Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, September 14, 2011

Hadiah Perpisahan | Kejutan dari Officemate

السلام عليکم

Mama cakap kejutan sebab mama tak sangka yg dia nak kasi hadiah. Pasal apa lak..?? Pasal sepanjang dia keja sambil belajar ngan mama nih.. dalam masa lebih kurang 3-4 bulan. Mama banyak naik hangin dan marah2 kat dia.. pasal dia nih agak slow nak faham dan agak slow nak ambik hati mama.. blh gitu..?? Mungkin sebab tiada pengalaman.. so banyak yg tak tau la kan.. hhuuuu...

Bertambah2 sakit hati ialah bila mama rushing for dateline.. time tu la dia sibuk tanya or buat kesilapan berulang2 kali benda yg sama.. mama nih jenis cepat panas gak tau.. tp mama juga jenis cepat sejuk.. aik. hhheee.. cepat kesian pun ada... hhheee.. [teruk mama nih... kann..]

Makanya dalam marah2 tuh mama terangkan balik sambil2 ajar balik apa yg dia tak faham.. tp selalunya dia ckp faham.. tp last2 balik salah gak.. hhhuuu.. sampaikan mama pening memikirkan cara utk bagi dia faham.. boleh gitu..??

Officemate nih last kat office nih pada 29/08/2011 ari tuh.. last jumaat sebelum raya.. katanya nak sambung belajar balik.. hhuuu.. tak tau jika dia berhenti pasal tak tahan ngan mama.. hhheee.. tak baik buruk sangka eks..

Ni hadiah dia kasi aritu.. Anyway thanks Hasby... Akak suka hadiah tuh... [kot2 dia baca la blog mama nih]






***** Banyak betul kekurangan mama.. insyaallah mama cuba berubah..
 mama takleh jadi cikgu yg baik kannn..??

Mekasih dan sampai jumpa entry yg lain..^_^


6 comments:

kakcik said...

Marah untuk mengajar tak apa kot. :)

mama maman said...

Kakcik: honestly.. sy mmg tak suka2 nak marah.. tp ngan dia sy cukup 'panas' tul.. tah la.. tp sy cuba sebaiknya ajar dia.. hope dia akan ok.. :)

eelobor said...

itu maknanya dia tahu menghargai ilmu yang dia dapat. nampaknya berkesan ka pada dia cara penyampaian mama. kalau tak berkesan, mesti dia dah calar lama dah kereta "honda idaman" mama tuh. hihihihihi

mama maman said...

Eelobor: ye ke..?? tah la.. harap sgt dia tak ambik hati.. takut gak.. :)

PS: keta sy dah tak tau sapa calar dah.. berbalar2 dah kesan calarnyer.. hhhuu..

ahkakbatik said...

dah marah2 pastu dapat hadiah... entry rasa bersalah lah ni... hahahahaa..
org slalu buat salah ni memory pendek.. suruh depa salin nota tiap kali yana bukak mulut.... tapi takleh mencarut lah.. kang kena catit gak.. :)

mama maman said...

ahkakbatik kita.. hhheee.. entry bersalah pun ada gak.. keh..keh.. tp ai suka la dpt hadiah.. blh gitu.???

Nak tau...sy dah bg bertimbun dah note suruh dia photostat.. smbil2 tu dah suruh dah dia take note benda2 penting yg kuar dr mulut cumil mama nih.. ahaks.. akan tetapi tidak dirujuknyer.. ditanya mama jugak.. camne tuh.. hhheee..tp insyaallah takde la kuar perkataan yg carut-marut lg.. so far as i remember arr.. hhhaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...