Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, November 28, 2014

Kisah sebabak Aiman masa berkhatan

Assalamualaikum...

Penat nak taip satu hal pastu tgk2 tak save lak.. huhu..(salah sape..?? kiki)  jadinya malas nak taip lg.. tuh dia alasan terbaik buat masa sekarang.. jujur.. busy ngan kerja uols.. huhu

balik dah penat.. mcm2 nak citer sebenarnya.. secara ringkasnya.. life me nih kelam kabut tp me happy jew.. wlpun mengalami ketegangan (sakit urat atau lebih kepada penat tp its ok).. sebenarnya me lebih suka gini... suka bila ada SITUASI yg memaksa me rajin.. rajin sgt ke.. kiki

Takde la apa pun... for uols info.. my bujang yg satu mama tuh.. dah setel dah berkhatan.. wlpun me yg berdebar tak hengat mengenangkan kemanjaan si anak nih.. tp teruskan jua.. hhhhmmmm



Ini yg belum yer.. ada senyum lg.. kiki

Alhamdulillah wlpun adanya drama sebabak.. ngan tangisan airmata.. ngan upah main games kat phone.. ngan mulut dia bising menanyakan 'apa doktor buat lagi tuh..' 'lamanya doktor buat ma'.. aduhai.. doktor pun boleh gelak.. gamaknya sorang nih jew la yg manja kededeknya ngan ibu bapa dia.. hahaha


Blm start buat apa pun dia dah start nangis uols.. apa nak buat... layan kan jew la.. hahaha



kasi main games kat phone.. diam la jap.. hahaha... masa nih lepas doktor cucuk ubat kebas.. 


Dah setel dah anak bujang mama.. anak korang bila lg..?? hahaha

Cuma harap cepat2 sembuh la.. risau selagi tak ok kann.. huhu



Thursday, November 20, 2014

Blogwalking Time...

Assalamualaikum...


jgn ada yg pengsan yer.. ahaks... nih my style bergurau ngan hubby... suka perasan cantik.. tau kita tak cantik.. janji hubby nak tgk pic kita pun dah kira ok la kannnnn... hehehe




mata kami sama x..?? hehe..


Sekarang ngah berlari2 anak blogwalking.. ceh..ceh.. seronok skrg eks.. bos takde la kannn... hahaha.. kerja pun dah setel hati senang.. kahkah





Wednesday, November 19, 2014

'Dia tak pernah lewat'

Assalamualaikum...

'Dia tak pernah lewat'

Takut tak dengan gitu... hahaha... nih pasal my senior supervisor.. dia yg akan kasi kerja.. checking dan maybe akan nilaikan kerja me sepanjang kat sini.. hahaha... dan kehadiran juga menjadi point yer.. betul tak.. so far seminggu lepas me awal jew.. in fact sebelum kul 8.00pg dah sampai.. siap breakfast bagai.. hahaha

Sekarang kerja kat puchong boleh la sampai awal.. hahaha... pasni kat damansara kau tgk nnt camner.. kahkah.. hazaab uols.. fyi.. this company akan moved to Damandara.. hhuuwwaaaa.. apa la nasib ai khennnn...

sini masuk opis kul 9pg balik kul 6ptg.. masih baik lag kedatangan dan sampai awal sesangat.. excellent eks... jgn la buat perangai nak lewat or malas2... hahaha

tp so far me happy kat sini.. wlpun sikit sebanyak ada yg kureng.. like tmpt solat yelek... solat kat meeting room yg cermin.. cam akurium... semua org boleh tgk.. kiki.. solat kita pun org boleh nilaikan eks... astafirullaha azim.. me buat seikhlas hati.. sekusyuk yg boleh.. insyaallah.

so far diorg pun xde kacau atau ganggu kita.. diaorg hormat bila tgk kita bersolat.. hehehe.. tak pasti la kat tmpt baru.. maybe dah luas kot dari tmpt skrg.. akan ada tmpt solat yg proper.. doakan yer..


Hari ni byk lak nak sembang eks... hehehe

kawan

Assalamualaikum...

Kat sini me takde kawan... maksub 'kawan' disini ialah kawan yg boleh dibawa bergossip.. siter citi pasal tudung.. baju or fesyen.. nama pun perem khennnn... hahaha.. gossip tuh kena la ada sikit2.. baru ceria.. kiki




Jiran yg ada pun hok jate jah.. kiki.. anak2 ikan uols.. :P







Monday, November 17, 2014

Moody Monday

Assalamualaikum...


Harini me lambat bersiap.. baring lepas anak dan hubby kuar.. hhhmm.. badan cam seram sejuk sebenarnya.. lgpun tidur cam tak lena sgt.. asyik tersedar2.. tak besh rasanya... huhu


Tp bangun sebab fikir baru masuk tempat baru seminggu baru ok.. mana boleh mc kannnn... kuat mak nak tolak sakit nih... huhu

bersiap seadanya dan silap sebab lambat atau sebab hujan.. atau semua org ON 'moody monday'... jem la pulak... me lak beli sarapan kat tepi jln nak kuar td.. mesti masuk awal baru boleh makan... huhuhu... beli sekali utk tengahhari... mak nak berkubang kat opis jew arini... hehehe

Pagi td sempat smpi kul 8.30pg.. sempat breakfast dan boleh bekerja wlpun muka kalu org tgk pun xberani nak tegur.. kiki





nih lunch td.. layan

:P





Sunday, November 16, 2014

Throwback : Cabel Car yg mencabar

Assalamualaikum...

Naik keta cabel


Banyak dah skip nih uols... daya ingatan sudah xleh nak recall... huhu.. hentam sudah labu.. :-)

 Plan naik cabel car nih  dr diorg la.... nak bw naik budak.. kami nih dah naik dah dulu... malas dah me.. lgpun cuaca mendung lg... dan kompom berangin... lepas ujan kami sampai situ...

Mula2 papa tanya mama.. 'nak naik ke keta kabel ma..???' me blh ckp.. "dtg sama2 so naik la sama2".. kali kedua dia tanya lg.. me dah blh jwp.."kalu xnaik pun xper kot.. xtau kul brp dpt tiket.. tak tau blh naik ke tak.. sebab tgk mendung jew" haha.. malas tul naknak tunggu lama2 ngan bersumbat2 org nih.. aduhai.. kalu kawin ngan org kaya.. dah lama dah naik helikopter terbang naik gunung mat sirat nih.. ahaks

Tp si kwn papa lak blh ckp.. "jom arr naik.. boleh abg azrin peluk2 kat ataih tuh.. sejuk noo".. awat gitu.. kiki

Ok rindu ngan zaman2 belajar kat penang ngan perlis dulu.. hhmmmmm.. lama tak dengar org utara bercakap dielek sana.. ai blh la sikit2.. ambik berkat belajar kat utara... hihi




Bdk nih yg sungguh2 nak naik cabel car.. kalu x.. xkuasa mak nak tunggu berejam2 Ok..

Nnt jap.. gemuknya me.. huhu


Dtg kul 2ptg.. hujan2 pun layankan jew.. Sebelum naik gunung mat chicang ke mat sirat..?? hentam sudah... sila singgah tgk kapal2 yg kita park situ lama.. takut dicuri org.. #poyo ayat nampak#




Maman n the geng

Seharian menunggu keta kabel uols... naik gak akhirnya.. menyeronokkan anak yg excited... naik cabel car pun geng diorg jew sebijik... berdebar mama tau... huhu

Turun sana pun dah hampir maghrib.. balik dan bersiap blk utk kuar melepak kat kwsn pantai chenang... diorg nak layan malam di chenang.. belek2 baju kat situ... tgk2 slipar kat situ.. dah nak balik baru nak beli slipar... hhaha... buat kenang kenangan jew la...kali lg anak dok folow bontot org lain... mama papa dia jln berdua... kiki

 Balik terus kemas sikit dan lena.. esok balik dah... sebelum tuh kita gi shoppping... feeling excited ok.. kiki

;)

Saturday, November 15, 2014

Perubahan diri

Perubahan diri...

Dulu mmg makan kedai jew.. sblm kawin pun dah buat janji ngan bakal suami.. jgn force me to cook.. sebab utama me malas.. malas nak berkecah... malas nak mengemas... letih ooo... tuh pun alasan tuh.. hihi.. lgpun kita kan wanita berkerjaya (sgt).. huhu

Bila berkawan ngan yg rajin masak.. dia masak sebab nak save duit.. wlpun bekerja.. dia kena kuar duit utk mcm2 (hutang la nih.. huhu).. rasa kagum ngan dia.. lama2 terbuka hati utk masak kat umah..

Tuh penting nya ngan siapa kita berkawan.. hihi


 sarapan pg nih.. ;p

Skrg.. me lebih kerap memasak wlpun kadang penat.. rasa besh lak sebab xyah nak kuar.. xyah nak berkira makan kenyang ke x.. blh bertambah berkali2.. hihi (gumuk ok).. tp seronok... wlpun bukan masak special pun.. tgk hubby.. tgk anak makan hasil tgn kita.. hhhmmm.. terasa puas.. ;)

Hubby pun nmpknya tolong gak kemas dapur dan basuh pinggan mangkuk yg penuh disinki... hhhmmmm.. sejuk hati tgk hubby sudi tolong kita (tanpa disuruh).. kiki

 Duit pun save gak secara tak sedar.. kannnn..

posted from Bloggeroid

Friday, November 14, 2014

Borak org BIJAKPANDAI..


Assalamualaikum...

Betul ke org byk fikir tuh tergolong dalam kategori org bijakpandai..?? Hihi

Me rasa me nih jenis byk fikir... tp xde pun bijakpandai pun.. kiki.. byk blur ada la kot.. huhu.. blur tuh bkn la point2 bg org bijak pandai kann...?? atau WANITA nih mmg dilahirkan ngan sifat 'BANYAK FIKIR' hehehe

Point org pandai mesti lah jenis confident, spontaneous, cool, hardworking dan so on.. kiki... me nih jauh panggang dr api ada la... Sipi2 jew kot (malu nak mengaku.. hahaha)


Bkn nak kena puji.. bkn nak menguji.. bkn nak memperli.. sajew nak bborak.. kiki



posted from Bloggeroid

Thursday, November 13, 2014

Sempoi

Assalamualaikum...

Frust bila kwn baru tanya.. 'Umur u berapa..??' Aduh.... malu nak ckp.. kahkah.. tp dia lak cam terkejut bila ckp umur ai.. dia ckp nmpk "muda" sgt.. kiki..

Yg beshnya sini,.. bos selalu xde.. bila bos ada senyap jew buat kerja.. tekun bukan main..

Bos takde.. berborak la.. baru bunyi sore.. kiki.. me..?? update blog la apa lagi.. tp xde la rancak sgt.. sebab pc semua org blh nmpk.. huuuwaaaaa

Layan wassap jew la.. hahaha.. takde la nak emo cam kampeni dulu.. tipon pun dilarang keras ada dimeja.. aduhai.. ingat kita nih robot ke.. kerja jew... aduhai.. dia boleh lak.. hehehe

Kerja pun xde urgent sgt.. blm start job yg 'heavy' sgt.. so sempoi kau.. hahaha


cuma sini sejuk uols.. aircond kat atas dan belakang ai.. huhuhu.. sakit urat ok.. tuh pakai stoking.. :p


Muhasabah Diri

Assalamualaikum...

Dlm bz bekerja... (maaf.. bkn nak ngular.. ter jew)..

berkata pd diri "bersyukur byk2sebab masih ada mata utk melihat.. tangan masih mampu pegang pen.. pencil.. mouse.. tekan calculator.. driving.. dan mcm2 lg la nikmat pd tangan buat diri ini.. dan masih lg punya kerjaya wlpun tidak la gah mana... syukur"


Byk nikmat pd diri ini... mengisafi diri time buat kerja.. huhu

Pernah x korang mengalami seperti keadaan itu.. ke me sorang2 jew pun fikir gitu.. bahayanya berfikir time kerja nih.. hilang sikit concentrate.. haha.. tersilap.. colum basement jd kecik dari upper level.. kiki.. mujur check banyak kali.. bahaya.. :P



Breakfast today.. hehe

Kerja baru nih.. ari2 dtg awal.. ari2 mengeteh kat mamak.. papa cam tak suka me sorang mengeteh situ.. so me beli sarapan mkn kat opis.. hehehe.. smbil2 update blog yer.. almaklum bos ada kat belakang.. kiki




Tuesday, November 11, 2014

hoh aloh

Assalamualaikum...

Br start kat tmpt br... new environment new challage.. :P

Sunyi sepi company nih wei... huhu... ada lak dok pasal lagu BSB yg berkurun sudah... repeat 40kali kot... atau lebih.. huhu.. buhsan tak de kerja lg diberi.. hehe

internet sini agak slow on pc.. so guna phone sajew.. semua nmpknya belek2 tipon (skrg nih kan zaman smartphone) my supervisor pun nmpknya kencang wassap (blh dengar wassap masuk ringtone) hahaha

me berwassap gak tp silent mode.. kena kaver ok,, dah la table dpt depan betul2 bilik bos.. aduhai..




Skrg kul 10.30pg.. rehat menyucuh asap (bdk bawah me semuanya lelaki..)

sempoi eks... hahaha

ok la.. harini itu jew yg boleh cite... mood excited nak buat kerja.. :P




Saturday, November 8, 2014

Kisah Last Day

Assalamualaikum...


 Awas...entry penuh ngan emosi dan pic... :-)


Kita sendiri tak reti nak describe perasan ini.. tp me betul2 nak 'Look Forward'.. nak tinggalkan dah apa yg menyakitkan.. memeritkan.. dan me sebenarnya tak expect pun ada farewell party.. ooopppss.. not party but mkn ramai ngan kawan sekeja.. hehe


But there did... wlpun xsemua yg ada since ada yg gi site.. meeting or maybe not interested to follow. why bother.. why bother.. kiki





 menara klcc


 
 glamour demo dlm blog ambo loni
sila abaikan me yg paling selekeh disitu... huhu



Lepas lunch.. me siapkan apa yg patut (last assignment before we hug n kisses.... katanya my bos.. sigh - haram la bos bukan muhrim bercium dan berpeluk rabbit... kiki.. itu semua dlm mind je ok.. xkuasa aku nak bersyarah panjang.. bkn dia faham sgt bhs english berterabur ai nih.. kiki) me hantar parking card, me kemaskan file.. bagi meja kosong.. susun file2 project me pernah buat.. wah.. rasa cam..

 'yes.. lama sudah ku menunggu.. kini sudah pasti.. akhirnya'

me ada la nak turun antar barang ke kereta ngan bawa beg.. kekawan memasing panggil.. nak last salam2... hahaha... ' sabar kawanku.. ai nak i ambik parking card dlm keta jew... nnt ai msk blk.. ai xkan balik awal.. ai balik sharp2 kul 5:30 yer... ai pastikan ai betul2 cukup time wpun last day... ai pekerja terbaik.. ok' 

ok.. poyo sikit statement tuh... haha

Paling mengejutkan me ialah... my technical manager panggil me for personal chat... huhu... berdebar gak ok (aku nih asyik berdebar jew... huhu) tak expecting pun dia panggil utk bcakap personal... semua org yg dah berhenti pun me tgk dia just salam dan wish a good luck jew.. normal la kann.. haha dan... dia minta maaf ngan apa dia buat kat me... dia pernah bersikap 'kejam' ngan me.. dia kurang ajar ngan me.. dia ckp 'ayat pedih2' ngan me... hhhmmmmm... itu semua sejarah.. pengalaman beb.. huhu.. yg mengejutkan ialah.. dia minta me masuk balik company nih.. dia br nmpk or br tersedar yg me nih sebenarnya improved so much.. yer.. banyak masalah dtg dr org2 yg kununnya dia dok banggakan tuh...

Me agak dah sebab skrg ramai yg memberontak nak berhenti... yer.. yg jenis cam me nih la semuanya.. kerja org kasi kita buat yg termampu... org ckp apa pun xreti nak menjawab.. hihi... bila dah 'sekak kepala'... berhenti jew la cara terbaik.. kunun..

 Well.. me ckp.. me happy  wlpun br skrg dia org nak hargai kerja sy.. sy hargai ngan offer tuh... kalu mmg me goyah kat sana (kampeni baru.. since kampeni kecik) maybe me ada 'ticket' kat situ.. so simpan dulu... nnt nak guna jgn expired sudah... dan sy hargai if me nak masuk balik company nih dah dpt 'selesaikan masalah2 dalaman itu' sigh

 dan mata dia berkaca sudah.. buat mata ini terus pecah empangan airmata... xsuka ok.. huhu

 dan lepas itu pun empayar air mata xhenti juga bila sahabat2 mulai peluk ngan erat.. huhu (jgn salah faham pulak... sahabat2 wanita la semuanya... yg lelaki semua behave.. haram.. kiki)



 minum2 dan lepak.. :-)

Tak habis farewell lg... ada yg lunch hour xdpt join so dia ajak minum2 lak.. sahabat yg bertahun berkawan.. dan dia yg mengajak me masuk company tuh.. so lets go.. huhu... ke the mines kita.. kerja jew dekat tp bertahun xjejak.. kiki

thank for everything my friend.. doakan yg baik2 sajew ok.. ada yg salah silap.. maafkan saje.. lupakan yg buruk2.. lakukan terbaik biar ianya susah dan memeritkan.. tiap yg berlaku cuba renung diri dan perbaiki apa yg kurang.. do take care.






Friday, November 7, 2014

Last Day

Assalamualaikum...





Hari nih last day di kampeni nih... ada lak dtg berairmata kat kita.. 'aduhai.. jgn nangis yana' [<

Wlpun banyak yg sakit hati.. ada gak terselit 'suka' tuh kannn.. mana ada duka semenjang kann.. tp tuh la.. hidup nak kena terus.. ada hutang nak kena bayar.. GST nak mai dah tuh.. kannn

Cuma minta doa yg terbaik.. dan berterima kasih sgt pd yg sudi mendoakannya.. tau dugaan itu payah.. nama pun dugaan.. hehe.. insyaallah me cuba buat yg terbaik dlm apa saje yg mendatang.. sama jugak buat kawan2 jugak.. kita sama2 perbaiki diri.. jauhi perkara2 yg melalaikan.. jaga sama jaga.. insyaallah sama2 bahagia.. amin.








Thursday, November 6, 2014

Rasa hati

Assalamualaikum...

kita xboleh ubah org.. yg boleh diubah adalah diri kita.. tp nak ubah tuh perlukan kekuatan... 

 KUAT KAH..?? MAMPU KAH..??

menangis dihati senyum dibibir.. terketar dada menahan RASA HATI (bisikkan syaitankah??).. mampukah insan yg lemah ini.. yg LEMAH ini.. ya lemah.. lemah..




Tertanya.. apa tak cukupkah.. berdasar pd nama tanpa kejujuran..??? penuh penipuan..? tertanya2 banyak hal.. terfikir berbagai... "siapa mangsa.. siapa pemangsa..??"



Aku adalah aku.

Assalamualaikum...

Kita takkan tau apa yg terbaik utk kita selepas mengharungi 'pahit'nya pengalaman..

Kita nakkan 'sesuatu'.. kita minta tp takde yg nak bagi.. takde yg nak bantu.. so kita pun cari cara lain utk mendapatkan apa yg kita impikan.. bila dah dapat.. bila dah dlm gengaman.. baru tau yg apa yg kita nak selama ini sebenarnya kita tak mampu pun nak handle (mengunakannya sebaik mungkin) so akhirnya kita yg kena menghadapi tekanan demi tekanan. 

Yg boleh dibanggakana ialah kesungguhan dalam mengejar IMPIAN atau KEINGINAN kita.. cuma yg sedihnya realitinya kita  TIDAK MAMPU pun 'membawa' apa yg kita selalu bayangkan.. Sedih.. dan dr itu ambik iktibar untuk hidup yg lebih baik. Insyaallah. :)

Tp jika tgk dari sudut positif, kita dah tau dah tahap kita sebenarnaya. Tp dalam benda yg kita inginkan sgt2 tuh tp kita tak dpt handle sebaik mungkin pun ada gak menyumbang sikit sebanyak kebaikan dalam setiap insan. Cuma mungkin kena cari jalan yg lain lak utk sampai tahap yg kita nak.. so maybe time tuh dah mmg dah sesuai kot ngan kita.. hehe

Nih semua luahan org yg esok last day.. hahaha.. ok nmpk sgt takde kerja.. kiki{ada kerja.. tp mak dah malas dah ok}

Apa yg nak dinyatakan disini ialah.. pengalaman hidup buat kita tersedar ngan mimpi2 indah. berubahnya cara pemikiran.. berubahnya perangai.. berubahnya kita sebagai manusia.. kannn

Perubahan yg diharapkan utk kehidupan yg terbaik didunia dan juga akhirat.. :P

Amin.





Wednesday, November 5, 2014

WW : Kelainan

Assalamualaikum...





Cuba teka..

Jumpa kat tepi jalan, berhenti kat simpang.. ternampak dan me snap.. hehe

Race ok

:p




Hint: ciptaan Ilahi.




Tuesday, November 4, 2014

Menanti detik akhir

Assalamualaikum...

Tak tau nak cerita bagaimanakah rasanya.. akhir disini awal disana.. hope kerja baru lebih menyuntik semangat dan me boleh 'hadam' ngan kerenah kwn2 baru.. huhu

Mungkin faktor usia buat berdebar lain macam nih atau terlalu memikirkan apa akan ku hadapi di kampeni baru buat tak keluan.. huhu.. selagi tak cecah kaki kat sana.. gitu la rasanya kannnnn

Bkn tak pernah masuk kerja tmpt lain pun.. dah ada pengalaman apa.. huhu.. tp mungkin sebab  bila masuk tmpt skrg nih..me ada pengalaman agak perit sikit.. tuh la namanya pengalaman.. yg perit tuh la yg paling payah nak lupa eks...

Memang selalu ckp ngan diri.. "kau boleh punya.. jgn nak takut.. apa yg nak ditakutkan.. just do it"

hahahaha.. spiko jew ckp sendiri



sumber dr FB



Hhhmmm.. sebijik like me.. hahaha.. baca boleh percaya 100% jgn.. karang tak pasal lak org ckp me bawa ajaran sesat.. eh.. hahah.. sekadar hiburan ptg.. lembutkan hati jgn cair sudah.. kahkah




pg td perit tekak.. lepas mkn lunch telan ubat demam.. tgk2 sakit lak urat belakang.. aduhai.. doakan me sihat uols.. takmo mc dihari pertama tempat baru.. hahaha

:P




Monday, November 3, 2014

Throwback : Langkawi - part 1

Assalamualaikum..

Cuti sekolah bulan sept start balik.. dan kali nih ke Langkawi.. again.. kiki

Seronok la maman sebab kali nih ber'geng' balik ngan kwn2 yg kami lepak kat GENTING dulu tuh.. hehe.. dan semakin rapat la diorang kann.. hehe

Kami bertolak dr umah (puchong) dlm kul 9 kot (sori byk dah lupa).. dinner dan terus gerak.. jem mlm tuh.. awal cuti sekolah.. ramai yg balik kg dan berjalan2 cari pasal cam kami.. hihi

Hujan lak mlm tuh.. huhu.. seriau rasanya.. jap2 me tekan "brek angin" ok.. haha.. sambil2 dok pesan papa hati2.. wlpun tau kompom papa mmg hati2.. org puan gitu la wei.. gamaknya kalu sendiri bw mesti menyelit2 laju.. haha

 sampai kat rnr (dah lupa rnr apa.. dkt ngan sempadan penang kedah kot) kami park keta dan tido.. mmg plan gitu.. xmo tolak lewat dan lg tergopoh gapah papa nak kejar masa.. baik smpi awal dan lepak kat rnr.. ramai pun org camtu.. hihi

lepas subuh.. tunggu kwn papa dtg.. dan teruskan perjlnan.. smpi2 kat jeti perlis.. satu lg keluarga dah smpi.. parking keta (kaya org dekat2 situ yg buat bisnes parking keta.. ramai yg parking ok)


 nih me snap dr depan tiolet.. berhimpit2 seawal kul 8pg.. huhu



papa ngan geng dia..


mama ngan geng mama.. haha..

nih time dia blm betul2 kamceng ngan bdk2 tuh..


 see... mkn ngan the geng.. mak bapak dia pun dia buat tak endah dah... huhu

nnt sambung lg yer.. hihi.. nak tido dulu.. ngantuk sudah.. ;)




Google+

Assalamualaikum...



Sy dah lama kot ada google+ nih.. dok add gak kekawan kat situ.. tp takde la guna pun menyeluruh.. jujurnya tak reti pun function dia sgt.. huhu...

Ada kwn2 share entry diorg kat wall google+ nih.. me..? tak reti pun camner nak share atau lebih betul nya ialah me tak ambik kesah sgt pun nak share entry kat situ... hahaha...

Dua tiga hari lalu.. tergerak hati nak godek2 pun.. dan cuba share satu entry kat situ.. :-) 

kelakar eks..






Make me happy..

Assalamualaikum...

Kita dpt merasakan kita kembali bersemangat berupdate blog... yeeeeaahh... seronok jika dpt mengekalkan mood sebegini... besh sgt.. kiki


Nampak tak jumlah entry meningkat... huhu... rasa bangga ngan diri sendiri... gitu..

(jgn ada yg cebeh deh.. dengki la tuuuu... haha <------motif p="">

 Biar la org kata apa... biar..

Skrg mmg nak bangkit mood... mengharapkan new job.. new bos.. new company.. boleh kembalikan mood bekerja... takmo dah hadap mcm2 kerenah yg tak masuk akal.. yg pasti me akan cuba kasi yg terbaik demi masa depan.. mengharapkan keseronokan berkerja.. kepuasan dalam tugas yg kita seronok utk melakukannya.. bkn hanya sekadar mengikut petunjuk org yg tah apa2 tah.. kerja dia tunggang langgang kita lak disalahkan... mak takmo jd kambing itam.. mak nak jd.. apa yer..??? haha

Yg penting mak happy.. wlpun sibuk camner pun bila kita happy.. kita takkan stress lg.. haha.. betul dak uols..??




Mengharapkan sesuatu kehidupan yg lebih baik.. fighting..!!!





Saturday, November 1, 2014

Nasi goreng orang malas

Assalamualaikum...

Morning uols... harini breakfast nasi goreng org malas.. haha.. tuh pun sebab ada sedikit rajin jew.. kahkah.. kalu x kita minum air sudah.. teruk eks..

Pepagi lg anak dah ambik coco krunch ngan susu...tgk smpi dua kali tambah dah... hmmmmm... nak buat breakfast pun xde brg sgt pun.. blm shopping brg dapur.. tp tgk nasi semalam utk dinner ada balance lg... so goreng sajew..



goreng nasi.. goreng telur mata.. dan seketul ayam masak merah semalam.. secawan kopi... itu la rezeki..


tanya bdk nih.. "nak nasi goreng man..??" 'taknak la.. kenyang'

ok

Tp bila org dah start mkn.. menyibuk nak.. huhu.. nmpk sedapkah atau dia terliur telur mata grg..?? grrr

mkn nasi goreng pun nakkan kicap... kicap utk telur katanya.. mace-mace..

 peace!!!!



Excited hari nih nak gi kenduri rumah blogger.. berdebar ok.. kiki..
 papa sila blk awal kerja yer.. ;p

CHE MID tunggu saya datang.. insyaallah





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...