Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, March 20, 2012

Langkawi Island - Pemata Kedah

Salam..^_^

Sure ramai org kedah bangga ngan langkawi kann.. mmg tempat percutian yg menarik. Syok sangat. hewhew.

Kami bertolak dr puchong dlm kul 6pg. Tolak awal utk pastikan kami ada masa yg cukup jika kami tersesat.. Maklum la first time gi belah utara dengan drive sendiri. Kami bertiga sahaja.

Taktau nak cite apa. layan pic jom.


perjalanan yg damai.


maman yg dodo sepanjang perjalanan.


arau yg penuh memori.



Kami sampi kat kuala perlis around kul 10.45pg. Kami risau gak nak tinggalkan kereta. Maklum la kami nak gi sana tiga hari dua malam. Risau keadaan kereta cumil mama tuh. Walaupun takde la keta mahal beratus2 ribu tp itu je la harta dunia mama. hahaha. Nasib ada yg mmg menunggu kot kami2 yg masih tertanya2 nak parking mana. kami nak cari parking berbumbung dan ada yg menjaga sepanjang peningalan kami nnt. Papa tinggalkan kami (maman dan mama) kat jeti dan mengikut abg motor yg dok sibuk mengajak kereta2 yg ada utk parking ditempat parking mrk. Mrk mencari rezeki kan. So mama terus beratur dan membeli tiket. Taknak lama menunggu konon tp waktu feri seterusnya kul 12tgh hari. Tunggu je la kan.



peace. kami dah smpi k perlis. hehehe


org nih cukup sibuk dok check in kat fb. huhuhu


Kami takde la lama mana tunggu. Dekat kul 11.30pg terus masuk feri. Hati berdebar2. Almaklum first time naik feri. Darat dis mama nih. :)

sapa sebenarnya yg over..?? hehehe





Sampai2 je kami lepak kat kfc. tunggu papa gi ambik keta sewa. Ada bdk yg tak lalu nak makan pagi tadi. so makan dulu.

sopan sikit man.. nnt takde org ambik buat menantu.

ok. cumil dah sikit. ;)


Ok. Rasanya panjang dah mama mencecel dlm entry nih. Nanti mama sambung lagi ye. hihihi...


Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau... muah... muah.. ;)


****************************


15 comments:

kakchik@ella said...

Langkawi? Last KC pegi 2 tahun lepas

fizafantagirO said...

langkawi mmg bestt .. sy penah pegi skali .. kursus , tak puas . rasa nak pegi lagi :)

Diana @ bilakukatacinta said...

sy dah ke langkawi 3 kali kak..tp still tak dpt naik cable car tu.. Insyaallah hujung bln ni ke langkawi lg..tp bukan pg berjalan2.. Pg camping ikut budak undergraduates.. Hmm...tak seseronok berjalan nampaknya

miloais milo said...

pendek aje lah yama menceceh ni....
sila sambung ye...

miloais milo said...

ehhh.... typo lah...

nak type YANA - tertype yama le plak

ya ampunnnnnnn!~

mama maman aka yana said...

kc..> nih pertama kali bg mama.. hehehe..

mama maman aka yana said...

fizafantagiro.>> mama dok plan ngan papa nih.. nak repeat lg.. hehehe.. lg sekali nak gi jln2 kat pulau2 lak..:)

mama maman aka yana said...

Diana..>> amboi smpi 3kali.. mama br sekali nih.. :)

dan mama masih belum puas nak jalan sana lg.. hehehe.. mmg plan nak repeat lg..:)

mama maman aka yana said...

pendek ke..?? hehehe..

mama maman aka yana said...

hahaha.. its ok.. :)

miloais dah tukar pic profile eks.. hensem..;)

Pok Amai-Amai said...

Wow! Dr Puchong smpi Perlis 10.30 pagi? Mcm tak caya je....mmg tak mkn ms pnjg nak ke sane kan?

mama maman aka yana said...

hehehe.. jalan tak banyak keta dan pemanduan yg agak laju kot.. hahaha.

Mrs Ariena said...

Bestnyer..da lama k0t x p langkawi!

PatinPasta said...

Saya pon sama macam Mama la, gerun sikit naik2 feri ni (sebab tak reti berenang :D)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...