ikhlas disisi..

Maman pun happy bila ada geng buat menyepah umah yg sedia bersepah nih.. hihi





Tanpa sedar diri ini dah masuk usia 36thn..omg.. haha...





Wednesday, June 11, 2014

Entry Rumah : Sepantas Kilat Mengemas

Assalamualaikum...

Bila sudah settle angkut semua brg.. menjadi hal nak kemas umah nih lak.. penat mata memandang.. penat lg kaki tangan nak bergerak.. huhu..

Satu hal yg lg menganggu ialah hidung tak reti selsema (tak tahan habuk uols).. dan me perasan jari kita jd kering dan gatal sgt.. huhu..



Sebab dok main habuk kah..?? atau sebab main cat... ??? haha

Atau sebab tak jumpa losyen (tak pakai atau lupa pakai) jd gitu.. huhu... eh..

Lupakan itu.. kiki..

Seminggu ruang tamu kami penuh ngan kotak2 dan plastik itam.. kain baju capai yg ada jew.. haha.. dapur apatah lg jauh benar la nak berasap.. kalu yg sempat pun me kemas sikit2.. so tak nmpk sgt la perubahan nyer.. kiki


see... batu lesung pun relax jew kat atas meja.. tuh meja sisi bilik ai.. kahkah.. #apaadehal #relax arrrr


Nih jew laluan kecik utka kami diruang tamu utk ke bilik, ke dapur, ke mna2 jew la... hehe.. sian angat..


Dan hari minggu last week (7 jun).. public holiday kannn.. kami berdua punggah semua barang masuk stor.. sebelum tuh me beli lg rak besi utk bilik stor.. dan biarkan bilik tuh jew yg sepah.. senang sikit hati... Nnt slow2 sortkan brg2 tuh dan susun..




Dapur pun me kemas sekali hari tu wlpun xsekemas mana pun.. janji ada ruang kosong kat  ruang tamu tuh... huhu...nnt slow2 akak susun cantik2 ikut pandangan org yg tak reti mana nih.. haha

Penat blom abis.. adik ipar menipon mengajak berjalan... apa lg.. sepantas kilat sumbat kain bj dm beg.. kiki

Nnt entry lain la yer itu citer.. haha..




Kuat

Assalamualaikum...

Hati resah bila anak demam.. lagi2 la berhari2.. dah dua kali bw ke klinik belum kebah.. so alternatifnya ialah ambik darah.. check jika ada demam denggi ke apa ke.. risau sgt..



 Gud boy.. kata doktor.. hehe

kuar dr bilik doktor.. mengaduh sakit.. hahaha.. anak manja mama katakan.. aduhai..

airmata dah slow2 turun.. kiki.. cepat2 dia sapu.. kelakar kamu anak..

Bila tanya.. 'nih boleh lagi ke gi pasar malam nih..??' laju dia ckp.. "BOLEH mama.. "

kiki.. upah gi pasar malam pun dia happy dah.. kiki

:)


Harap arjuna beta nih kembali sembuh.. risau hati tak dpt nak dibendung.. matahariku..


Saturday, June 7, 2014

Entry Rumah : Pindah Rumah Sendiri

Assalamualaikum...


Pindah rumah nih mmg stress uols.. kerja sebelum pindah.. masa pindah dan selepas pindah.. huhu.. nih pun brg ada lg sikit2 kat umah lama.. aduhai.. penat.. smpikan me nih demam la sakit urat.. {Tersimpan di DRAF berapa lama.. korang bayangkan la betapa penatnya me...:)}

Kami angkut barang pada 24hb May 2014 (hari sabtu) setelah sekian lama menunggu urusan rumah nih bertahun2.. kiranya nih angkut semua barang yg berat2 la.. seperti katil, tilam, almari dan serba maknenek sampah2 yg berkotak2 dan berplastik2 itam yg penuh kain baju.. huhu.. in fact takde la betul2 settle lg.. masih ada dua tiga perkara yg masih tersangkut ngan owner dulu.. so sabar sekian lg jawabnya.. huhu

Sebelum pindah tuh.. aktiviti mengecat rumah.. hari minggu dah jadi satu kerja dah menunggu papa mengecat... sambil2 sumbang tenaga semampunya jew la.. huhu.. tp cerewet sikit sebab air takde.. owner hold byr hutang air umah tuh sebab nak tunggu diorg dpt cek.. sebabkan diorg tak byr hutang air tuh.. meter umah kena clamp.. aduhai.. mmg sabar jew la.. lastly papa ckp.. dia tak larat dah.. satu bilik pun tak siap kalu harapkan dia.. so upah jew indo.. cepat dan pantas.. hhhmmm..

Satu setengah hari jew indo tuh cat.. settle wlpun kalu ikutkan bukan la cantik sgt diorg cat.. ada la sikit2 yg tak cermat tuh tp mama malas nak bising2 janji bercat sudah.. berbayar tau.. bukan free.. hhhmm (kalu bising2 karang papa suruh me cat sendiri.. sudah.. jgn cari pasal eks..huhu)

Nak basuh rumah pun satu hal.. air takde.. tunggu dan tunggu.. lastly 17hb May diorg bayar hutang air umah tuh.. dan meter air pun unclamp.. sila la kami bermain air kat umah tuh.. satu kepuasan dapat basuh rumah.. hahaha

Dan esoknya.. sofa baru pun dpt la masuk umah.. kami hold utk hantar sebab nak basuh umah dulu.. susah kalu ada barang kami nak main air nnt.. kannnn

Merapu kat entry INI

Dan hasilnya pilihan mama..












Nih pic pd ahad 17mei2014.. hehe.. hari sofa dpt bawa masuk rumah kami.. cantek tak..?? tak cantek pun kami ligan gak.. haha

Akan sambung sikit2.. bertabah bagi yg sudi membaca kat sini.. hehe


Thursday, June 5, 2014

Penjelasan Kisah Entry Hatiku Pilu

Assalamualaikum...



Berani letak BE besar2 sedangkan takde la seberapa pun.. hahaha..

Tau nih pun me kureng update blog.. sebenarnya me ngah bersedih PILU HATIKU sebab tipon A889 ku terkena air.. huwa..huwa ok..

Baru nak belajar2 ngan tipon tuh.. bak kata baru nak mesra dah terkena air.. huhu.. nih semua terjadi pada ahad (1 june 2014) kami bersantai di NAHARA lagi.. kunun cam besh jew main air eks.. nak snap picture la.. boleh buat bekal update blog.. hahaha.. sekali tipon ditangan kiri.. anak lak tergelincir.. cepat2 sambar dia ngan tangan kanan.. berhempas pulas menarik anak.. air terpercik takyah ckp la.. habis terkena tipon mama.. so nak ckp apa lagi.. padan muka jew la beb.. 

Terus naik.. cabut bateri dan keringkan dia.. hati sayu tak reti nak citer.. BBQ ayam pun dah ternampak tak menarik langsung.. terus termenung kat dalam khemah smpi tertidur.. hhhmmmm

balik tuh jemur kat dashboard.. sampai rumah cuba buka tp screen blank wlpun tipon dpt ON.. last2 cabut lagi dan masukkan dalam beras.. like pic kat entry INI


nih letak dalam beras (hasil bacaan kat google.. hahaha) dah try buka phone selepas seharian letak dlm beras tuh.. magik.. ok uols.. siap boleh candy crush lagi.. pastu me tinggalkan phone buat kerja2 lain dlm setengah jam.. tgk2 screen blank blk.. so letak dlm beras lagi utk berberapa hari.. sambil2 berdoa agar ok la pasti.. pening nak mencari resit tipon tuh.. almaklum dah pindah sekarang.. so barang mmg cam lepas tsunami la uols.. hehehe

Doakan terbaik.. dan jika tak menjadi jugak terpaksa la bawa baiki atau terpaksa melabur lagi utk new smatphone.. huwa huwa..

:(


Wednesday, June 4, 2014

WW | Mahai

Assalamualaikum...





Lunch harini.. RM11.. rasa korang la kannn.. mahai tak..??? huhu

Mahal sesangat bg me.. ketar nak bayar tadi.. huwahuwa..


Monday, June 2, 2014

Hatiku Pilu

Assalamualaikum...


Cuba korang teka.. apa sebenarnya motif pic itu ditepek di blog ini..??



 teka eks.. huhu... nih kita kasi hint2 sikit..


hati bersedih.. jiwa rasa lara.. seakan jiwa melayang dibawa arus air yg kuat.. huhu


 ;(

  mungkinkah ia kembali membahagiakan hati ini..??



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...