Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, February 12, 2015

Pada Nya ku Berserah

Assalamualaikum...

Hari nih kena tegur dek bos.. sakit hati gak mula2nya tp bila me dengar jew apa dia nak kata.. dan akhirnya masalah sebenarnya ialah sebab me diamkan punca utama benda nih.. berkaitan ngan kerja.. huhu.. drawing banyak salah sebab follow dr arkitek yg betul2 BIJAK atau mungkin jenis yg ambik mudah - cincau buat kerja.. masalah bertimpa di bahu kita tau.. banyak sangat silapnya.. nak betulkan pun mengambil masa.. bos main minta jew benda tuh.. so me kasi jew la.. tak fikir lak dia nak bising2.. huhu.. silap berdiam diri jika ada masalah.. tp me tak suka nak mengadu2.. hhmmm.. acaner tuh..?? 

Yes.. sakit kepala.. kerja nak detail with quality and also if can with quantity.. jiwa arrr..

Tp me jawab jew la.. me trying do the best so far.. kalu boleh nak kasi yg the BEST kann... mesti kita pun seronok.. tp itu la masalahnya.. dpt TAHI BUSUK nak ditukar menjadi BUNGA WANGI.. susah sikit arr.. kannn.. kita pun org bukan robot.. nak2 kita pun stress gak tp org buat2 tak faham kannnn... mmg kena perah tenaga dan akal tau buat kerja... sorang2 lak tuh... me nih sabar jew nih.. kannnn

 Dengan macam2 kehendak.. ngan macam2 procedure.. menyusahkan sungguh.. tp sabar.. itu jew la yg me tau so far.. hhhmmmm..

Tp banyak benda belajar hari ni.. i feel so bless.. takper la nak marah pun.. asal tegur benda yg baik.. next time jangan ulang kesilapan yg sama.. insyaallah...





4 comments:

attiey said...

betul-betul..nak darfting bagai kan...cewah, komen macam tahu je'

Diana Rashid said...

biasa lah bila dalam situasi "bekerja" ni memang benda2 macam ni mesti timbul..apa pun kita dah cuba buat yang terbaik..mungkin bagi dia belum cukup baik tapi sekurang2 nya hasil kerja kita ,kita tahu bukan sekadar cincai..

iryanty ahamad said...

yan dah rasa perkara mcm ni..mmg stress...silap2 bawa blik sampai ke rumah...positif k

yan aminkan doa tu :-)) ....

insan marhaen said...

salah satu sebab kenapa saya ambil peluang tawaran MSS ialah kerana tak tahan dengantekanan kerja di usia yang dah penghujung ini...

tapi padalah juga.... 30 tahun dah bersabar dengan kerenah majikan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...