Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, January 15, 2015

Addicted : Jahitan Manik

Assalamualaikum...

Ada masa2 terasa TERINGIN sgt nak menjahit manik.. rasa geram sgt.. belek2 manik warna warni jadi stress kalu tak dijadikan atau disatukan pada sepasang lengan baju.. me lak asyik terbeli jew manik baru.. geram tgk warna mcm2.. hahaha

Ada sekali tuh.. rasa cam nak cari baju baru yg kosong.. so boleh la me jahit manik kat baju tuh.. walaupun me ni bukannya rajin benar pakai baju kurung gi opis.. namanya membazir jugak.. huhu.. tanya papa tema tahun ni utk baju raya pun dia diam jew.. sajew nak cari awal2.. boleh me menjahit manik.. tuh jew pun motif utamanya.. hiks.. hiks..

Dalam keadaan jiwa sasau.. ada permintaan utk jahit baju.. new customer.. haha.. debar gak nak ambik.. tp sebab hati meronta2 nak menjahit.. me cuba jugak.. hehe

Hasilnya.. tara..



Dah kasi dah kat tuannya.. syukur customer happy.. lgpun dia jenis tak banyak kerenah.. alhamdulillah.. :P


Last but not least : Rasa2 hati teringin nak buat tutorial manik lagi.. tp.. masa cam pack sgt sekarang.. nnt2 yer.. insyaallah.




8 comments:

Siti Asiah said...

kemasnye jahitan dia, Asiah xpandai nak jahit manik2 ni. Mst addict kan klo xmenjahit...hihi

Kakcik Nur said...

Rajinnya...kemas jahitannya.

Kakcik kalau bab2 kerja halus macam ni, memang gagallah... :)

Diana Rashid said...

buat la tutor jahit manik..klau saya mesti tak ingta nak masuk kan manik kaler apa dulu dan kemudian..heheh

nOe suhaimi said...

cantik la mama...tp noe x berapa suka sgt manik2 ni...suka kosong jer

insan marhaen said...

Masa ibu_suri sihat dulu, dia rajin ambil upah jahit baju.

Saya adalah tolong dia jahit manik-manik. rela dalam keterpaksaan..he..he..

tenku butang said...

cantiknya ..

eelobor said...

rajin betul dia menjahit yer....

Najib Ariyan said...

erghhhhhh berpinar lah mata kalau saya nak menjahit manik tu... sebab tu respek kat orang2 Borneo yg boleh buat rantai besar2 dengan manik yg halus kemain tu... cantik pulak tu warna dia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...