Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, March 23, 2012

Langkawi - Day 2 part 4

Salam...^_^


Mama merasakan mama gigih mengudate entry psl jejalan kat langkawi nih. takut org buhsan tp fikir2 byk kali, korang anggap je la entry mama kena sawan update entry je la yek. org cuti2 luar negara pun takde entry berjela2, ber part2 bagai kannnnn.

ok sambung, harap korang layan eks..





bukti we were there. hehehe



Lepas kuar dr tmpt beras terbakar tuh. kami decide nak ke jeti. kami lari naik keta ke jeti utk beli tiket feri sambil cari makan. beli awal2 taknak beratur panjang. survey2 barang kat situ. hahaha. beli nan ado. ngak ado duit. hahahahahahaha.

Balik je terus balik hotel dan rehat2. sempat la dodo barang sejam dua. nikmat tak hengat. Sedar2 je papa ajak gi jejalan lagi ke pantai chenang. nak try makan kat restoran haji ramli. hehehe.

kami jejalan kat pantai. niat dihati taknak mandi sebab taknak berebut ngan mek2 dan mat2 saleh situ. kami tak cukup kain karang nak kaver muka kena gelak ngan depa2. hahaha. tp very sad.

Nape...?? hahaha.

masa jejalan tuh. singgah jap lepak2 kat pondok2 tepi pantai tuh. berborak lak ngan makcik yg dok tunggu cucu dia. syok2 punya borak, berkenalan org kata, cucu makcik tuh ajak maman main2 sesama. ckp nak main pasir je. tgk2 dah basah separuh badan. terpaksa la papa cr baju ganti kat kedai2 souviner. dah la takde air. harap air dlm botol yg ado kat dlm keta. hentam je la man. nasib kamu. hehehe


korang nampak tak... ???


takkan korang tak nmpk lak..

kecik sgt eks pic nih ye..

nih mama enlarge kan.



see



see



hehehe

jgn korang tgk yg lain sudah.. ahaks.


teringin nak tido sini lak... rasanya boleh ke..?? hehehe

sunset di pantai chenang. lawa kann.

budak yg sukasuki je main air....pastu bising2 takde baju. aduhai anak.


makan sini. mmg sedap. cuba la ye..:)


Lepas makan balik ke hotel. lepak2 dan turun ke pasar malam kat depan hotel. shopping apa yg patut dan balik kemas beg. esok dah nak balik dah.

Utk hari ketiga mama akan update esok eks.. kalu sempat la ye. tah2 next week mama update. hehehe



Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

 ****************************


8 comments:

Aziela said...

Hj Ramli tu ok lah...tapi sayang, cekik darah sket harga dia. Maybe Yana makan ber-3 tak terasa sangat, tapi kalau big family, memang teruk. Itu kalau compare dengan beberapa kedai lain di Langkawi la...

mama maman aka yana said...

Aziela..>>> ye ke.. mmg bg kami 3 branak ok je harga dia.. tuh pun kami ambik hidangan biasa2 je.. ikan pun kecik je la..

insan_marhaen said...

Indah ya... pantai cenang. terlalu lama dah IM tak kesana dengan ibu_suri.

dyabunga said...

lama tak bercuti kat langkawi.. xada ole2 untuk dya ke??hihi

ajumohit said...

Seronoknya bercuti, Maman tu paling bhgia sekali ngee

qasehmngalery said...

kak...bley tnye..restoran haji ramli ni kat ne?still kat cenang ke?kwn sy pegi bln lpas die ckap da xde..

qasehmngalery said...

askum....haji ramli ni kat ne ye?still kat cenang ke?mggu ni nak ke lgkawi..

mama maman aka yana said...

qasehmngalery..>> akak gi langkawi 16-17 march.. dah dekat dua minggu dah.. hehehe.. entry nih lambat akak up..

ok. haji ramli nih kat pandak mayah.. pekan kuah. dia ada 3 biji kedai. 1 kedai coklat semua kat block depan mengadap bangunan bomba, dekat2 situ ada al-ikhsan.

lg satu, kat blok belakang, sini ada jual coklat, beg dan pinggan mangkuk, sederet dgn kedai perfum (world of perfumes)

satu lg kedai dia jual semua barangan kaca/perhiasan pingan mangkuk.

kalu nak kenal kedai dia.. warna hijau. senang je.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...