Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, September 20, 2011

Mama Melapis | Jahit manik baju ai..

السلام عليکم

Baru jahit manik kat baju raya..?? Biar betik betul kau...?? hhhhhaaaa..

Yes.. betik.. opppss... betul tp perbetulan sikit.. bukan baju raya tp baju ulang tayang ke pejabat. Jahit dah lama dah tp baru ambik kat kampung. Jahit kat kg murah berbanding kat sini noks..

Bila dah ada baju baru soooooo... roh menjarum muncul la kembali.. hhheeee..

Ni la keja2 BBZZZZZZZ mama sempena cuti Hari Malaysia baru2 nih... mama bila dah start mmg reti nak berhenti..:)

Nih kira ok tau.. tahun lepas lagi teruk.. Tahun lepas ikrar nak pakai baju raya jahitan tanganku tp.. tak siap2 sampai sekarang.. hhhuuu..

Dah jadi kelam kelibut mencari baju raya.. hhhaaa.. orang sibuk nak buat biskut raya..... awak dok sibuk menghimpit2 membelek baju raya.. siap mencari baju ikut bajet 'sempit' lak tuh..  [cam adnan sempit lak... :)]

Pastu lak...Gatal lak gi jahit manik... hasilnya half way je.. sambung balik lepas raya.. ahaks..tak sempat dah.. dah raya dah.. hhhhaaa... la.. la...la...

Ooooppsss.. itu tahun lepas daaa... ni tahun nih punya... siap...


ketupat sempena hari raya

sempoi2 je la.. senang siap.. cepat melaram...^_^



Ps: mengantuk tahap dewa nih.. bertahan..bertahan...:P

14 comments:

diana said...

boleh pakai raya haji nanti ..:p

mama maman said...

Diana: ye betul...:)

NM02 said...

wah... fahrin ahmad lalu pun tak pasan kan... hehehehe

mama maman said...

NMO2: FA>? ai minat tuh.. hhheee.. mmg tak perasan arr.. nasib beb..

Kakzakie said...

Lain kali sebelum masuk ramadhan dah kena jahit macam kakak. Belum ramadhan lagi semua dah siap. Masa itu kalau nak tambah lagi dah senang... Jangan yg dah siap tak sabar nak pakai sudah...:)

mama maman said...

Kakzakie: org ckp 'time management' eks.. hhheee.. insyaallah nnt sy ikut nasihat akak..:)

ajumohit said...

Kene berguru ngn mama Maman ni, cantik jahitan tu

Acik said...

wah, suka menjahit ke? jom buat cross stitch kat blog acik lak! :)

mama maman said...

Aju: ye ke cantik.. xde la. biasa2 je... sy pun masih belajar nih.. tuh reti buat yg simple2 je.. yg penuh satu baju tuh lmbt lg la...:)
tp kalu nak bljr.. meh arr.. dtg umah..:)

mama maman said...

Acik: mmg minat menjahit..:) mama blh pernah buat cross stich pun.. nnt insyaallah mama terjah blog acik.. blh gak tambah2 ilmu perjahitan mama nih..:)

Qhaifa Nur said...

salam singgah

ingat lagi masa pantang anak ke 3..dok khusyuk jahit manik mmg best tp nak kena byk bersabar baru nampak hasilnya..

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

Amy Syaquena said...

wah boleh tempah nanti pakai untuk raya haji hehe..


http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

mama maman said...

Qhaifa: mekasih sudi singgah..:)
mmg jahit manik nih nak kena teliti sedikit.. br lawa.. hhheee

nnt free kita follow ye..

mama maman said...

Amy: minat menjarum sesekali sekala.. :)
kalu ambik tempahan kena tunggu berjaman la br siap.. hhhaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...