Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, January 15, 2014

Langkawi - Island Hoping yg indah


Assalamualaikum...

Sambungan utk percutian di langkawi .... kali ini lebih gambar dengan sikit karangan... hihi... yg penting kami enjoy yo.. ;p

Island hoping... sebelum gi sana mmg dalam kepala dah fikir dah NAK gi island hoping... tak kira... nak gi jugak... haha...

papa cam kureng nak gi... huhu... tp gamaknya asyik dok dengar mama berulang kali dok cakap...

 nak gi island hoping... 
nak gi island hoping... 
nak gi island hoping jugak... 
kompom besh eks... huhu...

akhirnya... lembut jugak hati hubby ai eks... kahkah #sapa tak sayang binik... ooooiiiittt.... kiki





 cantik sgt... tenang sgt... ai miss langkawi soo much... ;p


Seawal pg... bersiap dan sarapan.. pastu tunggu van angkut kami ke tempat naik bot aka island hoping dalam kul 9 pg... yeeaaahhhhh...


 jom bergambar dulu sebelum dilambung ombak... kiki


budak nih seronok... alhamdulillah...:-)



pemandangan pulau yg nampk cam perem mengandung.. :-)

korang nmpk tak.. kalu tak nampak... apa nak buat #sambil geleng kepala dan tepuk dahi... kahkah


Dalam seronok tuh... hujan turun... bertambah2 seronok la maman... dan mama... sama2 enjoy... kiki







hujan-hujan pun diorg tempuhi ok... kami lepak jap... bila dah rintik2 halus tuh baru gerak la.. :-)



anak boleh diharap dah snap pic.. hihi



dia nakal sgt...hati2 ok..

 Ingat dari jeti tuh dekat jew ngan tasik dayang bunting tuh... boleh lelah gak la makcik nih berjalan baru sampai... kahkah

sebab belum pernah dtg dan nakkan kepuasan diri utk saksi ngan mata sendiri.. so jalan la dlm gerimis dan takyah ckp la... berapa kali berhenti ok...kahkah...

 anak pun dah buhsan gamaknya nunggu mama dia.. :-)





terbambom... kiki




tak mandi pun... main2 air jew... hihi




Pulau Besar Penuh dengan Burung Helang


Pastu ke pulau besar ye kita ... tgk burung helang dan cuba menbidik ngan kamera cabuk yg kompom2 tak dpt nak bidik kamera ngan hebatnya... hahaha...

#poyo.com hahaha





nmpk tak... huwa...






Pantai Beras Basah

Tak lama pun tgk burung helang...bukan nmpk sgt pun... haha... and pastu gi lepak kat Pantai Beras Basah... Airnya yg bersih... biru kehijauan... wlupun hujan rintik2... maman dah tak mau lepaskan peluang main air... hihi


Mula2 kami mencari tempat berteduh.... ye la taknak beg basah... tipon... kamera semua balut ngan kain tuala... pastu kasi alasan kat papa.....'sian maman... mandi sorang2.. biar mama temankan dia yer.. papa jaga beg yer... hihi'










Seronok... dpt main air pantai dalam rintik air hujan yg halus... melihat kehijau-biruan air laut buat hati berbisik...  'aku tak mau pulang... subhanallah... maha berkuasa, maha bijaksana DIA... terasa sayang nak tinggalkan tmpt seindah ini....'


dan akhir sekali... kena la kuar duit sikit... buat kenang-kenangan yg kami dah sampai kesana...  :-)



notakaki: dengan harga rm30 (dewasa) dan rm20 (kanak2) me merasakan berbaloi2 sgt... kalu dimurahkan rezeki.. nak gi island hoping lg... separuh hari kami kesana... terasa sekejap masa berlalu... keseronokkan dan keindahan alam yg sukar dilupakan.










6 comments:

Murni Alfathunnisa said...

island hopping ni mmg best..berbaloi dengan harga. last time pegi dayang bunting pun hujan jugak...cool!

ZazaMyMoon said...

yeayyyy kita pn dah sampai jg hoping island.. ehhh skrg dah RM30 ye? tahun lepas April saya pergi RM25 je. Apa2 pn mmg enjoy kan.. :))

Fiza Rahman said...

Bestnya. Tak pernah sampai langkawi lagi.

Tihara said...

Pulau kat negara kita pun lagi hebat kan,nice :)

hainom OKje said...

Cuti baru ni gi jugak Langkawi tp tak gi sini pun...kami berlima rssa sayang pulak nk bayar tiket!

msredcheesecake said...

sy dah sampai lgk tapi blom ada rezki nak island hopping.... seronok selalu dengar citer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...