Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, September 7, 2012

Serap 'Stress'

Salam..^_^

Bg yg baru baca blog nih.. fyi.. mama baru masuk 3 bln keja kat tempat baru.. disini perlukan kekuatan mental.. tuh yg kena belajar camne nak serap 'stress'. Camner eks..???

Rasanya ai tak pernah cite pasal keja apa yg ai buat.. well.. taknak reveal tp korang pandai2 la baca dan teka ai buat keja apa.. tp ramai kot yg boleh agak.. hhahhaha.. (perasan bagus sgt kann..:p)

Dulu, banyak keja yg lebih pada byk detail... drawing kena follow with style needed (follow client or autorities).. bila ada submission kena buat printing A1 (with color or not).. kena fold (A4 specified skill needed).. kena chop..(kena specified skill ke..??) kena buat documentation follow ISO needed.. huhuhuhu.. antar satu drawing pun dah separuh hari kena buat benda2 tuh.. ponat ok.. hahaha..tu belum kira jika kertas kat printer abis.. kena angkat kertas.. kena tukar kertas.. susah ok.. ai kan perempuan.. manja lak tuh.. huhu.. yg jantan situ semuanya keras hati nak menolong (yew ke.. ada la sorang dua.. tp kena jaga ati diaorg sikit la kann.. tp tu la.. ai suka betul cari gaduh.. hahaha)

Sini.. no more printing A1 but sini banyak pada siapkan drawing fabrication dan email jew.. tp bila nak email tuh.. kena pastikan detail BETUL-BETUL 'betul'.. revised or amended are not allow.. why..?? because kalu revised atau amended lepas dah email.. kena menjawab dengan org material, kena tebalkan muka, kena marah, kena jeling, kena... (well.. dugaan.. dugaan..) sabar berbanyak eks..:)
kena pulak berdepan ngan kerenah org kat warehouse or org buat fabricated.. huhuhu.. ai kan jenis penyegan.. hati lak tisu.. rasanya nak menangis jew.. tp fikir2 blk.. namanya pun keja.. namanya nakkan duit.. bertabah la kannn.. tuh belum lg keja kat site.. gamaknya ai mesti kena buli ngan mamat2 indo kat site kot.. hahaha... ke kena ngorat.. pui.. perasan tak habis kannn..

sini ada sorang (dua tiga org sebenarnya..hahaha) yg keja lama dengan company nih.. kuat sungguh diorg hadap stress nih kann.. camne diorg serap 'stress' diorg..?? mmg power la..

Nak tau camner ai kurangkan stress.. nih baru2 jew la buat.. ai buat merapu kat twitter ai.. hahaha.. nak tau twitter ai.. hehehe.. add la kat twitter nama mama maman @suliana_razab .. ai bukan reti sgt.. tp sekadar ada ruang utk merapu.. nak merapu kat blog.. tak sempat nak menaip.. kat fb lak so not privacy.. hahaha.. takut dikatakan giler sorang2... :) well manusia kann.. kalu bab mengata org no 1.. dia pun dua kali lima.. hahaha..

eh.. keja apakah sy buat..?? hahaha.. sebenarnya malu nak mengaku.. maklum la keja kuli2 sahaja.. :) (dah cam lagu anak kampung jimmy palikat lak kannnn)






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...