Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, January 10, 2014

Hati ini berbicara. Biarkan la ianya berlalu setenangnya.

Assalamualaikum...

Skrg kepala terfikir2 mengapa ada masa tuh kita langsung takleh nak hadap sesuatu benda @ perkara yg sepatutnya bila sampai suatu masa kita boleh jew hadap benda tuh as simple as we can..

Kita kuat jew tempuh gelombang dugaan malah kita dikatakan org yg kuat hadapi cabaran..

Ada masanya benda tuh simple jew tp ada ketika tuh boleh mengamuk cam nak bom semua org.. teruk sgt bila direnungkan..

Maybe itu la cabarannya... itu la dugaannya utk Yg Maha Berkuasa menilai keimanan ini... lemah sgt... tak dapat nak melawan suratan takdir. Mungkin harus lembutkan hati utk bersabar dan menyelidik kekuatan diri.

Mungkin dulu hati keras menyatakan kekentalan diri  kuat sedangkan hanya sedikit DIA tiup cabaran... kita dah mengamuk2 menberontak...

Sesungguhnya diri ini kerdil. Redha dan bersyukur. Alhamdulillah masih ada nyawa dibadan. Harap kekuatan iman dpt diperkukuhkan. Amin.

2 comments:

eelobor said...

Amin....

msredcheesecake said...

kadang2 kita berjaya hadapi ujian kadang2 kita gagal.... kecewa sedih... mengadu lah pada Dia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...