Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, January 1, 2014

Langkawi - Jauh Perjalanan Luas Pemandangan

Assalamualaikum...

Kami bercuti ke langkawi lg... kali ini ngan flight lak.. huruhara sikit sebab takde budjet plus kaki baru nak ok... plus mentua tak sihat... serba salah jugak tp fikir semua dah byr... cuma kalut cari keta sewa je seminggu nak gi... so pergi jew la.... kiki

Honestly, sebelum fly singgah pejabat pos kuarkan sikit duit....(bagus eks... lapangan terbang canggih... semua ada... kiki) me mmg ada simpan duit sikit2 kat asb utk kecemasan atau utk bercuti... kalu terdesak baru kuarkan... nih first time kuarkan utk gi bercuti... kiki.. teruk rasanya.. kannnn

Tp siapa la kita utk merungut kesal sebab dilahirkan didunia ini sebagai org yg susah... rasanya takde la sudah sgt.... lebih kepada org yg hidup sering menghadapi kesukaran.. eh... pofitif eks.. alhamdulillah..

Oh apa yg ku repekkan ini.. huhu

Hari rabu (20/11) flight kul 1.40ptg... tp kuar dr rumah seawal 8pg... gi antar keta mama kat umah mentua dan naik keta papa keumah kami blk sebab anak pakai slipar jepun... papanya nak anak pakai kasut.. huhu.. satu keja kannnnn

Pastu tipon org yg janji nak antar kami ke airport... janji kul 9.30 pg tp boleh dia lupa uols.... dia dah smpi office alredi... pening jap.. nak tinggal keta kompom mahai lak nak byr parking.. huhu... last2 fikir bw keta nnt park kat office papa and then naik teksi... nnt blk pun naik teksi dan ambik keta.. tipon2 tanya bdk office papa ada yg free nak antar... syukur sgt... :)

dan melepak la kami kat itu (airport) smpi boleh naik flight... tak kira lak berapa kali kuar masuk toilet... hahaha....



Nih first pic yg me snap lepas jejak kaki kat langkawi... lepas ambik keta dan drive utk cari motel yg dah me tempah (lama dah tuh)... rasa tenang wlpun dlm kepala dok fikir camner la eks tmpt yg me dah tempah tuh... hope papa boleh terima la apa yg dah me pilih... jgn byk komplen boleh dak..??? hihi

alhamdulillah.... tmpt tuh boleh diterima pakai utk kami lepak utk 3malam 4 hari... hihi...



nih sesi pujuk memujuk... nak suruh abg maman dodo sorang kat katil... papa bilang dia nak honeymoon ngan mama... haha... sgtttttt...


Belah ptg sikit... gi tenangkan diri di pantai... hihi... best sgt.. :-) 





Lepas bertenang seketika... jom dinner... dinner kat haji ramli (yg fames tuh...nih kali kedua ke sini..)






Nih jew yg teringat nak snap... huhu...pas mkn sila la merehatkan kaki dan diri.. penat yo... hahaha



Nnt kita sambung lg yer... byk semangat nak kena kumpul sebab byk yg dah nak lupa nih... almaklum tua dah... huhu




2 comments:

LYAfrina said...

seronoknyer bercuti..ermmm lya plan nk ct akhir thn x mjadi sbb kna banjir..

selamat tahun baru ye

Maria Firdz said...

bila lah akan smpai ke sini... huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...