Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, August 27, 2014

Cara mengatasi kebosanan masa bekerja

Assalamualaikum...

Tau.. bila jiwa parah gitu la jadinya.. hahaha

Harini bosan sgt.. geram rasa hati.. last2.. me gi dok sebelah bos.. tgk dia buat calculation guna Rstab sampai la waktu rehat.. kahkah

susah bila takde kerja.. lg susah tiba2 berlambak kerja.. huhu

Me ada google tips2 untuk mengatasi kebosanan ditempat kerja.. antaranya me list-downkan yer..


  1. Kemas ruang kerja sendiri
  2. Buat aturan kerja untuk pastikan kerja teratur
  3. Siapkan mental dan fizikal utk positif dalam bekerja
  4. Dengar lagu atau surah al-quran
  5. Penuhkan perut (bersarapan sebelum masuk kerja - to make sure bertenaga dan bersemangat)
  6. Buat kerja secara berkumpulan
  7. Lakukan senaman ringan
  8. Bertegur sapa ngan rakan sebelah (rakan kerja)
  9. Dan seterusnya.. (sila penuhi ok)
Banyak lagi sebenarnya kannn.. hehe.. dan ada gak yg tak beshnya.. sini (tempat kerja me) tak dibenarkan mendengar lagu (even ngan earphone) dan kena extra hati2 utk tgk phone (blg tgk phone if betul2 ada emergency jew) Hebat tak suasana opis ai.. ahaks..

Penat gak nak layan tapi sapa la kita nih kannn.. layankan jew la.. lastly tersenguk2 didepan pc jew la.. kiki






3 comments:

Tihara said...

okay juga kan kalau boleh hilangkan boring macam ni :)

LYAfrina said...

Tp... ada hari tu mmg x dpt dibendung kebosanan ni.. Maybe bila stress sgt dgn keje or buat y sama j.. jd bosan sikit. Hehe

eelobor said...

saya bila dah bosan masa kerja.... balik rumah tido jer. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...