Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, July 1, 2013

Gelabah woooii..

Assalamualaikum...

Hari nih dah masuk lewat.. pastu kaum wanita yg nak diajak lunch sama takde.. so ai makan roti jew.. sambil2 layan blog.. kiki.. kunun nak kaver yg pagi td la kunun.. ke'ada'an ku disitu tak pasti di 'nampak' atau tidak... who care right.. kiki

Buka maybank2u utk bayar hutang2.. terdetik nak check transaksi kad kredit.. nak tgk apa ai guna selama ini.. kiki.. ternampak satu transaksi 30/5.. eh.. amount tuh ai rasa tak buat.. gelabah sekejap makcik... nih yg malas ada kad kredit nih.. terlalu banyak spam tau.. 

Geram sgt..meh nak cite meh... hihi.. dah dekat 2minggu dok dpt spam email dr bank RHB yg dok sibuk suruh ai update/renew my details acount sedangkan ai takde.. TAKDE ok.. any online acount for RHB bank.. bengkek je hati asyik dpt email gini..  

Ai dah call center RHB dan mmg diorg kompomkan MEMANG takde buat sebarang email utk suruh pelangan diorg utk update/renew any acount.. dan diorg minta jgn layan sebarang email sebegini... mmg kita dah tau dah kannn... cuma nak kompomkan jew kannn... so dah kompom2 la spam ok.. sungguh gigih ok org nakkan menipu ai/org/sesiapa saje.. selang sehari mesti dpt email dr mereka ini.. huhu.. beware ok.. diorg nak tunggu kita lalai jew tuh... 

Ok.. berbalik ngan tranksasi kad kredit ai tuh.. ditulis kat situ 'AGODA HOTEL RESERVATIO LONDON GB' pada 30/5.. dengan amout tet... hehe.. (rahsia la amout tuh). so ai terus gelabah.. terfikir spam la sebab ai rasa cam takde buat any transaksi bulan tuh.. lagi2 gelabah tgk reservation london lak tuh.. bila la ai buat reservation hotel kat london khennn.. giler apa.. mmg tak la.. hahaha

Terus call center.. nak block ke apa ke kannn... berdebar takleh ckp la.. almaklum benda nih melibatkan duit oooiii.. hhhmm.. lama menunggu utk staft dia pick-up phone pun ai tunggu ok.. hahaha.. so bila dpt berckp ngan pegawai dan diorg suruh ai check any email for comfirmation dr AGODA.. so me pun check la.. sebelum nih tak terdetik teringat nak check.. mmg selalu jika kita buat any reservation akan ada email comfirmation khannn.. hahaha.. check tak jumpa pd mula2nya.. huhu.. tgk berdebar apa pun tak boleh khennn.. huhu.. masa dia dok citer2 utk me isi borang utk diorg check ngan AGODA tuh.. me terjumpa email tuh.. hahaha... kompom la ai yg silap TERLUPA... aduhai.. bergelabah sungguh makcik nih khennn.. kiki...

ok la.. cepat2 ai say sorry.. termalu tau.. aduhai.. gamaknya dia pun nak tergelak kot.. mesti kompom suara ai mula2 tuh bergeletar habis.. hahaha.. last2 ai lak jadi malu sendiri.. tp dpt jugak la faham.. rupanya AGODA nih based di LONDON dan every transaksi pihak bank tak tau mana2 reservation yg kita buat.. tuh yg nak tau lebih detail.. kena isi borang jugak lak utk request dr agoda detail traksaksi yg kita pernah buat.. hehehe.. br boleh nak block/any action further.. huhu

So moral of the story.. kena lebih tenang dan cuba fikir seelok2nya sebelum any action.. but me tak regret pun sebab atleast me rasa lebih lega bila dah kompom mmg me yg buat tranksasi tuh.. ala.. tranksaksi hotel kat pulau pangkor aritu uols.. boleh ai lupa.. bagus sgt kannn.. hahaha..

Sengal sesangat tp atleast boleh la bernafas sikit.. wlpun realitinya sesak nafas nak bayar hutang kad kredit tuh.. aduhai.. bila la nak abis utang2 nih wei.. tiap kali nak settle mesti ada balik utang tuh.. nasib la beb.. org takde duit.. kena la korek lubang hutang dan tiap2 bulan timbus lubang utang tuh tp tak sampai ujung bulan korek balik lubang utang tuh... hahaha..



pic pinjam dr google.




2 comments:

Maria Firdz said...

Hehe... Klu pkai kad kredit kns jadi pngingt la ea kak..

diana said...

suami saya tak de guna kad kredit..Alhamdulillah..kurang berhutang..heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...