Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, September 29, 2011

Apa perasaan anda jika.... | Sure korang marah jugak

السلام عليکم


Edisi pengkongsian perasaan

Apa perasaan korang jika ada missed call kat phone anda dengan nombor yg anda tak kenali, maknanya nombor bukan dari simpanan memory tipon. Mesti tertanya2 kan.. kot2 ada urusan apa kan... Anda pasti akan call kembali, memikirkan ada urusan penting.. kot2 org ajak open house tp maybe guna phone hubby ke, kawan ke... kann.. tp tak diangkat. So bila dah tak angkat tuh sure la takde apa-apa urusan penting kot.. kalu tak sure org tuh akan call balik kan.. Camtu gak la situasi mama..

Akan tetapi dalam dua tiga hari lepas tuh, nombor sama [tak sure sgt tp look like nombor ari tuh.. ai dah delele dah nombor before..] missed call me again.. tengah2 malam..org dah dodo dah tau... berdesau darah terkejut... tp missed call bunyi 2-3 kali je pastu diam... ai tak layan dan sambung tido balik.. pagi2 buta, nombor tu hantar msg berbunyi..'ni cpe..??' ai tak layan.. sure salah nombor arr tuh.. tak teringat nak reply balik pun... ^_^

Dua tiga hari balik msg balik.. 'ke kau nih bapok'.. ai buat diam jugak.. Serabut ngan ganggu camtu.. ai suruh hubby call, tp tak angkatnya.. so just ignore je..sampai la 2 hari pastu dia msg..' nih bie ke..??' so ngan tahap kesian kan.. ye la dah berminggu dia dok salah msg kan.. ai pun just reply...

'u dah salah no.. nih bukan bie..'
'cr bie.. tu tanya awk sape'
'bukan bie.. salah no nih'
'kan senag camtu ckp.. tp cpe awk'
'Xyah nak jual myk'
'pulak.. bek jual btg'
'stupid'
'Taw xpe.. Ad jual myk..'

Sure korang marah kan.. ai just reply that after nih takyah la nak salah msg or missed call lg.. Geram je.. tp that other side tak reti bahasa.. dok sibuk nak tau sape.. penting ke..?? tak tau la bg org lain.. tp jika mmg bukan ada urusan ngan ai so takyah la sibuk nak tau sapa ai.. just blah je la kan..ke mmg saja2 buat salah no.. menyampah... saja2 je wat kering pahala kan.. nasib la dah msk bulan syawal.. hhuuu..


** Buat baik pun salah, buat salah lagi la serba salah.. Salahkah lagi ai..?? sedikit unsur lucah msg dr other side... maafkan sy.. terpaksa didedahkan.. utk menunjukkan kebengangan ai dah tahap cipan.. Ni dah kira ganguan seksual juga kann..

** yellow color - other side
** blue color - me side



Please do come again ;)



****************************




10 comments:

miloais said...

penah gak dapat sms yg lahabau camni
kalo dah dua-tiga kali berbalas sms - juga buat sengal camtu
memang kena maki lah ngan iols

emmm... iols garang taww!
hik hik hik

mama maman said...

miloais: tu dia.. ada geng gak rupanya.. mmg other side tuh sengal kot.. tak reti bahasa eks.. ai tak terfikir nak maki2.. tp kalu kena lg mmg ai maki gak arr...

iols pun garang jugak nih.. :)

Mrs Lurve said...

pernah dpt col org gila mcm nie, bila angkt fon say hello, trus dia tnya "nak b%$^#g tak"..terkejut trus letak tpon, dua kali gak pas tue dia tpon, pas2 kasi abah angkat..siap sound ag, dia dh x berani dh pas2..pyhsco kot org mcm nie..gila!!

ahkakbatik said...

ooo tak pernah kaktek dpt msg camtu... msg suruh bayo astro guna akaun astro dia adaler... kaktek call dia bangang pi angkat... sempatlah sembur... puas ati.

mama maman said...

Mrs Lurve: kalu camtu selalunya yg jenis 'gile seks' suka2 nak dgr sore yg merdu tuh.. mmg pyhsco pun..:)

mama maman said...

ahkakbatik: kalu setakat minta utang tuh selalu arr dpt.. hhhuuu.. tp kalu kita tak utang dia pastu dia minta utang mmg kena sembur gak la... hhhaaa..

ieda said...

adoii dik .. kalau akak x layan dah on the 1st place lahh kan ..
bila dilayan sakit ati mcm nie lahh herghhh ! ..
org gilosss tuu !!!

mama maman said...

K ieda: betul la kan.. silap percaturan arr.. layan org gilos kita pun blh gilos.. hhhuuu

Kancil 8349 said...

lebih baik jangan layan pada mulanya...buat kredit je...ndak apa belajar daripada kesilapan...kalau dah terjadi macam tu...janganlah balas mesej...abaikan je

mama maman said...

kancik8349: mmg silap arr.. hhhuuu.. kekadang org nih tak serupa ngan kita kan.. sungguh tak reti privacy org.. hhuuu.. mmg dah ambik iktibar dah nih.. thanks dear..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...