Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, February 6, 2015

Dugaan itu indah

Assalamualaikum...

Kerja sekarang baru nak masuk 3bulan... menanti surat kompom jew la skrg.. tp tanpa disangka.. me dapat call from agent perkerjaan bertanyakan if me berminat tuh datang intiview one of competitor company yg lama (sebelum masuk sini.. yg meroyan tuh.. hahaha).. huhu.. cam cantik jew.. cam menarik jew sebab honestly hati nih berdebar2 gak sebab company sekarang akan berpindah ke taman tun doktor ismail (ttdi), damansara.. yg pastinya jauh dan hazab gak ngan jem dari puchong.. hhmmmm..

Papa cakap cuba dulu intiview tuh.. sebab company tuh kat shah alam jew.. dekat sikit dan boleh la kunun nnt guna sebijik keta jew kami lakibini gi kerja.. kiki.. jimat dan boleh kami berdua2an sekejap sebelum masuk opis.. kiki.. dating la kunun.. hahaha

Debar semakin hampir.. hhhmmmm.. agent tuh call me dalam akhir bulan december dan diam jew pastu sampai la minggu lepas dia call me balik.. dia kompomkan date intiview dan cakap nnt ada test assesment math.. which me terasa debar sgt.. hahaha.. tak pernah2 buat test assesment math utk masuk kerja sebelum nih... debar tp me cuba gak la study sikit ngan calculation yg pernah buat dulu.. tp dulu guna software jew.. isi2 sikit.. pastu kasi bos check.. haha.. kalu salah buat balik.. kiki



Tp apa2 pun takmo mengalah.. wlpun dugaan anak sakit sebelum nih (LINK) mama cuba bertenang dan mengharapkan hasilnya yg terbaik.. harap diterima kat sana.. hehe.. boleh jadi org shah alam.. masa dok meroyan dan time cari kerja aritu.. mmg berharap dpt kerja kat shah alam.. kami nak save poket utk minyak kereta dan masa kami.. boleh la share kereta dan ai ada permanet driver ke tempat kerja.. hahaha

intiview mama hari khamis nih.. 5hb feb 2015 dan harapkan doa kawan2.. doakan yg terbaik yer. amin. (Semalam ok.. kiki... tak sempat nak publish entry nih.. kiki)

So sebab tak publish.. biar me sambung sikit lagi.. hahaha

Ada test assesment kannn.. nak cite nih.. dtg2 jew.. dia minta resume.. dia minta details personal yg me dah isi awal sebab semuanya dah di email utk me..  dah tuh.. dia tinggalkan me dengan kertas2 soalan - ada 2 type.. 1 type yg lebih pada pemahaman tentang kerja yg me minta nih la.. satu lagi test math yg soalan nya yg macam2 soalan utk budak sekolah tingkatan tiga.. alahai.. mmg fail rasanya.. dah nak nangis gak.. terkejut dan tak suspect pun nak kena buat calculation based math tingkatan 3.. hahaha.. jawab juga la uols.. hhhhmmmm... salah yg banyak dari yg betul.. hahahaha

Satu kesengalan yg me buat masa intiview itu ialah org yg intiview me is org HR.. so soalannya berkaitan benda2 yg selalunya kita diskus lepas cite pasal kerja atau pengalaman yg pernah kita lalui sebelum minta kerja tuh kann... mmg kepala tingtong.. sedih sebab tak berapa puashati tak dpt nak jawab soalan math tuh betul2 (tiada persediaan.. first time intiview kena buat test math ok.. hehe) dan yg paling kelakar.. resume letak expectation salary lain.. kat borang detail personal letak lain.. mmg tergagap2 la menjawab me semalam.. sesal pulak kalu difikirkan... huhu

tuh expected salary tuh dok dengar org (org yg pernah kerja HR yg nasihat me utk markup lebih.. hehehe) tah la.. sedangkan me nakkan sgt kerja tuh.. wlpun kalu fikir secara logik.. semua benda  boleh dibawa berbincang lagi sebenarnya.. hahaha

Tah.. fikir baik2 sajew la.. malas nak senakkan kepala.. wlpun realitinya kepala nih sebu dah ngan persoalan.. KENAPA..?? hahaha

7 comments:

iryanty ahamad said...

semoga berjaya..amin

.matematik yan lagi feel..huhuhu..

nOe suhaimi said...

so mama dah tau jawapan interview ke belum? harap2 berjaya la...walaupun mcm x confident ngan test math tu... :)

mama maman aka yana said...

Amin.

mama maman aka yana said...

Blm lg yang... sesungguhnya pernantian itu amat menyiksakan... kiki

Harapkan yg baik2 sgt.. kalu xdpt mungkin rezeki mama ada kat tmpt lain. Amin

Najib Ariyan said...

insyallah akan dapat tu... kalau dah rezeki takkan ke mana... niat sedekah sikit kalau dah dapat gaji pertama nanti kalau dapat kerja tu... insyallah akan makbul... doa banyak2

Diana Rashid said...

semoga berjaya la..tempat kerja dekat lagi senang..satu jalan pulak dengan somi lagi mudah kerja.

lia ummiirfan said...

sabar... ada rezeki tak ke mana., doa banyak-banyak yea..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...