Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, July 13, 2012

Rindu Bertamu

slm..

boring2 keja.. termenung seketika.. tiba2 teringat kat DIA.. rindu pulak.. lama tak jumpa.. huhu

dulu.. masa belajar buat degree tak habis. mama baik ngan DIA.. sama2 susah. blajar pun susah.. maklum la terkejar2 dengan keja dan belajar. dia keja kat seremban.. lg jauh dr ai yg kat kl.

eh.. masa tuh ai mengangur. berenti keja lepas daftar masuk kat intitusi pengajian tinggi.

dok kl, belajar kat shah alam.. so fikir punya fikir.. baik berenti dan cr keja lain kat shah alam. berenti pun 24jam psl takmo kena bambu kacau ngan bos. bos dulu saiko, org berenti pun dia mari kacau.. siot je tau. dia akan tanya macam2 dan suruh buat keja banyak2 sebelum kau blah.. saiko kannnn

bila tak keja.. income takde, so jimat tahap baban la.. duit simpanan pun takde byk.. keja pun masa tuh br dekat setahun.. so imagine la berapa juta duit simpanan ai.. ahaks..

kalu ada duit pun.. duit utk byr rumah sewa (1 rumah bagi 3 org).. pastu duit utk naik bas ngan lrt utk ke kelas... makan lak satu kali.. itupun lepas kelas.. huhuhu.. kelas abis kul 10@11mlm.. aduhai... mmg highmantenance betul la time tuh...

nasib baik ada boifren.. kiranya ai kawin dia sebab nak bayar hutang budi la lebih kurang.. eh.. sapa suruh buat baik sgt ngan ai.. eh.. sapa yg berbudi nih.. hahaha..

balik kelas boifren ada tunggu ambik ai.. tuh plus dating la tuh.. makan sama2.. supper ok.. hahaha.. tuh pun byk kali bakal mak mentua call.. mencari anak dia tak balik2.. hahaha..

eh.. merapu kemana nih.. cite pasal kawan ai la bukan psl boifren.. huhuhu.. cepat lupa diri tul la..

kawan sy nih.. namanya NISA.. baik orgnyer.. selama kawan ngan dia, ai byk la jadi tukang dengar keluh kesah dia psl bebanan keja.. huhuhu.. tp suatu haritu.. dia tiba2 tanya,

yana.. kau kan tak keja kannn.. camne kau hidup eks.. ke dah keja..??

eh.. belum keja lg.. masih mencari.. susah gak nak dpt keja kat sini.. hehehe

kau dah pindah sini ke..??

tak lg.. nak cr rumah lg nih..hehe

kau nih.. relax je.. mesti kau susah eks..

susah tp nak buat camno.. cabaran hidup..

tiba2.. dia ulurkan note rm 50 dua keping..

katanya..

aku tau kau susah tp kau taknak minta tolong ngan kawan..
aku tolong sikit2 boleh la..

eh..eh.. nisa.. aku.. takyah la..
aku tak tau nak byr bila nih.. aku tak keja lg nih

takpe, bila2 kau bayar la..

magik.. betul2 magik.. kawan dlm masa 2 minggu dia boleh faham keadaan aku.. sedangkan teman yg kununnya teman baik bertahun2... dok serumah... buat2 tak nampak jew.. sedih aku..

tp sebagai manusia, ai tak suka meminta2, jika mmg dia care.. dia boleh faham keadaan ai.. tp maybe dia marah.. sebab sebelum ai ketatkan niat utk sambung belajar.. dia dah tanya, betul2 ke kau nekad nih.. susah tau..!!!

 

yes.. sendiri cari psl.. sendiri tanggung la kannnnnnnn... *besh friend kah itu..???*



Rindu kat NISA.. sungguh rindu.. kalu boleh terbang.. dah terbang cari dia... huhuhuhu








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

7 comments:

maya amir said...

kdg2 kawan yang kite tak bape kenal tulah yang sanggup ade dgn kite time happy & susah..:)

Kesuma Angsana said...

untungnyer ada kawan yg macam tu seribu satu tu!

azieazah said...

Memang sekali sekala pasti kita terkenang-kenang orang yang pernah berbudi baik dgn kita. Aduh rindu sudah tentu lah kan?

Kalu ada jodoh, ada rezeki pasti bertemu juga nanti.

izz iizza said...

kt mana dia sekarang..sampai kena terbang-terbang ni mesti jauh tu..:)

bukan senang nk cari kawan sebaik camni kan..satu dalam seribu..

Dayah N said...

Kenalan memang mudah dicari di mana-mana...

Tapi kawan, sahabat, susah dicari...
(^_^)

jeBateja said...

Adehhh...payah cari kawan mcm tu.....bagus sungguh......hang taw ke dia kata mana..??

eelobor said...

citer memula rindu ngan kawan lama masa duk umah sewa. pastu kuar citer hutang budi....hihihi, tup2 ending NISA memang seorang sahabat yang baik.

saya pun rasa tak mampu untuk menjadi sahabat sebaik NISA.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...