Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, March 23, 2012

Langkawi - Day 2 Part 3

salam..^_^

Maafkan jika mama update entry nih slow motion sesangat. Busy uols. plus ngan ngak ada idea. huhuhu.

So jangan buang masa. sambung terus yeah.

ok. kami dok sini. dok mampu hotel mahal2. huhuhu

kami jadi model tak ditaja. hehehe

Kami sarapan kat kawasan situ2 gak. murah lak kami rasa. air teh tarik panas pun dia cas rm1 je. suka sgt. Pas sarapan kami meneruskan perjalanan nak naik kete kabel. banyak kali dok u-turn gak. hahaha. kami hanya berpandukan signboard yg nan ado gitu. gamaknya kat langkawi nih org target pelancong hanya akan mengunakan tourist guard je kot. aduhai. sian kami nan badjet ciput nih. hehehe.



last2 jumpa gak. hehehe

beli tiket dan beratur.
excited kann kami..

cantik. mujur maman tak gayat. hihi

bdk ni lagi excited. hehehe.


mama dia pun teringin nak lompat2 kegirangan tp malu. ramai sgt org. hahaha


ok. turun je dr kate kabel. anda akan ditawarkan gmbr dan bola kristal nih.
bukan free, sila bayar ye. tq.

hahaha. nih yg papa suruh ganti balik nih. nak cari sebijik sebotol katne eks. bertabah la telinga dok dengar perlian kasih syg papa buat mama. mama bkn sengaja ok.


sodih-sodih.. meh mama belanja naik keta kuda. ahaks.



masa naik bukit ke arah bukit mat cincang tuh, kami dah notice tmpt nih. cantik sekali. so masa turun kami singgah jap. memang sejuk mata memandang. cantik kan. subhanallah.

Mmg hanya mampu memuji. aman dan damai. tak terdaya kita nak mencipta sebegini cantik. berterima kasih diatas nikmat mata dan kesihatan, mampu jugak jejak tmpt yg cantik sebegini. kat malaysia lak tuh. bangga sungguh jadi rakyat malaysia. hihihi.

papa dan maman kembang idung bergaya ngan keta sewa. sian diorg. hahaha


amacam.. nmpk cam org kayo tak.. ahaks.

Ni tmpt kapal2 org kayo bertengek. kalu tak silap nama tmpt nih marina bay. org petronas punya.
#mama buat speku.

beras terbakar

rumah yg menarik perhatian mama. rasanya semua org yg tgk pun akan kagum. lawa giler la. =)


Kesah nak gi beras terbakar nih pun kelakar. bagi kami la. dah lalu dua kali kat situ tp disebabkan takde signboard kami tak berhenti la kannn. siap pusing lagi sekali. tanya org la jawabnya. kawasan beras terbakar tuh cam tempat org berniaga. dah sebab takde signboard maka mama ingat situ tmpt pasar tani je. hehehe


Kita stop utk entry nih sekejap. masih byk gmbr yg belum smpt nak edit. berat eks blog mama. banyak betul letak gmbr. cam la lawa gmbr mama. hahaha. will cotinue. just wait ok. but if kwn2 dah buhsan psl entry langkawi nih. tolong ckp ok. mama akan stop maklum la harus la mama mengikut kehendak peminat kannn.. #omg. badjet retis lak oiii... hahaha

luv u peminat2 ai.. puii.


Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau... muah... muah.. ;)


****************************


9 comments:

Cik Eka said...

langkawi best kan kak....

hehehee
eka baru je balik langkawi bulan 2 haritu..eka menginap kat landcons hotel

okeyla hotel dia,melayu punya..murah pun murah...hehe

MulutPayau said...

wahh...seronoknya pergi langkawi....dapat naik keta kebel pulak tu...akak takut nak naik...gayat......hehehe..

mama maman aka yana said...

Cik Eka..>> mama dok hotel murah gak.. hehehe.. tp rasanya cino punya.. psl ada selepang warna merah kat atas pintu msk dia. hahaha

mama maman aka yana said...

sy pun sejuk-sejuk seram gak.. terutama masa nak naik dan masa nak turun.. hehehe.. gayat sikit2.. hahaha

Kakzakie said...

Kakak sure maman memang tak gayat cuma mamanya kot yg gayat:)

mama maman aka yana said...

kakzakie..>> pandai akak.. mmg dia tak rasa apa pun.. suka je..:)

mama lak kena kerabat mana2 ada tmpt blh kerabat.. haha.. gayat sikit2 la kak..=)

Cik Adieb said...

wah,best nya :D

miloais milo said...

iols tak bosan baca
so sila lah sambung lagi ya...

iols tak penah lagi naik gunung mat cincang tu....
teringin nak pegi sana....

Cik Eka said...

ahahaha....
bedal lah kan.
janji murah...tapi syiokk lah langkawi..tak puasa jalan..pi cable car,pastu mangrove tour kilim geoforest,rasa nak geledah langkawi lagi jerr..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...