Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, August 13, 2014

Throwback Entry : Melakaraya

Assalamualaikum...

Kisah sebelum puasa.. Hari agung's birthday.. hehe... ini kira sambungan entry sebelum ini.. lama giler eks.. huawa.. 

Klik sini tau... -----------------------> LINK

Imbasan sikit yer.. time itu tengah kemas umah.. tiba2 ada yg mengajak berjalan.. kelam kabut kemas baju kunun.. sebabnya MIL ajak gi cameron.. boleh tahan eks.. hahaha.. tp bila sampai umah MIL.. adik ipar ckp tak jadi gi jauh2.. takut jem.. almaklum time cuti gini.. so diskus gi tempat yg boleh balik hari jew.. so ke MELAKA la kita.. :P

Kami point utk mencari dan mencuba coconut shake pantai klebang dan dinner ikan bakar umbai.. adik ipar penah cuba dan dia ckp.. mmg SEDAP.. terliur ok .. kiki

Tang Coconut shake tuh buat kami tak menahan nak cuba... kami kuar dr umah pun hampir 3ptg dah.. gi ke arah pantai dulu.. tp sedih uols.. abc yg dicari berderet org beratur dan bila lalu dpn kedai tuh.. dah ada adik2 lambai tgn bg signal abc dah xcukup utk kami.. ramai lg beratur.. pasti ramai yg frust aritu.. huhu

So bhenti kat tepi jln tgk org beratur beli coconut shake.. aduhai.. apa la nasib.. xde rezeki eks.. sambil2 tuh berbincang nak kemana lak.. kiki.. me tak pasti apa yg adik2 beradik diorg berbincang tgk2 jew hubby masuk keta dan terus gerak.. kita pollow jew la ala2 dah sampai kannn.. i like.. ;)

dari jauh... blh spot tak apa yg menjadi fokus mama masa tuh.. hihi

lalu lak depan dia... haiiii... kiki


syok ke naik tuh..?? tanya kita kat papa.. bg hint kot2 dia faham.. huhu


susah nak cr parking eks kat bandar bersejarah nih yer.. pusing2 dan last sekali park kat parking lot pasaraya besar kat situ.. tak hengat dah pasaraya apa.. kiki.. kita masuk parking jew pastu berjalan ke tmpt yg terpapar diatas.. hihi.. Pahlawan walk market.. ;)

Jln2 dan makan2 asam pedas la uols.. ;)

Lepas mkn diorg ajak gi naik benda yg menjadi fokus me ptg td.. kompom la laju kedepan mama tinggalkan diorg yg sibuk belek2 brg.. haha

Tp sedihnya.. me tak sanggup nak beratur uols.. ramai betul umat muhammad yg beratur nak naik si taming sari tuh.. kalu berkehendak waja kena beratur lebih kurang setengah jam atau lebih baru dpt naik benda tuh.. huhu

byrn yg dikenakan rm20 sorang bg dewasa dan kanak2 rm15 (kalu silap maaf.. mama mungkin tersilap.. almaklum lama dah pun pergi.. nak google pun malas.. haha)

so mama tarik tangan papa.. ajak naik beca berhias.. lama dah teringin nak naik.. haha

alhamdulillah.. seronok sgt.. kiki


Sekali naik (trip beca berhias) dikenakan rm20 atau rm25 (lupa ok)... blh request lagu kegemaran kita.. tp kami biarkan jew adik beca tuh pasang lagu apa2 pun.. kami xde hal.. layann jew.. kiki.. tp lg dangdut dia pasang besh woo.. kiki

Sian tgk dia kayuh basikal 3 roda tuh.. almaklum sorang2 kami pun dah berat berapa..  si pengayuh tuh muda lg.. pangkat adik2 (around umur 20an gitu) basah berpeluh dia.. ada tmpt berbukit dia suruh kami jln kejap.. hihi.. tak terkayuh nyer.. haha.. tp rasanya semua yg naik kena turun jln sikit.. mmg basikal tuh xmampu bawa beban manusia.. kiki

Seronok gak la... kami dibawa pusing2 dalam dalam 20minit gitu.. kalu nak turun kat tmpt bot utk pusing sungai melaka pun blh.. tp kami xdenyer nak naik bot dah.. perlu pulang ke sarang la uols.. kiki

ada plan nak tidur sana tp kebetulan ada saudara diorg nak dtg tumpang tidur... kan mlm tuh ada bola kat bukit jalil.. biasa la kann.. penat kalu nak blk umah diorg kat pahang lepas tgk bola.. kiki

Nak cr hotel dan-dan itu pun cam susah kot... selalu full house jew kann.. org melaka tau la kannn.. dok gitu..??

:)

2 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

cuti2 malaysia...memang best kalau dpt g bercuti di melaka.

Tihara said...

dah lama teringin nak cuti2 melaka
biasa lalu gitu je tak pernah singgah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...