Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, September 26, 2012

Cikgu Rimau


Salam...

Pasti korang dah baca pasal artikel nih kann.. bg yg belum sila baca kat bawah nih.. mama copy paste dr kiriman email.




Cikgu Rimau, Gigit Lengan Murid Sebab Tak Boleh Sebut Perkataan ‘Boy’s’

KAJANG : Angkara tidak dapat menyebut perkataan ‘boy’s’ dengan betul, seorang murid tahun enam digigit gurunya hingga mengalami kecederaan di lengan kiri dalam kejadian di sebuah sekolah di Bandar Sri Putra, dekat sini.

Berikutan kejadian jam 8 pagi Khamis lalu itu, mangsa yang dikenali sebagai Farhan, 12, yang juga anak bongsu daripada empat beradik kini mengalami tekanan perasaan dan trauma.

Bapa mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Abu Bakar, 49, berkata, dia mengetahui kejadian menimpa anaknya itu pada jam 12.30 tengah hari selepas melihat anak bongsunya itu murung.
Katanya, selepas disoal, anaknya memberitahu seorang guru menggigit di lengannya hingga pecah darah selepas tidak dapat menyebut satu perkataan dengan baik. – Metro




Bagi kita yg ada anak nih.. kompom seriau kann.. siap ada nickname cikgu rimau lg.. dasyat.. ibu rimau aka mama yana..?? hahaha.. no-no-no.. taknak2 ok.. :P

nih kisah kami.. mama dengan maman..

mama: nape muka maman tuh..? (ada kesan calar kat muka..)
bila tanya terus cembeng (nak nangis)

maman: ada kawan maman.. budak besar tolak maman ma.. huhuhu (dah nangis ok)

mama: biar betul.. nape..?? dia minta duit ke..??

maman: yer ma..

mama: cikgu takde ke..?? tak ckp ngan cikgu..??

maman: kat kantin ma.. cikgu takde..(ekspesi muka sedih sambil sapu airmata)

mama: yer ke..?? bukan jatuh basikal..??

maman: bukan la.. kwn sekolah besar tolak.. (nangis lg)

mama: nnt esok ckp ngan cikgu tau.. jangan nak lawan2.. jangan nak gaduh2.. ckp ngan bdk tuh.. maman takde duit..

maman: ok.. (diam sambil ambik roti, sapu jem dan makan)


mama tau maman nih manja.. tapi satu hal, mama kena gak tanya dan dengar apa dia cite kann.. tp bila dibelek kesan calar kat tangan, muka dan kaki dia tuh.. rasanya cam jatuh basikal..

bila papa blk.. papa ckp yg wan (mil) call dan ckp maman jatuh basikal.. tuh yg calar balar muka anak tuh.. ceh.. 6thn dah pandai tipu mama yer.. kena 'bebel' ngan papa la mlm semalam..

susahnya nak faham yg mana betul dia cite kat kita.. last2 dia ngaku yg dia sebenarnya jatuh basikal.. aduhai.. kita dah angin dah.. dok ingat bdk2 samseng la.. cikgu tak perhatikan murid2 la.. kannn.. rupanya lain citenyer.. aduhai.. susahnyer jadi mak bapak nih.. :(

mama dah call cikgu dia dah.. cuma cikgu tuh tak angkat jew.. well saja call utk tanya kot2 dia tau ke apa ke..?? nak tau gak suasana sekolah dia camner kann.. gamaknya nak kena cuti sehari utk mengintai anak kat sekolah lak kot.. hahaha.. ke mama nih over react..?? hhhmmmm...

cite diatas dan cite dibawah adalah benda berbeza tp ada samanya.. samanya ialah ianya berkaitan tentang anak2 dimasa sekarang nih.. nakal2 pun anak kita jugak kann.. kena pantau jugak kann..







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

3 comments:

duniafana said...

cikgu nih mesti ada saka nih..

Kakzakie said...

Kerjaya cikgu sekarang amat mencabar. Macam tak logiklah pulak cikgu gigit kerana tak boleh sebut 'boys' tapi entahlah...

Asal jgn budak tu kelentong macam maman nak kelentong mama dia hihi.. bertuah betul maman ye...

Mrs Lurve said...

intai mama...jgn xintai..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...