Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, September 24, 2012

Hari Minggu yang lalu...*alasan*

slm..

bila majuk, baru ada yg nak pujuk.. tiba2 jew ajak jejalan2 ke sogo.. huhuhu.. tak tau ada sale apa kat sana.. dlm kepala mmg lama dah terfikir nak cr baju harian utk maman.. sian jew tgk baju dia.. kejap je nampak lusuh dan singkat..

sampai2 je.. mmg ada sale.. tp sale utk kaum wanita.. papa ckp la.. 'mmg perem je yg suka berabis duit kalu ada sale pun'   apakah.. benar seperti dikata..?? hahaha.. *geleng kepala je smbil senyum*

boring menengok lambak2 baju bajan, lambakan baju2 dalaman.. mama ajak naik atas.. tgk kat kawasan baju anak.. well.. frust sebenarnya.. usahkan ada sale utk anak lelaki berusia 6thn... malah baju harian utk budak 6 tahun pun takde.. adakah.. ibu2 pakaikan seluar jean dan t'shirt dirumah anda sebagai baju harian..?? huhu.. mama nak cari t'shirt sepasang ngan seluar pendek yg selesa utk anak mama yg kuat berpeluh dan lasak itu.. ke kaedah sebegitu tidak relevan lg.. *konfius jap*

dah tu.. mengikut jew la papa membelek2 baju diruangan lelaki.. takde beli apa2 sebab mama tak approved.. hahaha.. *poket kering.. nak kita banjer tp kita pun tak gaji lagi kannn*


dah tu.. jejalan diruangan wanita yg banyak sale tuh.. hhmmmm... hati takde mood nak shopping.. (*alasan eks.. sila rujuk alasan diatas) hahaha.. kuar dr sogo yg megah ngan sale tuh.. jejalan kat jalan TAR.. kekonon ai bg alasan nak cr tudung barang selai (selalu beli tudung murah2 jew*alasan*)

korang pernah dgr perpatah.. 'cucuk tak menanah' yessssss.. uols.. ai terbeli kain sepasang.. dan-dan terbagi alasan.. utk raya aji nnt.. aduh.. katne la nak antar jahit nih.. ai malas nak menjahit.. hahaha.. *teruk kann*

kuar situ, masuk lak kedai hari-hari... huh.. beli lak baju t'shirt putih utk maman.. baju t'shirt dia dah jadi cam belacan dah.. stress tgk.. :p dr beli t'shirt putih papa suruh je beli baju yg tersangkut yg gmbr ben10 tuh selai sua.. so beli la 3 helai.. murah2.. buat syarat jew.. pasni jd belacan gak la tuh... :)

kuar situ, nmpk lak org ramai2 kat kedai baju wanita nih.. tudung pun dia jual murah2.. oh kedai Muaz textiles... murah2 uols.. sini pun tercucuk menanah gak.. sini dgn laki2 ai pun sibuk menbelek dan memilih.. hahaha.. di sampuk hantu dlm kedai muaz tuh wei kami laki bini.. huh.. time memilih tak hengat2.. time membayar br rasa mengigil.. hahaha.. kuar2 jew dr situ.. ajak papa balik.. kikiki..

tp takleh balik lagi pasal papa mmg ada plan nak ke bangi, so ke bangi lak.. beli brg papa.. on the back tuh.. singgah kat warta bangi.. huh.. beli lak kerongsang.. aduh mmg cun uols.. habis rabak poket penangan pujukan papa nih.. hahahaha.. bukan majuk mana pun.. mama just ckp jew.. jiran kitaorg laki dia bawa gi melaka sebab memujuk.. :P

perasan tak banyaknyer pengunaan alasan dlm karangan ai.. so dengan ini ai stop dulu la yer.. nnt terkuar banyak lagi alasan.. hahaha.. alasannnnnn sggttt... :)


pic : google.



Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

2 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hihihi...memang best betul kan part shopping2 nie..hehehe

Qaseeh Tolia said...

Humm banyak bebenor alasannya.. Yg Penting HAPPPPPPPPYYYYYYY!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...