Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, October 24, 2013

Kekhilafan diri

Assalamualaikum....


Sebenarnya me taknak post sini... Cam bercerita ttg keburukan diri lak... Tp cam tak jujur pd diri sendiri jugak sebab update ttg benda2 best jew... Cam diri ini bagus sgt... (bagus ke... Besh ke diri ini... Diva kah..??? Kahkah)


Well.. Benda ni byk kali kot berlaku tp maybe tanpa sedar kot.. Mungkin jugak me sendiri tak suka tgk kalu org lain yg buat.. Mesti kena kutuk itu org... Tp kutuk kita2 jew la kot... Hahaha


Then mungkin kita pun pernah kutuk org so ini masa org lak kutuk me... Kiki


Masa blk kelate aritu.. Singgah kat rnr benta... Nak mengisi perot sambil2 betulkan urat... Me kuar jew dr keta.. Terus belek phone... Bukan takleh buka dlm keta tp cam rasa pening lak berayun2 keta sambil baca fb.. Kiki.. Bc fb ok... Haha... Baca komen from kwn2 kat wall mama... Ada kwn majuk2 lak me blk kg tak ckp dia.. Kiki.. Tuh sesi pujuk memujuk arrr...


Bila smpi kat meja mkn kat satu gerai... So ada adik kot ambik order kami... Mungkin sebab me ngah konsentrate kat phone ms tuh... Me rasanya angkat kepala dan cam termenung nak minum apa... Then me ckp gini kot... `hhmmm.. Air suam jew la`  then tunduk blk tgk screen tipon... Papa tegur la mama lepas adik tuh beredar... `nape ckp ngan org gitu..` 

Eh... Mmg cam konfius jap... Ada salah ke meh...?? papa ckp me cam ckp menengking ngan adik tuh td... Ehh... Biar benar dlm benak ku cuba ingatkan blk... Cam takde pun... Tp maybe sebab me dah di'pengaruhi' oleh tipon masa tuh so maybe me bercakap agar kuat kot...  atau disebabkan berjln jauh.. Naik turun bukit buat telinga jd pekak dan dengan sendirinya bercakap ngan kuat....Huhuhu (logik ke alasan tuh... I sumpah takde niat nak tengking2 org... Sapa la sy nih kannn..)


Gamaknya org lain perasan sama kot... Sebab cam ada yg pandang2... Tp tak pasti la pandang kami atau tv.. Sebab kami dok dkt ngan tv.. Huhu


Masa bayar tuh.. me cuba nak senyum kat adik tuh.. kunun nak pohon maaf cara halus gitu.. tp dia tak pandang pun me.. oh.. berkecik hatikah dia.. aduhai.. dosa eks..



pic from google.




Bukan nak membuka aib diri.. cuma diharap jgn ada buat atau me beringat pasni.. jgn nak berulang kesilapan camni lagi kannn.. huhu...




6 comments:

Mar Mansor said...

elakkan terlalu asyik dgn henpon..

Sura Mohd said...

kekadang kita tak perasan/sedar apa yg kita buat.nasib baik jugak ada yg mengingatkan dan menyedarkan..(untung En Hubby ingatkan)..apapun kita tak terlepas dari kekhilafan..berharap agar kita semua tak mengulanginya dengan alasan kita manusia biasa..:)
*nice sharing*

Namee Roslan said...

eh tapi namee pun camtu jugak !! tak sedar ! T_T contoh kan..bila kita tengah fokus dengan sesuatu...then ada orang mcm interrupt la macam nak amik order air ke kan....kita tak sengaja terjawab tanpa budibahasa. saya sellalu terlayan "haa yela yela air apa2 jela".... sbb terlalu fokus dgn bnda lain. T_T nx time kena hati2 kan.

azieazah said...

Kadang kita tak sedar pun cara kita. Tu sebab orang keliling tu penting utk kritik/komen kelemahan kita.

Takpa, pengajaran sendiri.

Maria Firdz said...

kadang2 tindakan spontan yg kita tak sedari pun sbnrnya... suami sy plak mrh klu ngadap tepon time kuar makan.. klu blh time kuar mkn tak yah bawa hp pun xpe.. huhu

eelobor said...

Alhamdulillah.....dapat suami yg baik sbb tegur bila dia sedar kesilapan yg mama buat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...