Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, January 30, 2014

Langkawi - Syurga Dunia

Assalamualaikum...

sila rujuk yer... almaklum berkurun baru nak sambung update...  :-)

1. Langkawi - jauh perjalanan luas pemandangan

2. Langkawi - ruang melihat keindahan alam

3. Langkawi- island hopping yg indah


Balik dari Island Hopping.. pakat segarkan badan dan baring melegakan minda... sambil2 baring dok bebel nak shopping apa nnt.. me dari sebelum dtg l dah ckp kat papa me nak shop pinggan mangkuk.. periuk belanga.. kiki.. papa tak suka dia risau barang nnt berat nak bawa.. nak2 karang kena byr tax lak kalu terlebih berat.. huhu

Pastu kuar cr mkn... sambil cuci2 mata...dan akhirnya jumpa apa yg dicari.. cumil sgt benda nih... hihi



burung helang terbang bebas...






rare pic nih khennnn... :-)
 sapa takde idung besar takleh wat punya.. tuh rare tuh... haha


Shopping..?? sikit2 jew.. hihi


Notakaki: Selamat menyambut cuti raya cina uols.. ngan pertanyaan..?? gi jalan2 mana nnt..?? 
kita..?? gi makan gulai jah.. hihi



Wednesday, January 29, 2014

Sunday, January 26, 2014

Company Dinner at Thirsty8 Grand Hyatt KL

Assalamualaikum...

Dinner start kul tujuh... semua staft dpt blk awal around kul 5.. kita lak.. lg 5 mint kul 5 masih lg sibuk settlekan kerja... masalahnya kita menumpang org.. org yg nak bg menumpang lak kena tunggu kita... haha.. dia kena tunggu kita email kertas kerja (arahan last minute punya pasal... huhu) dan tunggu kita solat ansar... rasa penat bila rasa diri ditunggui gitu... nak gi sendiri bukan berani aka tak reti jalan... haha.. :-) 

Alhamdulillah sampai sebelum kul 7 dan boleh lepak santai2 tunggu org lain lak... uhuk

Dalam kul 7.30 mlm.. lari gi solat jap.. dan time tuh kwn ckp diorg buat acara yim-sang - acara yg me tak minat pun.. gud.... terlepas.. haha... me minat nak makan jew pun... kiki








Ada mcm2 tp cam kurang selera la uols... tak pasti nape.. huhu.. adakah sebab cik abe kat umah asyik dok wassap tanya nak balik kul berapa... huhu.. asyik wassap ckp anak dah dodo dah... pesanan utk jgn blk lmbt sebab me mata kureng nak drive mlm2.. huhu.. adakah itu namanya tak percaya binik atau sayang binik.. kiki..



tp binik dia dont care punya.. enjoy ambik gambar berlatarkan klcc kat belakang.. dia ado... takde nyer... haha.. jahat eks.. kiki

Eh.. kita repeat baju sama jew.. takde makna nak beli baju.. tak sempat ok.. kiki.. and reason kita pakai bj nih sebab my sis ckp.. me cumil like emma maembong versi bulat.... kiki



bulat eks.. takper arr.. haha


sambil makan kami dijamukan ngan halwa telinga.. life band.. dah rasa cam time krismas dah.. haha.. tp diorg kat level bawah la.. kami kat atas boleh dengar dan tgk dari juh jew arr.. kiki


pas kenyang.. sila dengar kata2 dr big bos sambil kerling2 hadiah cabutan bertuah kat belakang... kiki.. sambil fikir akan bertuah kah diri ini..?? hhhmmmmm...

Dan  akhirnya.. ini yg me dpt from cabutan bertuah... huhu





me dpt shower gel... boleh la eks... kiki.. sebenarnya semua dr kami dpt hadiah dr cabutan tuh... cuma kena bergantung nasib la sapa yg boleh dpt hadiah yg besh.. huhu

Lepas cabutan bertuah.. sambung makan dan pastu sambung balik cabutan bertuah... sambil2 budak2 (org dewasa dah sebenarnya) lepak berborak.. beryamseng.. buat bising dan makan... huhu... boring sebenarnya tp nak kena tunggu sampai habis majlis sebab hidup menumpang org.. kiki
Dan majlis officially off kul 11.30 mlm.. balik tumpang kwn dan dr office drive blk umah.. alhamdulillah selamat sampai dlm kul 12 lebih kot... basahkan badan n solat.. tido.. kiki










This year company gift (yearly gift for staft) me dpt sweater, t'shirt, usb-autoloader aka pengecas bateri dlm keta, pen dan gelas.. alhamdulillah... :-)

Harap dpt yg besh2 la tiap2 tahun eks.. kiki



Saturday, January 25, 2014

Smart Casual punya pasal...

Assalamualaikum...



yg nih cam over lak kot..



cumil eks.. sweet gitu..


semuanya hasil google di http://www.pinterest.com/Marmoum/pins/

Sebab mengoogle ialah.. ada dinner uols.. tema smart casual sajer.. so dok fikir bj yg kat umah yg boleh dipakai buat gi dinner... ke idak.. huhu

sorang kwn cadang kat me utk pakai skirt sebab dia kata dia tak pernah tgk me pakai skirt.. kira buat perubahan la sikit.. sebab ari2 pakai jeans...

tp ikut fahaman me... tema smart casual nih boleh je kita pakai jean kan.. bukan lari tema pun... cuma cam sama jew la ari2 yg dok pakai.. haha


Nih lak gi dinner terua dari office.. ke kl sana... so me lebih prefer pakai simple jew kot... takkan dtg office ngan bling2 bagai kannnn

nak pakai gaun kita takde pun... huhu..


Eh.. sori tau.. entry merapu buat lepas penat.. tp kalu ada any idea cuba cite sini... hihi


ker sempat tak gi cari baju utk dinner..??








Tuesday, January 21, 2014

Menjamu Mata di One City USJ

Assalamualaikum...

Lama dah nih... tp br sekarang teringin nak update... kiki... janji ada bahan nak letak kat blog nih eks.... haha

Masa nih my sis ada kat sini.. tukang ngasuh teruna ai.. kan bapa mentua kat icu so mak mentua pun sama2 bermastautin kat hospital tuh... jadi bila cuti ari sabtu atau ahad bawa diorg kuar... mesti boring kan berkurung kat rumah je... rumah lak kocik jew mesti buhsan eks... hihi

so mari kita gi cuci mata... tgk2 dibawa tgk keta... haha... layannnnn... lagipun first time dtg situ... tmpt nih baru siap... byk lg kwsn dlm bangunan tuh dalam proses renovation...
















model dok posing masa nih.. mesti keta tuh menang eks.. sampai org sanggup bertengek posing sebelah,... :-)



yg nih tak menang apa pun... haha... kita fav katanya...


nih cik abe fav.. mpv wish (toyota)- amboi pa.. tak muda arr guna mpv.. kiki


nih lak menarik minat mama... tak dpt handbag LV dpt kusyen keta LV pun ok.. ahak..




 LV tuh... mata tak lepas dr perati keta nih... cumil.. cumil.











yg nih kalu mama guna... papa ngan maman mesti malu nak naik keta kita eks...:-)





seronok jew uols.. mampu cuci mata jew la... buat modal berangan wlpun takkan terjangkau dek tangan nak perabis duit cam giler2 gini... diorg nih duit semuanya terlebih gamaknya... tuh yg sanggup berabis tuh...






Monday, January 20, 2014

Happiness around us..


Assalamualaikum... :p

Apa nak balas bila org ckp kat kita..

'Mkn cantik skrg.. bahagiakah??'

Hmmmm..mula2 terdengar tuh cam.. terfikir cantik itu bahagiakah tp...perlukah tanya ttg bahagia...?? bahagia..?? salahkah jika diriku bahagia..??

tp.. cantikkah..?? Tak la..


Apa yg hati merasa tak sama apa yg dipamerkan... maybe hatiku tak pernah berbusyuk pada sesiapa kot...?? tuh nampak cantik tuh... eh.. cantikkah..??

Eh.. puji diri sendiri nampak... acececehh... masuk bakul angkat sendiri sudah.. kahkah



Perlukah ku berkata jika itu dikatakan bahagia.. itu tidak sama dengan bahagia yg kau punya... kehendakku lain... apa yg org rasakan itu kebahagiaan belum tentu itulah kebahagiaanku....

Atau diri ini tidak bersyukur dengan kurnia ini buatku...?? Banyak ku baca, banyakku terdengar2... ramai org cantik didunia ini ttp belum tentu dia bahagia dlm kehidupan....

Bahagia..

Apa itu bahagia...??







Saturday, January 18, 2014

Genting Highland : sejuk sgt..

Assalamualaikum...

Percutian nih dirancang oleh papa dan kwn papa dari penang... kwnnya datang sambil bercuti sama2 kami seramai 3 keluarga. hihi


 ceria nmpk... hihi...

nih bukan nak tunjuk model tembun tp nak tunjuk suasana kat genting pada pukul 12tghhari... berkabus dan sejuk.. hihi

Ada yg ckp 'skrg genting tak sejuk pun' sila la ubah kepercayaan itu.. sejuk sgt ok... hihi

 siap pakai stoking ok... cam org berpantang eks... haha


 Nih geng maman... baru jumpa terus boleh berkawan.. :-)


Oh ya.. kami stay kat First World Hotel.. lepas urusan 'check in' yg diuruskan oleh kwn papa (diorg yg booking.. kami tukang turut jew...
Diorg plan turun balik kul 3ptg.. tp kami turun awal sebab perut menjerit minta diisi.. pas mkn.. kami mencari baju sejuk utk papa.. sejuk ooo... org banyak isi pun tak tahan.. kahkah..


 mama suka warna nih tp dia tak berkenan.. huhu



so sila la bergedik jap depan cermin sementara papa cari sweater pilihan dia... kannn man... hihi


cumil tak kami... :-)




korang tgk sweater anak teruna mama... bila papa jumpa yg dia berkenan.. bdk nih pun jumpa sweater yg dia berkenan... huhu.. belikan jugak sebab baju yg dia dok pakai selama nih dah senteng dah kat tangan... bj sejuk tuh beli masa dia umur 2thn kot.. dulu pun beli saiz besar... :-)


 tgk la... ramai tak geng2 maman... :-)


Tp rasanya dia cukup puashati sebab dpt main bumper car sampai 3-4 kali... hihi... yg takleh blah papanya pun lebih kurang sama naiknya.. kahkah...

 langgar jgn tak langgar.. xbesh ar kalu tak langgar eks...:-)


yg kelakarnya.. tiap kali naik.. mesti dpt car yg warna pink... tak tahan mak..!!!

Budak2 semuanya aktif.. org tua cam mama tak larat nak follow.. so jalan2 slow sambil perati gelagat org.. singgah tak jualan yg ada dan tersangkut kat nih... hihi




 white: happiness, education, succes

Pilih putih sebab nmpk menyerlah... kiki.. cumil tak.??

Kami tak lama pun sebenarnya... dpt tidur semalam kat genting yg sejuk sgt tuh... kul 6pg kami gerak turun balik rumah... papa kerja hari ni uols... hihi... sampai rumah kul 7.30 pg dan papa bergerak ke tmpt kerja... hihi..


 bdk nih tidur ngan sweater baru... amboi... sejuk eks... :-)






nih permandangan pg td... berkabus dan gelap sgt... kami gantung harap pd sebuah teksi jew td... diorg terer jln situ kan... kalu tak mmg tak nmpk jalan... bahaya sgt.. tp kami terpaksa.. demi sesuap rezeki... kiki

ok la eks... rumusannya kami happy.. :-)







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...