Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, May 25, 2011

Susahnya nak dapat tempat berteduh sendiri.. mahal berbenor...

السلام عليکم


pic dr google


Pagi ahad ari tu... [takde pagi sgt sebenarnya... ahaks... well hari minggu kannn...] lepas breakfast.. jejalan pusing2 cari pasal oopppsss... cari umah... decide to buy a house for this year... end of this year dah ada rumah... itu janji2 hubby ok... kena tulis disini.. kalu dia lupa mudah diingatkan...

punya mahal sungguh wei.... kalu yg murah tu... rumah dah ranap dah... mcm kena buat baru balik ok... gosh... sakit kepala... [lupa lak nak ambik gmbr umah tuh]

kami pusing2 mengabiskan myk ketaku lastly ada rumah ngan no phone... agak2 owner kan... mmg nak cr rumah yg direct owner.. murah sikitkan... rupanya agent gak... mak kau.. mahal sesungguh... tak mampu de...
pusing lagi... call lagi.. ada kosong dan direct owner.. murah sikit dari yg tadi... minta la nego lagikan.. boleh la sikit... minta lagi.. muktamak katanya... sambil2 borak tu.. tanya la nama kan.. ingat nak call balik dan nak save no kat phone... boleh tak dia ckp gini..  'aya... takpayah tau nama la moi... sy mmg guna ini no ma.. call je next time kalu comfirm.. tak payah tau nama ma...' pelik tak kawan2..?? so confius... susah ke nak bagi nama.. kalu nama tipu pun rasanya takpe kot... mana aku tau kan... so pelik...

hubby dok fikir2 katanya ok jugak tp mama rasa cam........ tah la... nak kena sembahyang istikarah nih kan... nak minta petunjuk... mmg selalu berbisik dihati.. agar dibukakan hati papa utk fikirkan masa depan dan dibukakan jalan utk kami dpt rumah yg mampu kami milik dan minta dijauhkan musibah dikemudian kan...


♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥



 

12 comments:

ibu qaleesya said...

sekarang susah nk dapat rumah murah ikut kemampuan kita. rumah dah semakin mahal.. aduss

cheqna said...

erm...pelik tu tak mo kasi nama ka??
hehehehe
pepun moga dapat buat keputusan yang terbaik ye

mama maman said...

Ibu qaleesya: mahal sungguh.. kalu ada pun.. still kena berikat perut.. aduh.. sakit sungguh

mama maman said...

Cheqna: tu dia la.. nak buat urusan guano kalu nama pun taknak kasi kan... cam lain je... kwn ckp fikir byk2 pasal takut org menipu.. mace2 org loni... hhhuuuhhuu

mama iris said...

budget berapa???nak carik area mana??
nnti reply kat nurul yaaa.....kalo fit dengan nurul nya offer..let us discuss further..=)

mama maman said...

ok. tq nurul

eelobor said...

tanah hok ado kappom keh banyok..... huhuhuhu

mama maman said...

i kan dah jadi ore sel... jadinya 'harus' ado tanah/rumah sini... ahaks...
lagipun tanah kg tuh tanah ore lain... buke hok ambo... bawa diri ko bandar la kawe...

Aku Ibu Muda said...

macam agent je tak nak bitau nama tu :)

mama maman said...

tu la dia.. kekadang org menipu pun ramai loni... susahkah nak ckp nama..?? tu yg pelik kan...

ariana's said...

Moga tercapai impian dapat berpindah kerumah baru secepat mungkin, tp berhati-hati ye..maklumlah zaman ni mcm2 penipuan..

mama maman said...

ariana's: insyaallah. moga2 dpt la apa dihajati... janji rumah sendiri je... kann... tak larat dah asyik kena 'kencing' je sepanjang nak ada rumah sendiri nih...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...