Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, July 12, 2013

Data Roaming : U-mobile

Assalamualaikum...

Sendiri sabarkan diri.. huhu... meh cite sikit.. buat pengajaran.. hehe



+
pic semuanya dr google.. thank u google.. tanpamu tak berseri hidupku.. 


For tablet nih me guna prepaid u-mobile.. guna plan UMI28 permonth... last month abis tgh bulan 6.. malas nak topup atau kununnya nak bugjet internet sebab tab tuh jarang2 guna.. yg guna pun papa ngan anak jew.. main game.. hihi

Ujung bulan 6, me topup prepaid rm30.. pastu terus setup balik my plan UMI28 pastu cam biasa la buka google dan surf tenet.. guna.. punya guna.. baru seminggu tenet dah taknak bergerak.. aik pelik gak.. check baki duit.. takde sen yg tinggal.. should be ada lg rm2 kann.. sebab me just guna plan 28 jew.. huhu

Me topup balik semalam.. lg rm30 dan subscibe blk UMI28 tuh.. pastu guna cam biasa.. jap jew me google jahitan manik jew uols.. hehe.. belek2 blog jap.. pastu terfikir nak tgk baki duit kat tab tuh.. sebab tenet dia cam slow jew.. tgk2 takde tinggal satu sen pun.. hai.. pening jap nih..

pg td ai call u-mobile centre.. suruh diaorg check nape jadi gitu kannn.. dengan menunggu dekat 30minit (bos dok lalu-lalang depan meja.. dia tak suka la tuh).. jawapan yg diorg kasi ialah baki tipon ai tinggal rm28++ ngan plan yg ai subsribe takde.. rupanya selama nih dok guna tenet ngan mengunakan data roaming.. patut la kannn..

ingat nak salahkan u-mobile tp sendiri salah rupanya.. benggang eks... kiki

So pasni make sure korang tutup jew data roaming kat tab korang.. kalu guna ke tak guna ke.. mmg makan duit.. hhhmmm.. sapa la gamaknya yg buka data roaming tuh eks.. aduhai..

Kalu takde tenet pun susah gak.. tp jika ilmu ttg data roaming nih limited buat sakit kepala jew la...(makcik tak reti wei... tp bila jadi kes gini baru faham la sikit2..) kalu ambik broadband pun mahal2 semua.. tak mampu makcik.. huhu.. ramai gak kawan2 yg mengeluh sebab broadband cam cipan kann... me pun pernah kena apa.. huhu..

So redha jew la.. guna u-mobile nih kiranya murah la.. hehe.. bukan nak buat call ke apa.. tp atleast bila ada free 100minute voice call tuh.. kalu terdesak2 dpt gak menelipon kannn.. hahaha.. :)

Korang guna apa eks utk tablet korang.. kalu ada yg lagi besh.. cite arr.. biar sama2 besh.. kann kawan.. :)





3 comments:

Maria Firdz said...

klu pkai topup mmg kna tutup la.. klu x mmg telan kredit.. tapi sy dh pkai postpaid dan mobile internt, so xde dh nk kna tutup2..

eelobor said...

Saya pun dah tukar ke umobile slpls guna celcom hampir 5 tahun. Setakat nie ok jer cuma liputan dalam rumah mmg kelaut. Kat luar rumah ok jer. Tak kisah sgt sbb kat umah guna unifi dan internet mobile utk luar jer.

insan marhaen said...

Salam,

Selamat menjalani ibadah puasa. Muga Ramadhan kali ini adalah yang terbaik!

~insan marhaen~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...