Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, September 26, 2011

Hujung minggu yg ceria | Makan2 sampai kenyang

السلام عليکم


Salam hari Isnin semua.. harap ceria2 semuanya..:)


Hari minggu nih banyak lak jemputan rumah terbuka. Hari sabtu jemputan dr mentua adik kat Klang.. Hari ahad lak dr kawan Office papa.. Seronok.. Dapat makan free plus berjalan2 ambik angin.. Kali nih dapat merasa beraya jauh dari kl.. Enjoy..!! Beraya sampai Senawang.. [takde le jauh benor tp dapat gak la jauh dari kawasan yg hiruk piruk nih sekejap.. kaaannn..]

Dapat gak mama kenal kawan2 Office papa ngan wife2 diorang.. ni asyik dok dengar cerita je kan..^_^
Memang terbukti yg mama nih pemalu sgt so jangan harap la mama nak gi snap picture makanan yg semuanya sedap2.. hhhuu.. semua mama taram ok.. [gemuk pun gemuk la.. hhhaaa]

Maman lak.. so tak malu sungguh.. terus berkawan ngan mesranya ngan anak tuan rumah.. sampaikan tinggalkan mama terkontang kanting makan sorang.. Papa..?? Dia jumpa kawan terus lepak ngan geng2 dia la.. mama nak menebeng sama segan lak.. karang dikata takleh berengang lak.. kan.. makanya mama makan je la kejanya.. hhhaaa... [alasan konon.... malu ahhh]

Tuan rumah yg mesra alam [walaupun br pertama kali bertemu] dan makanan yg sedap2 sampaikan mama rasa cam tak nak balik.. hhhaaa.. tak sedar yg pastu ada jemputan lagi kat bangi.. so kenyang.. dan so panas semalam.. mungkin nak ujan kot..

Tapi dalam sibuk beraya tuh.. mama sempat gak bercekang mata jahit nih.. Cantik ke..?? Kawan minta jahitkan baju pink yg polos.. utk menambah keceriaan so mama cuba gak jahit sesimple yg boleh..[jahit simple pasal tak sanggup nak mengadap lama2 manik2 yg halus mulus tuh... penat mata..]

belum sempat siap pasal dok sibuk beraya.. hhheee..

Ok la.. nak kena sambung keja.. Nanti dah siap kita tepek lagi kat sini ye.. Bye..


Please do come again ;)



****************************

12 comments:

ariana said...

Memang time jamuan raya ni lah..masanya nak berkenal dgn lebih rapat lg kan..wah..cantiknya baju..ada bakat juga rupanya ye..

mama maman said...

Ariana: seronok beraya dan kenal kawan br..:)

Menjahit nih mmg minat mama tp takde la berbakat sgt.. suka suka je..:)

Pengomen pedas pasal jahitan mama ialah papa.. hhhaa

mommyYen said...

pandai jahit manik yea..bes laa..

mama maman said...

Yen: suka-suka je..:)

ajumohit said...

wah sweetnya, mmg cantikla hasil jahitanmu itu hehehe

Kakzakie said...

Sekarang mama maman sedang minat jahit manik baju. Baguslah tak payah hantar kedai...

Raya tinggal 3 hari aje tau...:)

mama maman said...

Aju: sweet ke..?? hheee. mekasih.

mama maman said...

Kakzakie: baju nih kawan nak pakai utk keja.. tp rasanya lambat la nak siap tuh.. kena stayback minggu nih.. blk lmbt2 dah tak larat nak menjarum dah..:)

miloais said...

tu yg best bila pegi open house kan
dapat tambah kenalan kekdahnya...

anak2 memang cepat berkawan lah...

mama maman said...

miloais: mmg betul.. bukan sekadar gi mkn je la..:)

che mid said...

Ooo.. kt open house duduk renggang2 dgn husben.. balik nanti asek tanya, bang yang tadi tukan sape nama dia... yang baju biru tu kawan ofis abang gak kan... bla bla bla.. refresh balik kah3x

mama maman said...

che mid: mmg betul.. hheeee.. nnt kalu jumpa blk dah lupa dah apa nama.. ingat rupa je.. hhhaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...