Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, October 11, 2014

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum...

Permula bicara buat hari ini.. Salam Aidiladha buat muslim dan muslimat.. yes baru masuk kerja ari khamis wlpun liat nak masuk.. kiki.. teruk eks.. haha.. my hubby la dok mencocok suruh cuti.. almaklum dia cuti straight seminggu.. hhhmmmm..

Kerja kukira ada yg ditolong tp takde tolong pun.. so super-kelibut la siapkan kerja.. aduhai.. nak berhenti pun kena kerja super rajin ke...?? kahkah.. patut la eks.. wlpun my new company nak bayar penalti one month pun this company takmo accept.. rupanya nak dera ai dulu eks.. kahkah.. sabar jew la berbanyak khennnnn

Harini pun (ari jumaat) kerja bersusun.. tak kuasa mak nak tengok.. aduhai.. hahaha.. semua berebutkan me agar me dpt siapkan kerja/projek dioarg sebelum me blah.. terasa cam disayangi lak pulak.. kahkah.. sgt eks..

Kisah hari raya mama..?? cam biasa jew.. Tak korban lembu pun... Honestly kami masih dalam mood bersedih.. Kami kehilangan paklong kami pada hari raya pertama..  Beliau sakit dah lama.. akhir2 nih masuk kuar spital.. raya aritu dapat menziarah.. raya nih kami terlewat.. kami mmg niat nak gi menziarah.. cuma kami gi ziarah keluarga kat Machang dulu dan lepas tuh nak ke umah beliau. Umah paklong dekat jew.. tanya sepupu pun dia cakap 'ayah long' ok.. so gi tmpt jauh dan nnt boleh singgah lama sikit kat umah ayah long.. tapi perancangan kami tak kena.. baru jew sampai umah nenek kat machang dpt call ckp ayah long dah takde.

Terus balik menziarah arwah. Sedih tgk sepupu2 kehilangan ayah.. dan maklong kehilangan suami.. anak ramai (10 org) tp yg stay kat kelantan hanya seorang tuh pun asyik kerja syif (kerja nurse). Mujur jugak time raya, so anak2 balik beraya.. cuma sorang jew tak balik. hhmmm

Semoga dpt disedekahkan Al-Fatihah buat ayah long mama..Hj Ismail b. Mohd Lazim. Semoga beliau ditempat yg terbaik disisi Ilahi. Beliau meninggal disebabkan sakit mengidap kanser prostat.

Al-fatihah.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...