Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, September 30, 2011

Seharian Di Pejabat..?? | Penat dowww..

السلام عليکم

Mama sekarang asyik kena stayback.. jika keja 8jam satu hari penat dah terjelir lidah.. cuba bayangkan jika ditambah dengan 2-3jam lagi... hhhuuu.. Hover lak yg tang terjelir lidah tuh.. tolong jgn bygkan sebegitu detail ye.. haru la pulak.. keh..keh...

Maman pun asyik bersoal jawab ngan mama, nape mama tak ambik maman balik dr umah wan la, nape mama asyik keja je.. nape mama.. nape..?? hhhuuuu.. Haru biru ok.. sampaikan mama dah penat dah bagi jawapan yg sama.. keh..keh... Mesti la rindu tuh.. Maklum la, bila mama sampai rumah mmg selalu dia dah tidur dah.. tak sempat nak bertegur sapa dah.. pagi2 bila dia bangun terus lompat katil mama dan sayang mama.. rindu seorang anak kann.. sedih gak dihati nih.. mcm terabai je kan... papa pun sama, cuma dia dah org tua, makanya dia lebih memahami... hhhiiii..

Kat pejabat lak, selain dengan waktu keja yg lama, mama pulak cukup tak tahan ngan aircond.. sejuk tahap cipan ok.. berstoking cam org dalam pantang, baju sejuk mmg tak lepas arr.. kadang2 pakai dua lapis.. baju sejuk ngan jaket.. takde hal punya.. sejuk mengalahkan dok amerika.. hhhaaa

Bila sejuk2 nih, urat pun sakit2 ooo.. nih alatan mama guna utk mengurut..


bersepah as usual.. hhhaaaa..


ni benda nyer.. besh ooo... bergegar satu badan... hhhhaaa

Tapi bila dah tak tahan2 sgt.. mama telan ubat tahan sakit arrr... terpaksa beb..

Ok la.. ni satu lg kegilaan mama, menjahit manik, ari tuh dah tunjuk tp tak siap lagi ari tuh, yg nih pun edisi half way gak.. nak tunjuk pasal nak tanya perdapat kawan2.. mama cam blur nak siapkan camna.. cam tak siap je jahitan mama kali nih.. serba tak kena..


Jika mama letak daun sekalipun, cam tak kena, ke sebab mama ngah serabut macam2 makanya mama nmpk benda tuh cam tak siap.. hhhuuu.. nak buat jahitan nih kelihatan sweet dan simple, maklum la nak pakai gi pejabat je kan.. kalu letak labuci byk2 karang cam nak gi party lak.. keh..keh..

Any idea my friend..?? kot2 yg mmg dah terer menjahit tuh.. hhheee.. selalunya bila kita buat sesuatu, kesilapan tuh selalunya kita sendiri tak nmpk, kena org lain tgk br nmpk kesilapannya.. cuba tegur atau bg idea utk siapkan baju nih.. nih dah ada kwn nak kasi baju lain lak utk dijahit.. hhhuuu..


Cecuba bg idea sikit kawan-kawan, mama nih dah blur dah nih... ;)


****************************




5 comments:

ajumohit said...

Best dpt urut2 mcm tu, ala xtau nk bg idea. Aritu jahit yg simple2 je hihi...terror arr cantiknya jahitan mama!!!

mama maman said...

aju: mmg besh urut ngan tuh.. tp kalu kat belakang kureng sampai sgt arr.. hhheee.. ngah sengal2 belakang nih..:)

Mana teror arr.. biasa je.. tuh pun dah jd blur nak siapkan.. asyik buat pastu buka blk.. hhhaa

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

waaa...kenapa tak beli kerusi besar tu RM3 ribu lebih....tapi sekali guna....kompom tak bangun2 lagi heheh.....

upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...ini kali pertama ayob datang sini...waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini .

Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

http://cayob.blogspot.com/

ahkakbatik said...

jawapan org tak pandai jahit.... cukup perfect dah tu.... oleh sebb baju putih kalau banyak bunga nanti nampak banyak kelemahan jahitan..
ya Rabbi... sabaunya menjahit manik! kaktek tabik spring!

Gen2Merah said...

jadi wanita bekerjaya memang sibuk sepanjang hari kan.. pa pun kagum juga lah dengan mama sebab mampu mencurahkan kasih sayang kepada anak2 walaupun bz,..

Salam berkunjung dari blog Lulu Caldina. Salam ukhuwah salam silaturrahim.

Dah follow sini yang ke- 311 ye..
Follow lah kembali kalau sudi. Hehe

Ikhlas
~Gen2Merah~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...