Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, August 21, 2014

Gambar kena hacked..??

Assalamualaikum...

Apa rasanya jika gmbr personal kita.. gmbr selfie yg tah haper2 tah boleh jatuh pd org bukan muhrim.. apa rasanya..?? jika gmbr yg biasa2 ok la jugak wlpun dlm hati benggang (if kena kat me la.. kompom bengang kann.. ) kalu pic yg seksa (seksi dan mengiurkan.. atau mengaibkan diri) lagi la MARAH kann..

Korang rasa patut ke buat report polis..?? wlpun kita mmg kenal org yg ambik pic kita tuh.. kita takleh letak rasa percaya dengan merayu minta dia delete gitu jew.. boleh letak percaya lg ke kalu dah pic personal yg mengaibkan boleh dia simpan buat stock layan onani..??

Bodoh dan benggang kot..?? ke salah fikiran me gitu..?? huhu

Mesti korang terkejut kannn.. nih bukan kisah pic me yg kena jd stock pelepas nafsu (jika boleh minta jauh la jadi gitu..) nih kisah seseorg.. dan kata2 diatas tuh menjadi TANDA TANYA me kat minda lepas tau kisahnya gitu.... 

Mengapa.. bagaimana.. Jika jelas menceroboh hak kita wanita.. baik gi report polis la kannn.. dr pic kita dia boleh ambik dan simpan.. karang segala benda yg sulit dia tau.. bahaya oooii..

Me pelik sebab that girl boleh tak buat report polis.. dia kata dia kenal org yg simpan pic dia tuh.. bertahun kenal katanya.. dia dah minta that guy delete pic dia tuh.. 




Kalu me.. susah nak percaya la.. huhu.. lagipun rasanya nak kena tau niat sebenar that guy jugak.. mana tau niat dia mmg jahat kannn... wlpun kenal dia.. tak bermakna 100% pun kita kenal org.. semua org boleh berubah mengikut kitaran masa.. kannn

So jgn mudah sgt percaya ngan org.. jgn senang2 atau biarkan org pegang or belek our phone tanpa didepan kita.. senang2 org bluetooth our personal pic.. lagi2 la kita tau kita nih banyak selfie pic ngan pakaian tak cukup kain.. (ehem.. faham2 la yer kaedahnya tak cukup kain tuh.. rasanya perem tgk pun boleh stim kot.. hahaha)

Jika rasa malu nak gi report polis.. so lepas snap pic seksi kita tuh... delete jew la balik.. tak dtgkan faedah sgt pun sebenarnya.. tp kalu nak sent kat hubby pun.. lepas sent delete sudah eks.. hahaha

Kalu korang apa korang akan buat..?? huhu



1 comment:

nOe suhaimi said...

klu ada unsur2 ugutan nak edarkan gambar, wajib delete tp klu kita sendiri yang share dengan org tu...x tau la camne...

jgn mudah percayakan orang...dan yg paling penting...jgn la ambik gambar sexi mexi...bahaya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...