Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, March 8, 2012

Kecik2 dah gangster.. besar nak jadi apa..??

Salam..

Sebelum nih pernah baca entry Wahida pasal buli dikalangan anak2 sekolah.. skrg maman lak cite yg dia kena buli.. duit dia kena ambik ngan bdk sekolah... ada mama tanya sapa.. maman ada la ckp nama bdk tuh.. tp of coz la mama mana kenal kann.. so mama suruh maman ckp la ngan cikgu... maman ckp dah ckp ngan cikgu.. dia kata cikgu dah rotan bdk tuh.. #blh caya ke..?? huhuhu..

Yang kesiannya ialah.. dia dahaga.. tak cukup duit nak beli air.. nasib kuih dia boleh beli psl ada duit extra kat dlm beg sekolah dia... tuh yg masa mama bawa dia blik dr umah wan tuh dia sibuk nak menyingah kedai nak mengorder air.. huhuhu.. cam umah takde air minum kannn..

Tapi satu perkara jugak.. boleh caya ke cakap bdk 6thn kannn.. harap2 takde la kes buli2 nih.. sian la wei.. so mama pesan kat maman suruh dia simpan duit elok2 kat poket.. lain kali jgn dok pegang kat tangan je.. nnt kawan ambik lagi.. next time jgn nak leka sgt.. elok2 duit kat tangan pun boleh org ambik.. aduhai..

Mama pesan gak jangan gaduh2 pslnyer maman ckp.. lepas bdk tuh ambik duit maman tuh.. maman sepak bdk tuh.. aduhai.. betul ke tak.. kot2 anak mama yg pembuli.. minta dijauhkan la wei.. anak oh anak..



pic from google.




~Cukup risau ngan perkembangan anak2 skrg..
advance sesangat rasanya...
tp bila difikir2kan, mama dulu pun masa darjah satu ada gak kena pau.. huhuhu..




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

2 comments:

Operasi Hitam said...

he5.. budak2 zaman skrng dh lg advance x mcm dulu..

Kakzakie said...

Pada kakaklah Yana... kena dengar dan siasat cakap Maman sebelum ia berlanjutan hingga boleh menjejaskan pembelajaran dia. Dia masih kecik betul tapi kita yg dah dewasa kena fikir andai yg lebih serious terjadi tak adalah penyesalan kemudiannya. Sekarang ambil duit lama-lama apa jadi baik perhatikan Yana....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...