Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, January 7, 2014

Azam Tahun Baru Tercabar

Assalamualaikum...

Me sebenarnya dah hampir siap dah karangan utk percutian hari kedua.. tp tah camner boleh terdelete.. haru nak upload pic lg.. dah la dlm entry tuh kunun me nak tepek pic banyak2.. sebab dah tak reti apa dah nak cite.. kahkah.. lets pic speak.. boleh jemah..??

stress lak eks.. kiki



Masuk tahun 2014.. bertambah umur.. bertambah azam nak berubah.. masuk hari kelima.. dah langgar azam.. gi dok marah2 kat org.. hahaha.. tp tak tahan ok.. kalu jumpa org yg jenis fikir 'apa yg dia fikir semuanya betul.. org lain yg bengap'.. boleh.. hahaha.. benda nih buat fikiran me me'liar' berfikir atau meng'asume' yg dia tuh jenis sekolah tak habis.. jahat tak akal me..?? jahat sgt.. pas marah2 dah datang menyesal tak sudah.. padan muka.. hahaha

Susah jenis org tak reti kawal marah nih.. kahkah.. tp honestly me takde sesal banyak sgt la.. sebab mmg dia patut kena sound..(NI PENDAPAT ME) sebab tindakan 'cerdik' dia tuh menyusahkan org lain.. malah2 berkait ngan org tua.. agak2 la kannn... tuh yg meletup tuh..


Me cite kat papa.. and of course me minta maaf coz gi sound itu org (sepupu papa) hahaha.. boleh papa ckp.. 'Bagus la mama.. papa pun bengang ngan dia.. sukahati jew buat ikut kepala dia.. susahkan org jew..'

see.. yg jahatnya me.. skrg.. kannnnn.. but sebelum apa-apa.. me dah salam dah ngan that sis and can see la.. dia pun regret ngan tindakan mulut lepas dan perbuatan dia yg ikut kepala dia jew.. huh..

Moralnya, jgn sampai kepala naik angin cepat sgt.. nak mengamuk jew kann.. not matured (me la tuh) tp org tu pun harap guna akal next time.. jgn simply buat org tua ikut sedap rasa dia jew.. hormat sikit boleh tak.. bercakap ikut akal dan cuba fikir tentang org lain gak.. jgn nak selfish sgt la.. kau tak kenal pun sapa yg kat depan kau.. sekali jumpa terus kena sound.. besh tak..?? hahaha

dun play-play arrrr..








2 comments:

azieazah said...

Pasni kena tanam azam untuk tidak mudah marah-marah... hehehe

eelobor said...

Hehehe....garang gak dia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...