Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, July 8, 2013

Seronoknya di Nahara Resort, Hulu Selangor

Assalamualaikum...

Hari ahad.. seawal kul 5pg bangun siapkan bihun goreng dan siapkan baju2 nak bawa.. siap awal sebab nak berkumpul di office papa.. kiranya nih gathering with office mate papa.. :)

Mula2 katanya nak ke kalumpang resort, hulu selangor.. pastu ada kwn diorg ckp.. lg besh kalu gi ke Nahara Resort.. lg bersih dan semua kelengkapan utk bbq dah siap ada.. tunggu bakar jew.. hee

So berharapkan org yg dr tanjung malim mengagau mencari.. hehe.. jumpa dan mmg puashati uols.. besh sgt.. Nahara Resort nih bersebelahan ngan Kalumpang Resort je... tempatnya bersih dan dijaga/dipantau oleh empunya tempat.. sebenarnya diorg baru lg buka, bulan 2 aritu (raya cina). Tmpt tuh tempat persendirian.. so kena bayar la masuk.. tp takde la mahal.. utk dewasa rm5, dan kanak2 (dr umur 3thn ke 12thn) rm3.


kat sini dah sedia meja (kayu atau batu) utk berkelah, ada tmpt berbakar (bbq) dan siap dengan khemah utk berteduh.. hehe.. tong sampah senantiasa dibersihkan.. asal nmpk penuh jew ada yg datang menukar dengan plastik sampah baru.. tip-top betul la.. suka tau.. :)




tikar kami bawa sendiri.. dan sila abaikan jika ada benda2 sensitif terpamer disini.. hehe












Pic mknn takde la snap.. ooppsss.. lupa terus.. hehe.. seronok main air sejuk sampai kecut2 jari.. kiki.. :)

Untuk sebarang pertanyaan.. korang boleh hubungi no nih..

019-4312193/03-60491171
017-5111884 - Pn Rahmah/En. Halim.

Kat sini korang boleh sewa villa, boleh sewa tapak perkhemahan dan jungle tracking selain nak mandi manda.. hehe.. kami dok bincang2 utk nak berkhemah pulak lepas raya nnt.. hehe... mknn boleh jew tempah dengan pn rahmah/en halim tuh.. senang lenang men'realease' stress.. hehe

Korang jgn lak ingat ai dpt persentage dr mereka.. Buat amal jariah jew kot.. ai letakkan no phone mereka sebab me rasa puashati sgt kat sana.. hehe.. so jika me puashati kompom korang pun puashati kannn.. kiki.. 



14 comments:

JaSSNaNi said...

bape rm semalam?

Qhaifa Nur said...

sini pun ok juga...
selalu pergi ulu yam saja..

Cik Eka said...

oo sebelah kalumpang resort jer.

eka pu tadi tertanya gak, kat mana nahara ni. heheh..sebab eka pun org dekat 2situ gak

ieda immi said...

bestnyaaa mandi sungai ..
dah lama juga x bawa anak2 mandi sungai nie ;)

ZazaMyMoon said...

bersih & terpelihara tempat tu.. cantik ;)

Fiza Rahman said...

1st time dgr kak. Nampak jernih air sungainya.

akubiomed said...

Air sungai Kalumpang ini agak deras dan dingin.

Jia Ary said...

mmg best giler sume.. dilayan dgn baik.. kaki saya terluka terpijak batu sungai. husband cr la plaster.. skali owner dtg siap bwk first aid tool skali.. huhu terharu.. anak2 pe lagi mandi x ingat nak naik g dah

wanrahmah said...

pn.rahmah is my aunty...the nahara kalumpang mmg best :)

dalila said...

Mcm menarik je..tgh mencari tempat utk family day opis ni..

dyakhadeejs.com said...

InsyaAlkah akn ke sana ahad ni...untuk family day....mudahan semua dpt mnfaat ketenangan buat aktiviti di sana...

dya khadeeja said...

insyaALLAH akan sampai ke sana hari Ahad ni...ada family day family kat sana..excited sgt2..moga2 kami smeu happy buat aktiviti kat sana nanti :)

Syazwani said...

Saya pun baru tahu kewujudan tempat ini.

wak yus said...

sayang sekali call semua number xangkat...dtg terus pun kat nahara xde org..nal deal untuk berkelah kat sini jadi tergendala...kalau servis mcmni..alamatnye bangkrup le...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...