Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, January 18, 2014

Genting Highland : sejuk sgt..

Assalamualaikum...

Percutian nih dirancang oleh papa dan kwn papa dari penang... kwnnya datang sambil bercuti sama2 kami seramai 3 keluarga. hihi


 ceria nmpk... hihi...

nih bukan nak tunjuk model tembun tp nak tunjuk suasana kat genting pada pukul 12tghhari... berkabus dan sejuk.. hihi

Ada yg ckp 'skrg genting tak sejuk pun' sila la ubah kepercayaan itu.. sejuk sgt ok... hihi

 siap pakai stoking ok... cam org berpantang eks... haha


 Nih geng maman... baru jumpa terus boleh berkawan.. :-)


Oh ya.. kami stay kat First World Hotel.. lepas urusan 'check in' yg diuruskan oleh kwn papa (diorg yg booking.. kami tukang turut jew...
Diorg plan turun balik kul 3ptg.. tp kami turun awal sebab perut menjerit minta diisi.. pas mkn.. kami mencari baju sejuk utk papa.. sejuk ooo... org banyak isi pun tak tahan.. kahkah..


 mama suka warna nih tp dia tak berkenan.. huhu



so sila la bergedik jap depan cermin sementara papa cari sweater pilihan dia... kannn man... hihi


cumil tak kami... :-)




korang tgk sweater anak teruna mama... bila papa jumpa yg dia berkenan.. bdk nih pun jumpa sweater yg dia berkenan... huhu.. belikan jugak sebab baju yg dia dok pakai selama nih dah senteng dah kat tangan... bj sejuk tuh beli masa dia umur 2thn kot.. dulu pun beli saiz besar... :-)


 tgk la... ramai tak geng2 maman... :-)


Tp rasanya dia cukup puashati sebab dpt main bumper car sampai 3-4 kali... hihi... yg takleh blah papanya pun lebih kurang sama naiknya.. kahkah...

 langgar jgn tak langgar.. xbesh ar kalu tak langgar eks...:-)


yg kelakarnya.. tiap kali naik.. mesti dpt car yg warna pink... tak tahan mak..!!!

Budak2 semuanya aktif.. org tua cam mama tak larat nak follow.. so jalan2 slow sambil perati gelagat org.. singgah tak jualan yg ada dan tersangkut kat nih... hihi




 white: happiness, education, succes

Pilih putih sebab nmpk menyerlah... kiki.. cumil tak.??

Kami tak lama pun sebenarnya... dpt tidur semalam kat genting yg sejuk sgt tuh... kul 6pg kami gerak turun balik rumah... papa kerja hari ni uols... hihi... sampai rumah kul 7.30 pg dan papa bergerak ke tmpt kerja... hihi..


 bdk nih tidur ngan sweater baru... amboi... sejuk eks... :-)






nih permandangan pg td... berkabus dan gelap sgt... kami gantung harap pd sebuah teksi jew td... diorg terer jln situ kan... kalu tak mmg tak nmpk jalan... bahaya sgt.. tp kami terpaksa.. demi sesuap rezeki... kiki

ok la eks... rumusannya kami happy.. :-)







4 comments:

jeBateja said...

Uikkk...den pun fikir genting dah tak sejuk.....ahakz....walaupun paling last pegi 1996....

Maria Firdz said...

Lama dh x g gwnting... Tggu pas beranak.la plak.. Hehe

eelobor said...

perghhh....best nya dpt bermalam kat hotel atas sana. konpem dah x yah guna aircond kan? hihihi... saya lak dah lama tak naik sana selepas tertangguh beberapa kali niat nak kesana

diana said...

sekejap pun tak pe..kan??
yang penting masa bersama yang berkualiti..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...