Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, September 15, 2011

Hidup Mewah..?? | Mama nak hidup senang je..

السلام عليکم

Cerita kehidupan mewah memang seronok.. nak gi mana... nak beli apa.. nak apa pun senang..

Mama dalam keadaan sedih plus sayu.. Loan rumah yg mama dok berkenan tuh cam susah dapat je.. Bukan rumah baru pun... rumah secondhand je.. tp ada masalah ngan snp... Kena cuba bank lain lak.. Sedangkan ahad nih ada org nak gi tengok dan berkemungkinan beli.. pasal org tuh nak bayar cash.. hhhuuu..

Untungla ada duit.. kita yg takde duit nih nak kena minta pinjam ngan bank2.. banyak kerenah lak org tukang buat dokumen bank tuh.. menyakitkan hati dan mencabar kesabaran... sedangkan kesabaran mama hanyalah senipis kulit bawang.. Papa cakap org tuh malas nak call mama pasal mama cengil sangat..?? What the..???

Kalu padi katakan padi.. tidak hamba ternanti2...

Kesah nih camni sebenarnya....

Dia nih selalu tabur janji manis.. pastu bercakap ngan mama cam nak mengatal je.. sapa tak cengil..?? ke layan je gitu.. tolong la.. dok kumpul dosa kering je la kan.. [ngumpat camni pun dosa kering gak kan..]

Last2 papa call dia dan dia pickup call.. hhhuuu.. nmpk sgt dok lari dr mama.. Mama nak tau je lulus ke tak loan mama.. pasal aritu janji nak bg surat tawaran pasal dah lulus.. cerita sebelum puasa ok.. last2 ckp ngan papa tak lepas lak.. masalah ngan snp umah tuh.. Mama ckp la.. aritu ckp lain.. ari ni ckp lain.. hhhuuu..

Katanya dia serba salah ngan mama..?? Aduhai.. ckp awal2 mama boleh apply bank lain.. pasal aritu dah ok.. hanya tunggu surat tawaran.. sapa tak marah.. cuba ckp.. tuh yg papa ckp mama cengil.. hhhuuuu..

Disebabkan kelewatan atau ke'serba-salah' dia kat mama.. egen rumah tuh dah gelisah menunggu mama.. Katanya ada ramai yg berminat.. dia pun tak tahan dah nak tunggu.. 'gatal tangan' wei.. duit tak masuk2 gak dok tunggu je kan..  **'gatal tangan' disini bukannya nak pukul mama tp tak tahan nak dapat duit.. hhheee**

Sudahnya mama berdoa agar rumah tuh tetap rezeki mama.. mama dah berkenan benar ngan umah tuh.. dah berangan macam2 dah..

Sedih.. sayu.. tak tau nak redha atau terus berjuang..

Ps: tp mama lagi nak mewah dalam kesihatan..moga2 mama dapat berjuang dalam kehidupan yg penuh cabaran nih..

** maafkan jika entry nih berterabur.. mama kelam-kabut ngan keja tp hati tidak tenteram selagi tak luah dalam blog nih.. Jika ada sebarang solusi.. jangan segan2 bagitau mama ye.. kot2 ada org keja bank yg benar2 ikhlas nak tolong mama.. Alhamdulillah.. Mekasih dan sampai jumpa di lain entry ok.. daaa..

♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

10 comments:

intan morsalin said...

harap rumah idaman mama tu menjadi milik mama...aminnn
kalau dah dpt umah yg diidamkan tu jgn lupa tunjuk kat kami yer...

mama maman said...

intan: amin.. berharap sungguh dapat umah tuh.. nak dptkan umah sekangkang kera pun seksa eks.. hhhuu

Insyaallah jika ada rezeki blh je tunjuk.. kecik je umahnyer..:)

ziana said...

Itula nama nyer Birokrasi.. If you need advice just email me..and where is the location of the house.I can ask my staff to check everything.. Ish bahasa omputih pulak..Mama email la saya, coz nak kata kenal org Bank tu biasala..tapi urusan dia tu saya tahu la..Maybe kita blh check lps tu sbb apa ada problem dgn s& p pulak..Sometime we deal with the wrong guy and wrong time..Another thing..if ada rezeki tak kemana

mama maman said...

Ziana: i will...:)
maybe betul la kan.. wrong timing, wrong guy, and wrong time..:)

Aku Ibu Muda said...

try UOB...mcm senang je nk lepas...

mama maman said...

Wani: UOB la ngah wat 'taik' nih.. hhhuuu.. huruhara kot bdk dia..

Aku Ibu Muda said...

kalu gitu mesti deal ngan wrong person la ni...huhu

coz wani buat senang je urusannya

mama maman said...

Wani: betul la kot.. hhuuu.. sian kita kan..:(

eelobor said...

Sabar....mungkin ada yang lebih baik menanti di depan

mama maman said...

Eelobor: sabar..?? insyaallah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...