Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, March 13, 2012

Masih Ada Yang 'Baik'

Salam..^_^

Pagi nih.. keluar dengan mood memaksa diri utk berkerja.. tengok meter minyak dah dua tangkup so kena isi.. teringat lak papa pesan suruh mama topup TnG... so sekali harung je la.. Masuk gak stesen minyak wlpun didepan mata jem tak hengat.. Wajib isi minyak dan TnG. Dok berkira2 duit dlm dompet duit.. rasanya cukup. Berkira2 sambil mata liar mencari parking kosong. Ada. Kat depan sekali belah kiri. Sebuah motor dah hampir siap isi myk. Kat tengah parking dah ada yg masuk... so cepat2 kesana. Nmpk pemandu tengah liar menunggu org dpn (motor) bergerak. Mungkin dia nak bergerak ke depan. Sedangkan mama dah hampir dengan parking depan tu. Pemandu kereta tuh tgk keta mama. Mama teragak2 kot2 dia bergerak jugak ke depan. Jika dia kedepan mama redha kat belakang dia saja. Tp nmpknya dia tunjukkan tangan. Suruh mama parking je kat depan. Dia tak jadi nak kedepan. alhamdulillah. Mama angkat tangan dan senyum tanda terima kasih diatas pemahaman beliau. Tak sangka sebab selalunya org2 spt mrk nih pentingkan diri je. Itu adalah pandangan berdasarkan pengalaman sendiri. So jangan salahkan mama.

Pemandu tuh keluar bayar minyak dikaunter. Berselisih dengan mama yg bergerak kesana juga. Dia senyum dan angkat tangan. Bila dia senyum automatik mama senyum dan mama angkat tangan. Dan dia jugak angkat tangan malah berkali2.

Sweet nyer la. Bahagia dihati bila terasa yg masih ada lagi yg 'baik'. Difikiran jahat dan jahil nih selalu set mind yg mrk2 ini sudah beraja di tanah air mama ini. Tp bila difikirkan secara mendalam. Mereka juga ada hati, ada perasaan. Mahu dihormat maka harus juga menghormati org lain.




~Mood merundun.. tp belum lagi putus haid. Masih lagi normal. Cuma hati seakan celaru. Mungkin terlalu memikirkan perkara itu.. tp sygnya takleh cerita disini. Biarlah rahsia.~


Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau... muah... muah.. ;)



****************************



10 comments:

Kakzakie said...

Dia pun tahu memang hak Yana nak parking dulu sebab memang Yana dah tunggu, kalau dia masuk memang tak patut... dlm ramai yg tak baik memang masih ada yg baik..

mama maman aka yana said...

kakzakie>
betul la gamaknya.. hehehe.. susah nak jumpa yg baik2 nih.. byk yg selfish je.. huhuhu

Dieyna said...

Melampaulah dia kalau potong line.. tapi sebenarnya ramai je yang sanggup potong line kalau terdesak, nak2 kalau kat tempat parking .. orang lain tunggu orang lain kebas dulu.. lagi melampaum kan... Yang baik tetap ada..

fazrulnoor said...

saya yang terakhir baik

misz sheyla said...

susah betol nak jumpe yg baik2 ni..kang bagus kalau semua mcm ni....

Hanis Azla said...

mmg masih ramai yg bertimbang raa.. tp skrg ni jarang2 kita jumpa..

Qhaifa Nur said...

susah nah dapat baik macam dia...

sW33tdARLiNG said...

sesetengah orang mmg dia tak pedulikan orang lain... dia tahu dia pantas dan tangkas, cepat2 dia sorong kereta masuk parking walaupun dia tahu orang lain dah tunggu tempat tu...

paling meluat kalau tgk pemandu lelaki yg berebut laluan dengan pemandu perempuan.. bacul jer rasanya...

Aidah said...

Kata orang kampung akak, don't judge a book by it's cover. Cam tu lah lebih kurang. Tapi bila jumpa orang macam tu sekali sekala buat kita riang sepanjang hari. Mudah2an.

msredcheesecake said...

BUKANNYA SUSAH NK BERBUDI BAHASA NI KAN? NAK TAK NAK JE....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...