Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, July 1, 2013

Ber'onar' kannnn... :)

Assalamualaikum...

Baru semalam.. mama ckp kat papa.. takde mood nak kerja dah.. tgk2 pg nih mama kena cuti kecemasan.. semuanya gara2 tertinggal kunci.. tertinggal kat dlm kereta papa.. cari yg spare part jumpa tp tak jumpa lak kunci stearing lock.. huhu... lastly me tido kat sofa.. benggang punya pasal..

Dalam kul 10.30pg papa call.. dia dah on the way nak hantar kunci keta.. sedangkan me dah msg office me emergency leave... tp bila dia dah on the way tuh me bangkit dan bersiap la.. hehe.. sebenarnya MALAS dah tp fikirkan takmo nak rosakkan reputasi (mungkin ada bonus utk pertengahan tahun kannn.. sedangkan dah berapa bulan dah buat perangai kannnn.. ahaks)

Sampai office kul 11.30pg dan first thing me buat ialah bancuh kopi.. punya la malas kann.. baru nak minum bos panggil meeting.. aduhai.. tgk2 kena JAGA budak praktikal yg buat bachelor.. aduhai.. malasnya la.. nak kena jadi itik ngan ayam la nih.. budak tuh dr jerman.. nak2 bos nih kannn.. ambik budak praktikal pun dr jerman.. sian anak2 malaysia taknak diambiknya.. aduhai..

Rasa korang ai jadi bos pada budak tuh ke budak tuh jadi bos pd ai.. aduhai.. senang buat kerja sorang2 dan hanya hantar pd senior utk dicheck dr nak mengajar dan mendidik mereka nih.. buhsan wei.. ai pun bukan reti sgt pun.. kiki.. karang ajaran sesat lak.. nasib budak tuh budak perem kalu lelaki susah ai nak berkerjasama nanti kannnnnn. kahkah

Atau haruskah ai belagak sikit.. almaklum kita kan kena jadi para pendidik pd mereka.. lagipun mrk kan student.. belum ada any experience kannnn.. ahaks.. gelak jahat sikit..

Disini terbukti.. ai nih bukan la keras sgt nak lawan2 benda2 yg sebegini.. nih salah satu cabaran dlm berkerja.. huhu.. cam malas je nak bekerja.. boleh..?? camner la org melayu nih nak maju eks.. belum apa2 dah lesu.. kahkah.. ai la tuh.. :P

Apa2 pun hari nih ai anggap ai halfday.. tp patut tak ai isi borang half day...?? ai nak jagat sikit... nnt bila technical manager minta my borang cuti baru ai nak isi.. gitu.. jahat tak.. ala.. kerja jugak dalam masa 2jam sebelum rehat kannn... kalu ai masuk lepas rehat tuh kompom la half day... hahaha.. jahat tak..?? kiki




pic frm google.




Alhamdulillah TRW menang eks.. seronok ronok betul tau.. hahaha

:)






2 comments:

Kakzakie said...

Kalau nak nama budak praktikal dia kan ikut aje apa yg kita ajar. Dia pun nak yg baik betul tak..

pst: kakak sedih JDT kalah huhu...:(

mama maman aka yana said...

Kakzakie..>> sy nih bukan jenis org boleh sabar byk.. kalu ajar sekali takleh nak pickup.. sy cepat bengang.. hahaha.. sedangkan realitinya sy pun bukanlah fast pickup pun.. kiki

ala kak.. jgn la frust sgt.. rezeki kami je la tuh kiki.. cuba lg pasnih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...