Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, March 1, 2012

Tips Nak Pastikan Blogger Tinggalkan Komen

Salam...

Mama nak bagi tips..?? hahaha.. takleh blah kannnn... sebenarnya nih kiranya hasil buah fikiran dan amatan mama sendiri ye... masih dlm proses penyelidikan ye... nak caya boleh caya.. taknak caya sila diamkan diri.. tp kalu nak tolong sama fikir bagus gak.. tolong keluarkan idea atau buah fikiran kamu ye.. insyaallah mama tak marah... suka ada la..:)

Ok.. direct to tips..

1. Tajuk post harus la gempak takleh blah... sure ada yg komen tang title post.. ahaks..

2. Isi entry harus menberi inspirasi atau mungkin boleh menyentuh hati utk membolehkan otak menyatakan 'yes' kena komen entry nih...

3. sebab sebelum nih.. kamu sudah blogwalking dan telah meninggalkan komen kat entry mereka

4. sebab entry kamu ada persoalan yg mahukan kawan2 menjawab pertanyaan

5. sebab pic dlm entry itu teramat la cumil mengujakan utk kawan2 wajib meninggalkan komen like 'cumil nyer' dan normally mama suka tinggalkan komen sebegitu... sebab mmg cumil kannnnn

6. hhmmmm... not idea dah... ada sapa2 nak meninggalkan komen kat entry nih..???



sapa2 yg tinggalkan komen adalah teramat cumil..

:)



*lewatkan update blog ari nih... buzzzz sgt...
tak smpt nak jengah blog kwn2.. nnt kita jejalan ye... muah... muah....




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************




21 comments:

sue zainun said...

SETUJU2..:)

fiza said...

Bagi saya,klo saya selalu komen kat blog org tu, tapi org tu tak pernah nak tinggal komen kat blog saya, memang saya tak akan tinggalkan jejak lagi lah, just baca jer.

Komunikasi 2 hala pon penting gak kan klo nak berkawan. Klo saya dpt komen dari blogger baru, saya akan pergi kat blog dorang & akan tinggalkan jejak sebagai balasan sbb sudi komen kat blog saya.

fieda said...

ada..ada...
saya setuju,yg penting tajuk mesti gempak..tp kalau org tetap gak tak nak komen tak blh wat ape la kan..

~ yus ~ said...

no 3 tu mmg setuju. Kalau kita rajin komen blog org pasti dpt balasan setimpal

ajumohit said...

Betul2 setuju dgn info ini, tp kdg2 wat entry suam2 kuku je huu

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhh
ada tips...

kak kena tinggalkan komen, sebab blog yana nie ala2 ada kuasa tarikan 100% buat kak masuk sini...
JUJUR

-iLLa- said...

tq bg tips....

IdaShazana said...

baguih2....info menarik

mama maman aka yana said...

mekasih dear...

Zie Madini said...

nice tips. zie nk praktikkan lah nnti. hikss :P

mama maman aka yana said...

betul tuh Fiza.. tp kadang2 ruang waktu terhad.. nak komen pun mcm2 password buat mama malas nak komen... hahaha..

mama maman aka yana said...

manakan mampu kita nak paksa org komen kannn... tp usaha harus ada.. hehehe

mama maman aka yana said...

insyaallah... cuba sebaiknya kannn

mama maman aka yana said...

tq dear... tp mama selalu tgk blog aju besh2 je entry aju buat... hehehe

mama maman aka yana said...

aduh... kuasa apa tuh...?? kuasa serap tenaga ke.. hahaha.. mekasih ayu..:)

mama maman aka yana said...

hehehe.. sama2 illa..:)

mama maman aka yana said...

idaShazana.. ye ker... hehehe... mama selalu merapu je kann.. mekasih dear..:)

mama maman aka yana said...

Hihihi.. mekasih Zie.. blog fames cam zie tuh lg akan bertambah2 fames pasnih.. amin... amalkan ye selalu.. ahaks..;)

Aidah said...

Nampak stetmen teramat cumil tu, cepat2 akak tinggalkan komen. Hihihi. Akak rasa kalau tinggalkan komen tu macam ada modal nak borak lah kiranya. Kalau tak tinggalkan komen tu macam a good listener pulak kategorinya. Dua2 pun akak sukeee. Hehehe.

khatgrafik said...

Saya komen sebab no 1. Hahahaha..
Ada yang memang suka komen, tak kisah apa pun tajuk post..
Ada jugak yang suka baca je tak suka komen, walaupun entri tu memang best..

Oh ya yang ni memang betul2 komen, kenapa komen reply mama tak nampak? Mungkin kena ubah tulisan tu jadi hitam atau tukar background tu ke warna lain.. :)

NahriNet said...

salam..
berminat utk beli domain utk blog ni tak?

cth

www.nama domain yg dipilih.com


if berminat blh email ,sms or call saya ye

email : sales@nahrinet.com

hp : 019 979 7070

thanks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...