Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, January 13, 2015

Peristiwa kelakar atau sengal..??

Assalamualaikum...

Semalam papa cuti sempena aktiviti menghantar anak sekolah.. selalunya me yg kena cuti menguruskan anak.. syukur kali ni bagi peluang utk papa lak rasa camner urusan menghantar anak.. 

Ala bukan susah mana dah.. dia dah besar.. kelas dah tau katner.. takde dah nak kena dengar taklimat dari cikgu cam menghantar anak mula2 darjah satu dulu.. hehe.. buku pun dah ada.. kacang la kann..

Me.. perpagi cam biasa.. mengosok baju sekolah (bad habit.. tak reti nak mengosok hari minggu.. kiki) masa nak gosok baru perasan.. kami beli dua pasang baju agama.. dan dua helai baju sekolah pagi.. tak beli seluar baru utk sekolah pagi.. hahaha.. vongok la rasa.. anak dah masuk darjah 3 dah ok.. sengal kannn... kiki.. jadinya aiman gi sekolah semalam pakai seluar tahun lepas yg nyata kelihatan kusam dan buruk.. lari mood ke dia gi sekolah pakai seluar lama..?? TIDAK.. apa dia kesah.. aiman tak kesah.. hehe


Dah start belajar dah semalam.. hehe.. sejuk tgk anak kita dalam kelas dan belajar kannn.. bahagia jew rasa.. hahaha

Maybe papa tau mama akan keep repeat the same thing pasal tak beli seluar baru utk aiman.. rasa sesal atau rasa cam tak besh... me as always.. balik kerja semalam maman tunjukkan seluar baru.. papa dah beli dah.. hahaha.. gud papa.. kiki

Kelakar atau sengal..?? tak dpt nak mendefinisikannya.. hahaha

5 comments:

Kakcik Nur said...

Tahun ini hanya sibongsu yang masih bersekolah. Walaupun dah beli seragam baru, kakcik bagi dia pakai seragam tahun lepas yang masih elok... :)

Diana Rashid said...

hahah..orang lelaki gitu la..tak kisah pun seluar kusam ke tidak..janji sampai tempat dituju..

insan marhaen said...

Tak mengapa. Ajar anak tentang sedikit susah...

iryanty ahamad said...

nie mesti kes tak buat list...nasib anak tu aiman tak kisah...kalau tak mau merajuk tak nak pi sekolah..hehe

eelobor said...

hehehe.... anak saya baru masuk tahun 1. banyak yang nak bercerita di blog.... cuma malas nak menulis jer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...