Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, July 3, 2013

Hiba

Assalamualaikum...

Honestly, me cuba tutup kelukaan hati.. cuba nmpkkan diri ceria walaupun hiba.. hehe

Buat kerja sehabis baik dan siapkan sebaik mungkin mengikut dateline.. so me tak jangka yg my manager perasan ttg perubahan me.. hari2 me motivasi diri utk dtg kerja.. motivasi utk tidak menampakkan kedukaan diri.. tp..

me agak ini sebab me skrg selalu on medical or on emergency leave.. tp selalunya me cuba sedayanya utk lawan sakit.. bila dah tak daya tuh baru la me gi ambik medical leave.. maybe keadaan dalam diri merundum duka menjadikan badan pun lemah selemahnya.

perasan kerap.. dan my friend pun ckp (tegur).. dia terdengar some people dok panggil me the medical queen.. huh.. some people suka cr silap org utk nak kasi point utk menyusahkan org..  faham tak..?? hummm... biasa la bangsa tuh.. mana suka kulit2 melayu nih ada dlm organisasi company yg kununnya elite ini.. diorg nak bangsa diorg je yg wujud dlm organisasi yg megah ini (kunun).

me just fikir.. if them want to kick me out.. i dun want to be so worry.. rezeki ada dimana2 dan me kuat katakan me bukan jenis suka create problem.. masalah tuh biasa la dlm hidup manusia normal right.. so masalah yg datang bukan me minta dan bukan me cipta/cari.. so insyaallah me ada ALLAH beside me... bertabah la hati.. normal jika bila sudah la jatuh, ditimpa tangga la pulak..

Kita takkan dpt penuhi semua hati org.. lagi2 org yg mmg suka cari silap kita..

Pagi td my manager bertanya dgn me.. [fyi perbualan me ngan dia dlm english yg tah betul ke idak grammar nyer.. dia org jerman.] adakah me ok..?? me jawab cam biasa.. ok.. fine.. tp tgk muka dia cam something.. cam bukan itu jawapan yg dia nak dr me..?? well me just sambung ckp.. agak boring sebab skrg me ngah buat stardard drwg yg rupabentuknya hampir sama berbeza size jew.. well.. muka dia still ada yg tak kena.. ok.. me jawab.. i'm in middle on stress.. ok.. br dia nmpk relax or puashati dgn jawapan me.. hhhmmmmm..

Apa2pun dia ckp.. if any problem that me nak diskus ngan dia.. dia tak kisah nak mendengar or nak settlekan.. hehe.. me just ckp.. i'm not going to tell u because it about my personal thing.. dont worry.. i will fine.. hehe [kelihatan tabah dan kuat khenn... sedangkan mata dah nak menitis.. aduhai yana.. so emosional sungguh.. hahaha]

me jadi benci utk bercerita dan benci utk meluahkan rasa hati.. rasa nak cairkannya dan buat aiskrim.. yum. yum.. hehe


Kita hidup pasti akan diuji.. bertenang dan bertabah la hati.. huhu.. eh.. boleh tak ai imagine jadi cam effa.. dpt kawin ngan ceo.. ceo mana la yg malang tuh eks.. hahaha.. sengal tak sudah.. jgn jadi cam ayu sudah.. kiki


-kisah hari isnin kunun takmo antar borang cuti.. belum apa2 my manager dah minta.. huhu.. padan muka.. haha


5 comments:

Fiza Rahman said...

Apa pon masalah, smoga dapat dihadapi dgn tenang. Bertabah yer kak. Jgn stress2.

SSulieana said...

be strong mama yana....

Kesuma Angsana said...

sabar dan bertabah yer. utg ada bos yg memahami ni,. cubalah yana story2 kat dier hehehe.. take care yer

Suliana said...

hmm sabar lah.. bykkan berdoa dan baca Quran, itulah jalan penyelesaian terbaik :-)

Noe said...

Semoga yana tabah dalama menghadapi segala dugaan hidup...kalau tak ada masalah pun x bes juga...masalah n dugaan itu lah yg akan mematangkan kita...think positive k..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...