Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, March 14, 2012

Sasau

Salam..^_^

Skrg harus meluahkan apa terasa sakit. Nanak sakit sendiri.

Skrg.. ada 3 projek yg urgent dan br je kena push ngan bos yg nakkan siap this week. Sakit jiwa. Esok ai cuti dan takkan posponed cuti. Sori. Wa takde nak belas kesian. Wa dah booking hotel. Wa tunggu blk nih terus kemas baju dan angkut jalan terus. #Tipu.. esok pg br tolak pegi. hahaha..

Yg menambahkan stress ialah.. wa kena buat keja org lain yg konon2nyer department diorg dah cuci tangan. Taknak buat lagi. Erti kata takde nak tolong menolong lagi dah. So hanyut la kami ngan labu2 kami. Hampesh. Bab bonus nak fair tp bab keja.. lu buat keja wa.. wa wat keja wa.. hampesh lg sekali. Sakit jiwa.

Menambahkan stress ialah.. bila ai stress ai suka el atau mc.. end of the year.. bonus ai gak kena potong, sedangkan diorg2 semua riang gumbira bersenang lenang. Gamaknya mmg kena cari keja lain gamaknya. Huhuhu.

Skrg. lagi senang belek blog org dari buat keja. Sudah sakit hati. Keja smpi mati pun tak sudah. Blog juga begitu tp terasa lebih 'bahagia' sedikit [wlpun blog tak dpt duit satu sen pun.. huhuhu] dr stress tak pasal2. Sungguh menyakitkan jiwa. Kan.

Tapi esok mama cuti. Maka mengharapkan cuti2 yg menenangkan. Mendamaikan. Bahagia wlpun duit kering. Beli kebahagian cukup mahal. Beli hotelresort maman yg lama maman minta. #maman pangil jejalan & tidur selain dr rumah sendiri adalah hotelresort. hahaha. Kelakar maman nih.. cam mama dia je. sweet.

Maafkan jika entry mama banyak merepek. tp nih blog mama. maka mama nak gak meluahkan apa kekadang apa yg buat hati sakit. bukan boleh marah bos pun. paling banyak menitiskan airmata setitis dua. betul jugak, wanita nih tidak kuat menghadapi tekanan dlm pekerjaan. malah lemah dlm menghadapi serangan hendap atau politik dlm pejabat. sungguh baik sekali kannnn. bijak dlm teori tp kalah dalam praktikal. banyak atau sedikit pasti bercampur dengan emosi. wanita yg lemah tp kekadang wanita boleh kuat mengegarkan dunia. perlukan ketabahan, kekuatan hati. org kata, bila terdesak semua org jadi kuat dan berjaya. tp menghadapi masa2 terdesak adalah klimaknye. sabar.

last but no heart feeling. wa nak cuti jugak. sori bos. tolong jgn potong performance bonus sy. sy pun keja sepanjang tahun. dan naikkan gaji sy ye utk tahun nih, kalu boleh paling maksimun. mekasih.

bye. luv u.



Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau... muah... muah.. ;)


****************************


8 comments:

insan_marhaen said...

huiss... perempuan kalau dah marah memang gini ya.

IM pun bila stress, luahkan dalam blog juga!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

betul la, kekadang nak juga meluahkan apa yang terbuku kan...sbr la erk...

ahkakbatik said...

yana pi cuti-cuti.... dah release tension dtg balik yea... keje apapun kena ada masa untuk lepaskan semua, lapangkan fikiran supaya stress tak terbawa dlm kehidupan harian.

lilieyz said...

sabar..kalau stress suh je boss buat..boss mesti terre buat sebab dia boss...aci ??

msredcheesecake said...

Selamat bercuti.... Lupakan segala yg stress tu....chilll...

maya amir said...

sabar yana... ofis politik, keje ofis mmg tak penah abis menyesakkan kepala.. huhu..sabar ye!pegi bercuti, lupakan stress.. monday nanti baru pikir balik..heheh

faridah nazurah said...

Alololo siannya mama.. Jgn tension2 lg ehh

miloais milo said...

jangan stress sangat2 beb...
selamat bercuti juga ye....
enjoy yourself hoccay!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...